Inlägg

Inlägg som GilbertG har skrivit i forumet
Av GilbertG

OLED, alltid. LCD och framför allt Samsung kan gå hem.

Av GilbertG
Skrivet av ramlösa:

…är den värd ca 5k över led eller 65" led i samma prisklass.

Ja, lätt. LCD kan gå hem.

Av GilbertG
Skrivet av anon99339:

OLED har kommit igång på riktigt? Länka gärna en bra OLED-skärm du rekommenderar.

Skickades från m.sweclockers.com

Dell UP3017Q

OLED har det pratats om i många år, men kom först för ca 2 år sedan som separat skärm för konsumenter annat än prototyp och provförsäljning. Nu finns det till relativt överkomliga priser, låt vara främst i 55 tum och uppåt och ämnade som TV.

Har TS suttit på sin skärm i 11 år tror jag TS kan sitta 1-2 år till och invänta fler OLED-skärmar. Jag minns när de första HD-plasmorna i 42" kom. 40 000 kostade de år 2006. OLED är förbi det stadiet.

Av GilbertG
Skrivet av Alling:

Kan leva med att mina inlägg ger master race-vibbar om det är vad som krävs för att jag ska kunna hjälpa bara en enda person att få uppleva en bra skärm. Det är en fantastisk upplevelse som jag vill att fler ska få ta del av.

Tycker givetvis inte att TS ska sitta kvar på sitt GTX 750 (som det nästan antyds att jag tycker på flera ställen i tråden); jag tycker han ska uppgradera GPU och skärm. Det jag försöker understryka är att han inte ska vräka ut pengar på ett svindyrt grafikkort hur som helst, samtidigt som han sitter på en gammal seg, relativt lågupplöst 60 Hz-skärm.

Hur viktigt det är med en ny skärm och vilken han isåfall borde köpa beror förstås på vad han spelar, varför jag frågade det tidigare i tråden. Utan ett svar från TS på den frågan kan jag inte hjälpa honom.

Ingen som inte tycker att han ska uppgradera datorn. Men det finns scenarier då till exempel ett GTX 1050 Ti och en 144 Hz-skärm skulle ge en mycket bättre upplevelse än ett 1070 och hans nuvarande skärm. Ett sådant är om han spelar mycket Counter-Strike. Detta är också anledningen till att jag frågade TS vad han spelar; utan att veta det går det inte att hjälpa honom.

Det beror på vad den används till. Frågar du mig är den skärmen i många fall dålig, på grund av 60 Hz. (Sedan har den troligen extra mycket input lag också, men det vet jag inte.)

En modern skärm skulle höja TS upplevelse helt otroligt mycket, och jag vill bidra till att fler inser det.

Skrivet av anon99339:

Håller med @Alling fullständigt. Att skaffa en bra dator och sen en skärm som inte lever upp till resten gör ju att upplevelsen inte mår hela vägen. GPU och skärm vore den bästa uppgraderingen.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag förstår, men jag håller inte med. Mig veterligen är GTX 750 en del klenare än ett Radeon 5870 som jag använder till min XP-dator, och den klarar med nöd och näppe att driva dåligt optimerade Unreal Engine 3-spel från 2009-2010 på högsta inställningarna i 1280x960. Jag får uppfattningen att TS varit tämligen nöjd med nuläget, så utifrån det är jag övertygad om att ett Radeon RX 570, RX 580 eller GTX 1060 är en utmärkt uppgradering då det kommer bli ett enormt lyft från nuläget oavsett vad TS spelar. Allt därutöver är overkill och riskerar bli pengar i sjön. Med ett mellanklasskort får TS ett bra hum om vilka prestandalyft som finns.

Skulle en enkel grafikkortsuppgradering mot förmodan inte vara nog för TS så kan det därefter bli tal om fler uppgraderingar eller ny dator utan att denna investering är bortkastad. Då kan TS med fördel vänta en bit in på nästa år till nästa generation Ryzen-processorer och grafikkort. Och angående skärm tycker jag inte heller man ska stressa med det nu när OLED precis kommit gång på riktigt. Då kan man hypotetiskt ha ett bra val mellan snabbhet och färgåtergivning.

