Inlägg

Inlägg som GilbertG har skrivit i forumet
Av GilbertG

Hade du bott i Malmö hade bägge varit av intresse

@Extremaz Jag kan till din glädje meddela att Game gick slutgiltigt i konkurs 28 juni 2015. Personligen tyckte jag de var bättre än GameStop.

Av GilbertG
Skrivet av Joners:

Även Postmord. Gillade den tidigare Posten betydligt bättre!

Skickades från m.sweclockers.com

Det fallet är lite speciellt. Danskarna har nyligen bestämt sig för att gå över till ett elektroniskt system för all myndoghetskontakt. Då sådana brev utgjorde en stor del skulle det innebära drastiskt minskade volymer och intäkter samtidigt som man satt fast i ganska frikostiga anställningsavtal. Så man ville bli av med skiten.

De lurade svenskarna till att köpa deras postverksamhet. Maud Olofsson et al var så glada i hågen över att göra affärer att de sket fullständigt i om det var bra eller ej. Och danskarna gnuggade händerna.

Skrivet av Xinpei:

Du börjar mer och mer låta som en nyliberal. Det finns flertalet nackdelar med mindre statlig inblandning.. framförallt om marknaden ser ut som den i USA. Ett exempel är företagens förmåga att köpa upp mindre företag för att behålla sin monopolliknande situation. Ett annat är t.ex. svart arbetskraft frodas om marknaden släpps helt fri. Företag kan utnyttja en hur den vill och sprida vilket skitsnack de vill. Man kan börja kalla arsenik för "hälsovänligt och alternativ medicin" samtidigt som man lovar guld och gröna skogar men ger en nyckeln till en privat soptipp. Visst är dessa lite av hyperboler men poängen borde vara klar. Man kan inte avreglera en marknad helt för då börjar företagen utnyttja en direkt. För det ligger i deras intresse.

Ett par saker som inte varit på plats om staten inte varit involverad.

Bättre arbetsförhållande.
Reglerad arbetstid.
Bättre arbetssäkerhet
Sämre lönestruktur

Man ser fort när marknaden släpps lös att arbetsgivare börjar tumma på dessa för att göra så stor vinst som möjligt.

För att man ska ha alternativ. Alternativ är alltid bra och det är en av sakerna som varit positiva med avregleringen av marknaden. Och nej det är inget idiotiskt krav från EU utan det är snarare en drös med alliansregeringar som fört igenom. Vilket i sig är något positivt.

Dessa stora avregleringar är inget som någon alliansregering genomfört, det skedde långt tidigare, men det tog tid att genomföra.

*** raderat ***

Skrivet av Bloopy:

Krav på infrastruktur ska ligga nationellt, utförande å planering likaså, drift skötsel kan absolut läggas privat men ska hanteras nationellt.

Fast då blir det att staten (alla medborgare) får betala för alla investeringar medan företagen skinnar verksamheten och tar all vinst. Nej, antingen får den privata sfären stå för alla fioler och all risk eller så får staten fixa det hela. Den här mellanlösningen som är populär idag är bara ett "nyliberalt" påfund designad av och för stora företag så de kan blåsa folket på mer pengar helt utan risk.

Mer läsning:

http://josefsson.net/artikelarkiv/59-ett-sverige-foer-de-rika...

https://www.theguardian.com/books/2016/apr/15/neoliberalism-i...

*** raderat ***

Av GilbertG

16GB(2x8) DDR3 Crucial Mac-godkänt, FB-DIMM 8GB(2x4) DDR2 Kingston samt OCZ

16 GB (2x8) SO-DIMM DDR3L PC3-12800 1600MT/s CL11 Crucial CT2C8G3S160BMCEU

Så gott som nya, endast provade, både i en Mac och en Compaq och de är fullt fungerande. Certifierade/godkända för garanterad funktion och kompatibilitet på Mac-datorer. DDR3L är bakåtkompatibelt med vanliga DDR3.

Crucial är ett varumärke som används av amerikanska och väletablerade Micron, den tredje största minneschiptillverkaren efter Samsung och SK Hynix.

1000 kronor eller högstbjudande.

