Raspberry Pi; Bygga en portabel högtalare

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2011

Raspberry Pi; Bygga en portabel högtalare

Jag har en vän som har en Bose SoundLink Bluetooth Mobile Speaker II (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1429219) som jag varit jäkligt imponerad av. Fick höra om möjligheterna med Raspberry Pi och eftersom jag har 10 veckors semester måste jag prova göra en egen version av Bose SoundLink Bluetooth Mobile Speaker II.

Det jag tänkt är att bygga in Raspberry'n i en låda med 2 högtalare. På denna låda skall en display finnas och för att styra enheten ett litet tangentbord, alternativt touch display om det inte blir för krångligt. Enheten skall kunna synkas med min telefon (iPhone) och ha spela spotify. Enheten skall kunna kopplas in på WiFi och eventuellt även ha Bluetooth.

Ljudet skall vara bra, tillräckligt bra för att användas utomhus.

Tänkte sno en del härifrån http://blog.parts-people.com/2012/12/20/mobile-raspberry-pi-computer-build-your-own-portable-rpi-to-go/

Har ni tips på bra högtalare och hur jag kan lösa batteri på enklast sätt?

Kommer fortsätta posta i denna tråd med bilder och eventuella frågor!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kungsbacka
Registrerad
Jun 2005

Intressant projekt, ska bli roligt att följa.
Kan tipsa om http://kksb.se om du vet hur du vill ha lådan. Har själv fått hjälp med aluminiumfräsning därifrån till ett eget projekt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
/
Registrerad
Jun 2007

Håller på med ett liknande projekt där jag tänkt bygga in RPI i en gammal transistorradio från 70-80talet samt ett par små usbhögtalare. Det blir absolut inget monsterljud och jag tror det är väldigt svårt att få till ens i närheten av så bra ljud i det formatet som Bose-stereon är (har också hört den).

Det tips jag har till dig är http://www.woutervanwijk.nl/pimusicbox/ som har stöd för Spotify, Last.FM och även AirPlay. Riktigt bra grej och fungerar rätt bra, det är ganska tungdrivet dock och äter upp ganska mycket av processorn.

EDIT: Kör även med denna http://dx.com/p/edup-ep-8531-mini-usb-2-0-150mbps-802-11-b-g-.... Det är plug-and-play och fungerar riktigt fint, rekommenderas!

WROOOOOOM
Citera så hittar jag tillbaka!