Av GilbertG

Jag hade tagit ett RX 580 nu när de finns att få tag på igen och till "rätt" pris. Den nya Radeon-programsviten Adrenalin är riktigt grym och helt klart ett starkt köpargument. I princip allt från MSI Afterburner finns nu med. Radeon Chill funkar nu på alla spel. Stöd för Enhanced sync, en överlag bättre variant av V-sync för de som inte har FreeSync. Videoinspelningen ReLive går att integrera med Twitch och andra tjänster. Och det finns en app att styra hela alltet med för den som gillar sånt

Skrivet av stoffe-2k:

@Alling: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=90783 en gammal goding

@philipborg friskt kopplat hälften brunnet, för mörkt att kolla nu, återkommer imorgon

@fantomsmurfen OK, tack för din synpunkt

*Kommer att sluta med en vinterdator 2017 uppdatering om det här får fortsätta .. )

Om du viker ner dig för hetsen så tar jag gärna hand om din skärm.

Du behöver inte köpa ny dator, du behöver bara svara på frågorna.

Skrivet av anon99339:

Du behöver en ny skärm

Skrivet av Alling:

Detta är varför jag aldrig bara svarar rakt av på den ställda frågan om inte tillräcklig information finns. Just en bra skärm verkar ganska typiskt att helt underskatta betydelsen av, samtidigt som dyra grafikkort inhandlas för minimala förbättringar i visuell kvalitet.

Du borde verkligen köpa en ny skärm innan du ens funderar på ett 1070. Beroende på vad du spelar, och förstås budget, bör du satsa på något av följande:

  • 1 920 × 1 080 @ 144 Hz, IPS, VA eller TN

  • 2 560 × 1 440 @ 60 Hz, IPS

  • 2 560 × 1 440 @ 144+ Hz, TN eller IPS

Vad spelar du?

En 144hz-skärm är ju helt värdelös om TS inte ska uppgradera hela datorn. TS sitter med ett GTX 750 utan Ti som inte ens kan driva hans nuvarande skärm riktigt men verkar tämligen nöjd med det ändå. Det är absolut ingen dålig skärm TS har bara för att den inte är ny.

Av GilbertG

AMD har väl inte använt sig av märkning som "4200+" sedan Athlon 64, och ett 8800 GTS är från samma tidsålder, så det är en gammal dator du har, närmare bestämt från 2006. GTX 530 är betydligt nyare. Det är ofarligt att testa sålänge du tar hänsyn till elektrostatisk urladdning (se länkar i min signatur).

Av GilbertG
Skrivet av Mattias.F:

https://www.coolerkit.se/shop/phobya-3-pin-flakt-4221p.html

Skulle dom där fungera för TS? När man nypt ihop kabeln i stiftet är det bara att föra in dom i kontakten så dom låser sig självt eller behövs det något specialverktyg för det?

Det räcker. Tack för länken, kan kanske behöva sådana

Skrivet av superpwnguin:

@Ferrat:
@Hurtigbullen:
@SAFA:
@Mindboggle:
@fragwolf:
@Mattias.F:

Tusen tack för era snabba svar.
Om jag har en fläkt över som jag kan ta själva kontakten ifrån, dvs "plasthuvudet" som man ansluter i fläktkontrollern...
Då menar ni att det skulle räcka att tvinna ihop kablarna nån halvcentimeter och eltejpa? Krympslang har jag, men ingen möjlighet att löda.

Har jag förstått rätt då?

Tack igen,
Mvh Rikard

Jag har fulkopplat en grafikkortsfläkt från Zalman som hade vanlig 3-pinkontakt till en kontakt som passade grafikkortet. Klippte helt enkelt kablarna, tvinnade dem och tejpade med vanlig sketen kontorstejp. Lite glappkontakt är det, men i rätt läge funkar det prima och har så gjort i 10 år inklusive flyttar.

Av GilbertG

Vad har hon emot Kiruna? Är hon rasist?

Såhär års är Norrland enda vettiga resmålet, resten av landet är mer eller mindre eländigt som turistmål åtminstone. Sundsvall kan jag inte säga något om, men Umeå kan jag varmt rekommendera. Härlig pittoresk stad som är stor och liten på samma gång.

Av GilbertG

@Rouge of Darkness Med andra ord kommersiell verksamhet.