-

8 GB (2x4) FB-DIMM DDR2 PC2-5300 667MT/s Kingston KTH XW667/8G

Tagna från en fungerande server. Motsvarar HP / Compaq produktnummer 397415 – B21

400 kronor eller högstbjudande.

-

2 GB (2x1) DDR2 PC2-6400 800MT/s 4-5-4 OCZ 2P8001G Platinum Edition XTC

Gediget testade i Memtest86+ i både version 4.20 och 5.01 i 17 respektive 63 pass utan fel och fungerar utmärkt i 4-5-4-12.

200 kronor eller högstbjudande.

---
Jag använder alltid både ESD-matta och ESD-armband när jag hanterar elektronik.

Köpare står för eventuellt frakt. Skickar i vadderad brevpåse.

Läs hela annonsen här

Av GilbertG

Kan grafikkort trycka ut ljud via DVI?

Av GilbertG

@Erikosterberg Jag är eventuellt intresserad av grafikkortet. Jag vill i så fall ha den för kylarens skull, tänkte använda den på ett 5870. Kan du ordna med bilder? Är kylaren flänsad rakt igenom så att det blåser lite på själva kortet också? Är den tyst?

Av GilbertG

"Nämnvärt är att Apple sänker avgiften till 15 procent efter ett års prenumeration, vilket även kommer gälla Google efter årsskiftet, som i dagsläget tillämpar en premie om 30 procent. Konsekvensen har blivit att Spotify lägger på en extra kostnad för prenumerationer som påbörjats via plattformarnas egna betalningssystem. Bolaget har dock valt att ändra detta, där nya prenumeranter enbart kan betala direkt via Spotify."

Bara jag som är totalt förvirrad av detta stycke? Vem får sänkt avgift? Vem får en premie på 30%? Vem får betala en extra avgift och var? Vilket bolag har ändrat vad?

Av GilbertG

Apropå sdodiskussionen om "frihet" i tråden:
Frihet är en upplevelse. Så länge du har en kropp som behöver mat och skydd från vädrets makter är du inte fri. Fri blir du inte förrän du är död. En ideologi som säger sig representera friheten ljuger. De är många som ljuger.

Men å andra sidan tror jag att mycket få människor som skulle uppskatta absolut frihet.

Skrivet av Zipparn:

Jag känner mig tacksam till Bahnhof som erbjuder mig neutral och integritetsskyddande internetuppkoppling.
Den totala yttrandefriheten får inte inskränkas!

@Ratatosk Intressant. Jag anser att det är konkurrens verket/myndighetens jobb att förhindra monopol-situationer.
Jag vill även minnas att lagar om konkurrens skall vara mycket mer utvecklande i USA än i Sverige dessutom. Men jag kanske är naiv.

Jag är inte insatt i detta, men mitt intryck är att det finns starka konkurrenslagar USA vid första anblick men att dessa effektivt rundas.

Skrivet av Xinpei:

Om staten äger all viktig infrastruktur så har de ju ett monopol och därför säger du emot dig själv.

I en demokrati är staten en representativ entitet för befolkningen, dvs ett övergripande demokratiskt organ. Har alla möjlighet att få tillgång till infrastrukturen så fungerar det som det ska och är inget monopol.

Skrivet av zipmiX:

USA har den smutsigaste mest korrupta regeringen, lobbyister och allt vad det heter i hela våran värld. De gömmer det under komplexa och noggrant planerade sätt, dock ibland inte. De är korrupta mot både sitt eget land samt omvärlden.

Om vi begränsar oss till fullvärdiga demokratier, vilket USA trots allt räknas fastän jag inte riktigt håller med, så kan väl din beskrivning stämma. Utanför denna sfär är det långt värre. Egenintresse finns överallt dock.

Skrivet av Ratatosk:

Jag har också uppfattat det så att USA har starkare lagar, för att skydda fri konkurrens, deras antitrustlagar kom redan på tretiotalet tror jag, Standard Oil tvingades dela på sig.
Vet dock inte hur väl senare politiker respekterar arvet från den tiden.

I Sverige var det lite av tradition att saker skulle lösas med förhandling mellan stat fackföreningar och företag, här verkade tyvärr staten snarare gynna få aktörer, eftersom det ansågs lättare att förhandla med få.
Med land skall med lag byggas, inte med enskilda samtal under finare taffel, jag föredrar klara målsättningar, regler och lagar.

