Permalänk

IIS, WCF och prestandaproblem

Jobbar i dagsläget med en Winforms applikation som kommunicerar med en service via WCF. Det är stora datamängder (100MB+) som skyfflas så det tar lite tid. Jag har dock testat och lekt lite med IIS och aktiverat komprimering och det drar ner på datastorleken rejält. Men samtidigt som storleken krymper, krymper även överföringshastigheten och det rejält.
Okomprimerat läge så mäter jag till ca 50megabit/s överföring mellan service och klient, men i komprimerat läge hamnar jag nånstans på runt 15megabit/s. Så, jag får mindre data att överföra men samtidigt blir överföringshastigheten rejält sämre.
Jag är långt ifrån nån WCF-expert här men har nån kunnig nån idé vad det kan handla om?
Det känns just nu som komprimeringen sänker prestandan i form av sämre överföringshastighet (jag har lite svårt att mäta den effektiva tiden för just komprimeringen vs den faktiska överföringen).
Samtidigt hittar jag inget på Google att komprimeringen på IIS ska kunna orsaka detta (eller är min Google-Fu för dålig? ).

Permalänk
Medlem

Det låter spontant som att komprimeringen slår i en CPU-flaskhals, har du kollat vad belastningen på processorn ligger på när du överför data?

Permalänk

Förvisso inte. Jag tycker iofs den rejält reducerade datamängden borde kompensera rejält för det...? Fick nästan känslan av att IIS'en komprimerar i nån typ av chunks och spottar ur sig lite allt eftersom (som orsakar sämre överföringsprestanda) än att komprimera all data samtidigt och returnera...