Av GilbertG

Jag minns ett litet program som skickades runt på MSN i början av 00-talet med ett oskyldigt namn som utgavs vara en kul grej. Detta var på den gamla goda tiden när MSN i praktiken var det enda sättet man kunde skicka saker till någon. På den här tiden var det vanligt med diverse roliga program som gjorde något sköj, t ex en filur som vandrade runt på skärmen och gömde sig bakom fönster.

Programmet jag tänker på tycktes ta över datorn och radera Windows-mappen varefter skärmen blev svart. Sen visade det sig vara på låtsas och en liten reklam för ett spel följde. Spelet i fråga verkade rätt coolt då texturer och ljud hämtades från media på ens dator.

Se där, här står allt om det
https://en.wikipedia.org/wiki/Virus:_The_Game

Av GilbertG

"När ska NVidia överge Paxwell, jada jada"

Skrivet av Implor:

@HenKenny: AdoredTV är väldigt vinklat och mycket egna åsikter.

Han är analytiker. Han framför inte pressmeddelanden okritiskt som 98% av tekniksidorna gör numer. Han delar mycket insideinformation från ansedda publikationer som kräver prenumeration samt affärspublikationer som få amatörer bemedlar sig med. Och han har goda kunskaper och insikter om halvledarbranschen som helhet, något få datorentusiaster har, märkligt nog. Knappast random vinklade åsikter som du får det att låta som. Men det kanske kan verka så vid första anblick om man nästan aldrig kommer i kontakt med riktiga analyser.

Skrivet av Elghinnarisa:

Ah, den nissen ja. Som kom med 18 olika totalt värdelösa argument i sin video om AMD/nvidia historia och avslutade med hur pissiga Nvidia är, för att sedan använde en refer länk till en hemsida som säljer stulna spelnycklar.

Yes, mycket bra källa på information den där ja.

Han hade mycket intressant information men hans åsikt är så extremt vinklat att det är omöjligt att ta det han säger seriöst på någon nivå.

Jag skulle nog göra allt än att rekommendera hans videos, dessa två var nog för mig att inse att det är mindre att informera och mer att övertala folk till hans åsikt än något annat och han vinklar all information för att passa in i det han vill få folk att tro. Vilket är att Intel och Nvidia är inget annat än djävulen själva och allt dom gör är för... idk, ondskans skull som han får det att låta som. Och så klart är AMD frälsningen men allt är Nvidia och Intels fel, yes.

Nä, skit i att stödja en sådan kanal. Dålig information men nemas problemas att stödja bedrägeriföretag som säljer "icke riktigt okej inköpta spelnycklar", vilket även där utvecklarna själva har pekat ut hur mycket pengar dom förlorar pga. sådana nycklar men det tycker han är helt okej ja.
Snacka om hyckleri på hög nivå.

Att han hade en länk till CDkeys var nytt för mig, inget jag har sett innan. Fick faktiskt leta lite efter det. Trist att det finns förstås, men det är åtminstone inget han framför i videon och heller inget som finns med varje gång. Då du hakade upp dig på det så antar jag att du inte såg del 2 och alltså totalt missade analysen. Men eftersom du svamlar om ondska och frälsare verkar du ändå inte begripa vad han säger.

Jag kan avslöja att han har kritiserat AMD en hel del också. Han har sågat Vega sönder och samman redan efter Doom-demot i oktober 2016, vilket retade upp många hoppfulla. Bland annat. Men det är det tydligen ingen som bryr sig om, märkligt nog.

Av GilbertG

Jag inleder budgivningen med 1 krona.

Av GilbertG

Känns spontant som en nedgradering. Färre platser för HDD och ODD, ingen sidofläkt för grafikkort. Mer flum och mindre verkstad.

Angående videorecensioner föredrar jag Jonas stil över allt annat, och han gör det exceptionellt bra tycker jag. Dessutom tycks han vara den enda som har den stilen numer. Möjligen kan AdoredTV jämföras de få gånger det recenseras något där.

Av GilbertG

Jag har en annan syn på saken än de andra svarande. Jag tycker inte man ska slösa resurser på en pryl man vet med sig att man inte har för avsikt att använda mer än en gång. Det handlar inte om pengar utan respekt för sakers faktiska värde, arbetet att ta fram det och resurserna som gått åt och ej kan återgäldas. Jag hade gärna lånat ut min AV-kabel om det inte hade varit ett heldagsprojekt att gräva fram den ur gömmorna.