Det funkade bra på industritiden, inte så bra nu längre.

Skrivet av RaZman:

Skulle säga att staten gör ett ganska effektivt jobb med förslavningen i vårt land, 70% av lönen till skatt och pensionsålder höjd till graven. Eller du kanske menade mer klassiskt slaver, vilket du borde vara medveten om att den fria marknaden alltid har motarbetat medan det främst förespråkats från statligt håll.

När pension infördes sattes åldern till den tidens medellivslängd, dvs hälften förväntades dö innan pension blev aktuellt. Sedan dess har medelåldern ökat utan att pensionsåldern gjort det. Samtidigt har folks uppfattning om pensionen blivit att det är en slags rättighet. Det säger sig självt att systemet inte håller och att det skär sig i förväntningarna.

Skrivet av Pepsin:

Man undrar hur länge USA kan fortsätta vara i framkant inom teknikutvecklingen när de fattar så många bakvända beslut som motarbetar den. De har mycket sämre infrastruktur för Internet än jämförbara länder, att utbilda sig är så dyrt att många inte har råd så företagen tvingas hyra in kvalificerad personal från t.ex. Asien, de vill satsa på kolkraft medan länder som Kina springer ifrån dem inom förnybar energi...Nu ska de avskaffa ett fritt Internet. Hade de gjort detta för 10-15 år sedan hade inte "utmanare" som Facebook kunnat konkurrera med "jättar" som MySpace eftersom MySpace hade gjort den deal med Verizon o.s.v. att deras trafik skulle prioriteras.

Att stora framgångsrika företag som Intel, Apple o.s.v. är baserade i USA beror nog mer på att det var det bästa landet för teknik och vetenskap fram t.o.m. 90-talet. Idag känns det inte så logiskt att etablera sig i USA som teknikföretag.

Silicon valley är fortfarande en livskraftig miljö för branschen. Men utanför det är det nog tungt.

Skrivet av Xinpei:

Monopol är alltid monopol oberoende om du vill se det eller inte. Hur mycket kontroll har du t.ex. över alkoholpriserna på systemet? Hur mycket kontroll har du över priserna på statligt ägda apotek? Hur mycket kontroll hade du över priserna på Telia när det var helt statligt ägt? Hur mycket kontroll har du över public service? Listan kan göras hur lång som helst.

Man har sagt att kolindustrin ska dö ut i årtionden. Den är fortfarande här.. varför? För kol är billigt och mer eller mindre finns nästan överallt.

Kolbranschen håller faktiskt på att dö även om den fortfarande är stor.

*** raderat ***

Av GilbertG

@Petterk Nej, jag menade just Mitsubishi, men Panasonic gick bra det med. Visste inte att de hade köpt upp Sanyo eller att Sanyo gjorde paneler. Hade också helt missat att Matsushita-namnet är övergett sen ett bra tag.

Mitsubishi gjorde ju laser-TV ett tag. Vad hände där?

Sony hade ju egen utveckling och tillverkning av OLED, de var ju först med konsumentprodukter vill jag minnas. PS Vita var ju en synergieffektsatsning med sin OLED-skärm från de egna fabrikerna (väl?). Men sen gav de upp allt runt 2013 och Sony verkar ha totaldött nu och verkar inte ha någon tillverkning eller utveckling kvar av någonting alls. Helt otroligt hur allt kunde vända så på ett fåtal år.

Canon satsade ett tag en hel del på SED, vilket verkade mycket lovande. Sony hade en liknande grej kallad FED. Och det fanns en del andra skärmtekniker som var på gång runt 2008 vill jag minnas. Hade inte de kunnat bli något? Allting gick bara och dog och det förbaskade jäkla LCD-skitet har härskat alltsedan.

Av GilbertG

Helt otroligt att 5 pers bestämmer detta bara sådär, och att det går utmärkt för dessa att nyss ha jobbat som lobbyist i kommersen på berört område.

Skrivet av wounds:

Så dumt att detta inte fått större uppmärksamhet i Sverige. Det kommer att påverka oss också men folk fattar inte hur viktigt det är, det är helt enkelt för komplext för gemene man. Är på riktigt orolig för vad detta kan betyda, så klart för ett fritt, globalt internet men framförallt den långsiktiga påverkan det kan ha på demokratin.

