Hjälp med the sims 2

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2015

Hjälp med the sims 2

Jag har tidigare haft en dator med fungerande sims. Nu har jag en ny dator och familjen har en ny och the sims 2 fungerar inte på någon av dem. Båda datorerna har windows 10.

Laptopen jag testade sims 2 på är en ASUS med NVIDIA geforce 850M grafikkort och en i5 processor så den är mycket bättre än min gamla dator. När jag spelar sims och rör muspekaren så flimrar det i grannskapet, i väggarna på simmarnas hus och överallt, det är som att allt blinkar till. Upplösningen har jag på 1600x900 (om jag inte minns fel) men det spelar ingen roll vilken upplösningar jag har. Det fungerar heller inte att sänka grafiken, det ser likadant ut med blinkningarna ändå. Dessutom har simmarna svarta rutor under sig men det försvinner om jag sänker kvaliteten på skuggorna men det borde inte behövas då mina gamla som var sämre klarade sims 2. Inställningen (jämna ut kanter) är grå och går ej att röra vilket gör att spelet ser illa ut. Uppdateringsfrekvensen är 60 och går inte att ändra.

På den stationära är det NVIDIA geforce GTX 950 grafik och en i7 processor. På den går upplösningen inte att ändra utan det alternativ som finns är endast 900x600, simmarna har svarta rutor under sig och inställningen jämna ut kanter går inte att röra.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrland
Registrerad
Dec 2012
Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrland
Registrerad
Dec 2012

Vidare så är de ett gammalt spel som inte verkar fungera helt klockrent varken under Win 8 eller 10.
Du kan också pröva med att högerklicka på ikonen och välja egenskaper, kompatiblitet och välja win 7 eller win xp.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2015

I egenskaper kan jag inte hitta något kompatibilitetsalternativ. Har försökt googla men hittar inga bra svar och jag är så tekniskt dålig så det är svårt att läsa på engelska när jag är så dålig på teknik.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Dec 2005

Hade samma problem med sambons nya bärbara.

Kolla tex denna:

https://www.youtube.com/watch?v=-gmg298sZMo

Vet inte om det är samma fix som det Webrunner länkade till. Men en video kanske är ett bra alternativ att följa om du inte är så teknisk kunnig?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2015

Har ändrat lite i mitt första inlägg, det är fler bekymmer med sims.