Å andra sidan är det bra med en kabel om man ska sälja eller ge bort den i julklapp. Det bästa då är att beställa en begagnad från Sverige istället för en nytillverkad från Kina. En sådan enkel AV-kabel finns i massor. Har man uppgraderat till en RGB-kabel vill man inte använda komposit längre.

Av GilbertG

Hela tak-saken är något jag funderat på i flera år, men just den tråden var trams kände jag. Oavsett är det inte främst de jag är ute efter nu, så jag lämnar det i huvudsak till en annan dag. Jag kan dock ta upp en sak relaterat till detta om regler.

Sedan några månader tillbaka har jag börjat anmäla inlägg jag uppfattat som trolleri då jag märkt att toleransnivån för det sänkts och att motmedel har bannats. Dock ledde anmälningarna inte en enda gång till någon åtgärd. I bästa fall fick jag svaret att det var gränsfall men inte överträdelse. Jaha, då drog jag slutsatsen att det var där ribban låg. Nästa gång jag såg ett trollinlägg på vad jag uppfattade samma nivå från en viss medlem för femtielfte gången blev jag förbannad och uttryckte min frustration över den attityden kryddat med en del svordomar, dock utan förolämpningar eller okvädingsord. För det blev jag avstängd med motiveringen att jag borde anmält inlägget istället. Snurrigt.

Därför känner jag att modereringen är godtycklig. Jag efterlyser tydliga regler för vilket språk och vilken attityd som är tillåten och inte bara en gummibandsparagraf om att "vara trevlig". Jag uppfattar det som att det är mer acceptabelt att trolla än att röka ut trollen. Det ser kanske trevligare ut så på ytan, men det cementerar definitivt falska nyheter-stämpeln som Swec har jobbat på en tid nu.

Av GilbertG

Detta kanske är Googles lite subtila sätt att trycka på för IPv6

Av GilbertG

Kan inte säga vilken som är tystast i praktiken, men Seasonic-agget är klart bättre. Ett platinaaggregat för tusenlappen är en no bainer.

@ChipZ Effektiviteten är ju i princip inte bättre på kraftigare nätagg, även om effektivitetskurvor kan skilja sig mellan olika komponenter och konstruktioner. Däremot är effektiviteten högre för ett platinaaggregat än ett guldaggregat.

Av GilbertG

Smått bedrövlig läsning. Så mycket prima elektronik som hamnar på tippen i onödan. Åtminstone de som inte bryr sig om eventuell kvarvarande data kan ju i alla fall skänka bort prylarna. Kostar inget på Sweclockers. Finns alltid ett intresse från någon oavsett ålder eller skick. Skadar inte att göra ett försök i alla fall.

Skrivet av Hurtigbullen:

Dom brukar hamna i en låda här hemma. När dom väl rensas ut är gränssnittet så gammalt att ingen jävel orkar bry sig. Senast jag slängde diskar var det gamla MFM/RLL diskar jag hittade i en låda. Tvivlar starkt på att någon bryr sig om dom och skulle dom göra det så är informationen knappast känslig längre

Skulle jag dock göra mig av med en IDE/SATA disk så skulle jag köra DBAN eller liknande och nuka disken först.

Holy bananas, det är ju just sånt som är högintressant! Har du missat hela retro-vågen?

Av GilbertG

Nya modereringsregler för "övriga" ämnen?

Jag har märkt att modereringen av "övriga" ämnen i framför allt kategorin Akademiska ämnen blivit markant hårdare de senaste månaderna, numera framförs ofta argumentet att Sweclockers är en datorsida och inget annat. Över huvud taget har taket blivit lägre känner jag, och moderering sker tämligen godtyckligt utefter vad just den vid tillfället vakne moderatorn känner för, och jag vet många som lämnat Swec pga det, men just detta är dock en diskussion för en annan dag. Det jag vill komma till är att jag inte sett någon förändring av reglerna som reflekterar denna förändrade attityd. Kategorin Akademiska ämnen finns kvar, dock har man strukit "samhällsdebatt" från rubriken.

Jag skulle önska att reglerna klargjordes kring vad som är tillåtet att diskutera bland övriga ämnen, i synnerhet akademiska ämnen.

Av GilbertG

Det var såhär som root-inloggningsbuggen upptäcktes En person i TS sits provade logga in med root och blankt lösenord, och efter några försök så gick det.