Så komplext är det inte, men folk bryr sig inte. Tyvärr blir det så när folk har det bra för länge, alla glömmer bort hur allting funkar och slutar bry sig för det är inget problem. Titta bara på bostadsbubblan som spricker nu. Efter 20 års bubbelsblåsande tror alla att det kommer fortsätta i all evighet. Eller vad sägs om Transportstyrelseläckan. Folk är så fredsskadade att de tror att det inte behövs någon sekretess.

Dålig stämning väntar för övrigt när allas fiktiva förmögenhet på att enbart bo går om intet och ekonomin rasar för att konsumtionen upphör. Och Sveriges påstådda 200 år utan krig är ren propaganda. Förresten finns det krafter i Sverige som vill att medier här "som avslöjar nyheter som skadar Sveriges relationer till andra länder och organisationer ska kunna dömas för spioneri. Det nya brottet utlandsspionage föreslås i en statlig utredning" https://www.dn.se/arkiv/nyheter/massmediernas-nyheter-kan-str...
På tal om demokrati.

Skrivet av Nivity:

Undrar en sak, innan Obama, då fanns väl inte ens detta?
Internet verkade ju fungera rätt bra innan det

Får väl se hur det blir, inget jag direkt brytt mig om, mer spännande att följa
Folk har ju målat upp värsta Y2K scenariot.

Det blir kabelt-TV av det hela.

https://cdn4.dogonews.com/images/e2924ddf-be89-4477-9e41-cb2b23f...

https://theamericangenius.com/wp-content/uploads/2014/01/net-neu...

Skrivet av MinscS2:

Har redan varit aktuellt här i EU.
Folket reste sig och klagade, och nätet är fortfarande fritt.

https://savetheinternet.eu/

Wow, där ser man. Positiv överraskning.

Skrivet av Olegh:

Det är inte bara lagligt, korruption är centralt i deras politiska system. Mycket fascinerande och säkert en bidragande orsak till att även mer extrema vänstervindar verkar tillta på andra sidan pölen.

Ja, jag funderar ofta på vad som egentligen skiljer USA från Ukraina i praktiken. De har vitt skild historia men tycks ha landat på samma plätt idag.

Skrivet av Olegh:

Grejen är ju den att många amerikaner inte verkar kunna välja ISP. Det finns en att "välja" på. Inte mycket till val.

Oerhört ironinskt för ett land som bygger hela sin självbild och mången system på (val)frihet. Men det är väl bara valfrihet för företag när det väl kommer till kritan.

Skrivet av Nivity:

Jag menar precis det jag sa.
Innan lagen kom till under Obamas till fanns den inte, men internet fungerade bra på den tiden.
Jag är fullt medveten om vad det innebär, men också kvarstår ju att lagen inte fanns innan Obamas tid. Sure det var 2009 innan dess, och streaming ex var ju inte direkt som nu. Men internet fanns

I vilket fall som ska det bli intressant att följa, folk har som sagt målat upp värsta Y2K scenariot.

Internet har inte varit utbrett så länge. Även här har väl de flesta inte haft Internet i mer än 15-20 år. Hittills har väl lönsamheten mest legat i utbyggnad och fler kunder. Men nu är de flesta äpplen plockade med den strategin, då börjar företagen titta på andra sätt att öka vinsten på. Nu har olika strömningstjänster blivit väletablerade och fortsätter växa vilka har gett en dramatisk ökning i dataflödet, även sociala medier, som numera blivit koncentrerade till ett fåtal, tar en hel del i anspråk. Detta ökar kostnaderna men ger samtidigt en möjlighet att kunna rikta uppmärksamheten mot detta fåtalet som många vill ha och särbehandla dessa aktörer på olika sätt för ökad profit. Dessutom är IPv4 i princip slut och det har länge pratats om risken att företag går snikvägen med NAT i flera nivåer och på köpet låser ner hela Internet istället för att gå efter IPv6.

