Vill du vara del av diskussionerna i forumet, ställa frågor eller hjälpa andra? Registrera dig här!

Forumdelen sponsras av

Trasig Panasonic TX-55AS650E – fixa själv?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2019

Trasig Panasonic TX-55AS650E – fixa själv?

Tjena

Har en Panasonic TX-55AS650E som började stänga av bildskärmen under kanske en till två månaders tid. Ljudet fungerade men skärmen stängde av sig. För några veckor sedan lade bildskärmen ner verksamheten helt.

Några tips på vad som kan vara knas och är det något isf man eventuellt skulle kunna fixa själv?

Mvh
Cobalt

Förtydligade rubriken från "Panasonic TX-55AS650E krångel med bildskärm"/Thomas Y
Trädvy Permalänk
Bildexpert 📺
Thomas Ytterberg
Registrerad
Mar 2013

@Cobalt457: Välkommen till forumet!

Den här frågan dyker upp hyfsat ofta och svaret beror på hur tekniskt intresserad du är och hur mycket tid och resurser du vill lägga på det hela. Är du en person som vet hur du mixtrar med en multimeter och kan byta ut trasiga komponenter på egen hand kanske det finns möjlighet.

Du kan allltid försöka lämna in för felsökning och reparation men kan du riskera betala ett par tusenlappar som ger grundplåten till en ny TV. TX-55AS650E verkar vara en 5 år gammal modell i budgetklassen. Där brukar inte utsikterna vara så goda tyvärr.

Men du kan alltid testa en vaktmästaråterställning. Dra ut strömsladden och alla andra kablar. Låt stå en stund. Ta en fika. Försök få igång allt igen. Fungerar det ändå inte, står du inför valen ovan.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2019

Tänker inte lämna in den utan då blir det en ny. Om det går att fixa själv utan att kunna sådant här utan och innan så vill jag definitivt ta en kik på det då jag varit riktigt nöjd med Tv:n.

Har gjort en sådan återställning utan någon framgång.

Skickades från m.sweclockers.com