Skrivet av RaZman:

Konstigt att marknaden ser ut så när nätneutralitetslagarna gav staten kontroll över vem som fick ta sig in på marknaden och hur de skulle konkurrera.. Dyrare och svårare att starta ISP samtidigt som de etablerade företagen pekade på lagverket och skapade poänglösa rättsprocesser tills småföretagens pengar tog slut. Ungefär samma anledning som varför vi med vår kära nätneutralitet har 511 olika namn att välja på för våra tre faktiska leverantörer (alla lika dåliga).

Fanns absolut inget positivt med detta regelverk.

Skrivet av RaZman:

Finns inget som heter "rättighet till sjukvård".
Finns inget som heter "rättighet till nätet" (tog bort fria då slopandet av nätneutralitet är vad som gör nätet fritt igen).

Skrivet av RaZman:

Mindre statlig kontroll av nätet och den fria marknaden gör det per definition mer fritt, ja.

Vilket svammel.

Av GilbertG
Skrivet av Datanisse:

Tror du jag sålde den för 0kr? Loosade kanske 300kr.

Får man fråga varför du bara spelade 5 minuter? Jag tänker att något man lagt ner tid (få hem och koppla in) och pengar på kan man väl ge en kvart åtminstone innan man ger upp.

Skrivet av Nisse-Tuta:

Tur att det finns helt galet mycket andra roliga spel. Men dyr... naja det kan jag heller inte skriva under.

Själv är jag sjukt glad att jag sålde PS4 och X-Box One för att skaffa den första konsolen som kan ersätta Vita. Äntligen har en konsol blivit det de alltid skulle ha varit.. hybrider.

Ahh, precis vad jag ville höra Blev så besviken på att Vita kastades i rännstenen av Sony.

Skrivet av zeg:

Nu finns det ju handkontroller både lösa och sånna som man fäster mobilen på.

Förstår inte själv hur Switch kan sälja så pass då det är en helt menlös produkt i sig. Kan bara vara spelen som gör den men trodde inte att Zelda kunde ge sånt sug.
Hade varit mycket bättre dom gjort spel till telefoner istället. För min del i alla fall.
Tänker inte köpa konsol för att spela ett spel. På en dålig konsol dessutom.

Du, liksom de flesta här, missar att Switch, liksom andra konsoler, inte bara är en produkt, utan en plattform. Miljontals människor vill ha en maskin som bara funkar och som det garanterat kommer högkvalitativa och högbudgeterade spel till. Men även som ren pryl är Switch unik i sin design som både stationär och bärbar.

Av GilbertG

Ursäkta, men vari ligger diksussionsvärdet i detta?
Gamergate var väl förresten fake news och/eller en false flag-operation av misogyna källardrägg.

Hur som helst går jag och poppar lite popcorn.

Skrivet av Severin87:

Kan det ligga nåt i det denna mannen berättar ?
https://www.youtube.com/watch?v=zCpjmvaIgNA

Holy shit, inte så fort, popcornen är inte klara än.

"Feminism Was Created To Destabilize Society, Tax Women and set up the NWO - Aaron Russo " Han glömde Soros, judarna, bankerna, Monsanto och dödsknarkarnazistrasistfascistkommunistsionisterna.

Av GilbertG
Skrivet av maxdalax:

Tack för svaret! Då tänker vi lite liknande kring uppdateringar - skönt. Tror du AM4 och specifikt detta moderkortet kommer vara aktuellt för framtida uppgraderingar av CPU?

Skall kika på bättre nätaggregat isåfall. Men vad tror du om 650W (om jag nu inte skall köra på Crossfire, enligt GilbertG)?

Tack för utförligt svar! Byter nätaggregat efter ditt och sweisdapros förslag.

Kikade ganska direkt efter jag postade tråden på ett RX580 och bytte faktiskt ut det i kundvagnen. Och med det fimpade jag lite planen med framtida Crossfire och satsar helt enkelt bara på ett bättre och nyare kort vid nästa uppgradering. Lägger hellre en liten slant extra nu på 580 än 570. Hoppas att det gör att jag orkar med datorn i något år till, vilket isåfall betalar av sig, enligt mig.

Men om jag fimpar idén med Crossfire blir jag helt plötsligt lite sugen på mITX-formatet. Då hittar jag dock inget med stöd för fyra RAM-minnen. Skulle jag isåfall köra på 32GB direkt behöver jag inte uppgradera närmsta tiden, vilket gör att det skulle klara sig. Åh, nu blev det ännu ett svårt val. Men jag har mer klar bild över komponenterna åtminstone. Tack för input!

AMD har från början sagt att AM4 kommer vara i "flera år" samt sålänge DDR4 är relevant. Nyligen gick de ut med ett specifikt årtal, till 2020.

För en djupare titt i spåkulan hänvisar jag till mitt inlägg här: #17139076

650W är en lagom effekt för ett system med ett grafikkort.

Det är i regel mer värt att köpa grafikkort runt gränsen mellanklass-prestandaklass och uppgradera regelbundet istället för att bomba pengar på ett entusiastkort och ha det längre.

mITX-moderkort har bara 2 minnesfack. Svårt läge med 32 GB, Flare X finns inte i 16 GB-stickor i 3200MHz, så det får väl bli "fulminnen" då. Men det är najs med en liten kraftfull dator. Marknaden för mITX-chassin är en djungel känner jag, finns en massa olika alternativ med olika lösningar. Graden av pill och förplanering ökar i regel med minskad storlek.

Skrivet av Ragnvlad:

Detta eviga tjat om framtidssäker? Då bör man garanterat köpa något annat än datorer...

Om vi bortser från semantiken så finns det ju definitivt saker som håller och är användbart längre än annat i datorvärlden, så det är definitivt en relevant fråga.

Av GilbertG

@Pocketz Hur gick det med detta?

Alltid lika roligt när man gjort en exemplarisk trådstart med all relevant information för sina funderingar, och så svarar ingen :/

Av GilbertG

Köp ett bättre nätagg som sagt. Seasonic Focus Plus är ett av de absolut bästa och mest prisvärda nätaggregaten.

Vill du ha SLI och Crossfire måste du ha ett moderkort med X370-styrchippet. Det finns dock vissa B350-moderkort som klarar bara Crossfire med en fullösning (typ genom ett PCIe x16-fack som är elektriskt kopplat som ett x4-fack eller nåt sånt).

Om du verkligen vill köra med två grafikkort någon gång får du fläska på med ett kraftigare nätaggregat. 750W klarar det mesta, 850W klarar det mesta med överklockning, 1000W krävs nog för 2 Vega och alla extremscenarion. Dock är Crossfire och SLI påväg bort, allt färre spel nyttjar det och det fungerar allt sämre. DX12 ska ha en flerkortslösning som ska vara oberoende av proprietär teknik, men jag vet ingen som använt det ännu. Så det beror på hur mycket entusiast du är och vill hoppas, chansa och pilla.

Gällande grafikkort så har jag en särskild aversion mot 1070 då det är det minst prisvärda kortet i denna generation. Det är 30-35% dyrare än 1060/ RX 580 vid "rätt" pris men bara ca 20% bättre. 1080 är ett ganska prisvärt kort, men då är prislappen plötsligt väldigt hög.

Nu när RX 580 finns att få tag på för i stort sett "rätt" pris så förordar jag ett sådant. De har varit bristvara i ett halvår med skyhöga priser pga rusning till brytning av kryptovalutor.

https://www.inet.se/produkt/5406171/sapphire-nitro-rx-580-8gb
Detta ger dig bra spelprestanda på höga inställningar och är strået vassare än 1060 generellt, beror mycket på spel dock.

Om du vill komma riktigt billigt undan kan du haffa detta, men skynda fynda för det finns bara en:
https://www.inet.se/produkt/x102521/asus-radeon-rx-570-4gb-ex...
Det är inte mycket långsammare men mycket billigare. I så fall tänker jag mig en uppgradering till något annat nästa år om du vill ha riktigt bra grafik. Kanske är Vega fixad då, kanske har NVidia kommit med något annat ballt. För grafikmarknaden är just nu väldigt sorglig. Det borde snart komma nya grafikkort, men pga att Nvidia är påväg att få monopol så har allting stannat upp. Vi får hoppas på att AMD / Radeon technologies group gör bättre ifrån sig nästa år, men det är svårt när ingen vill köpa deras kort även när de är riktigt bra. https://www.youtube.com/watch?v=uN7i1bViOkU

Undvik 1060 3 GB då det är för lite minne i flera scenarion och dessutom ett sämre chip namnet till trots.

Du har valt bra RAM.

Av GilbertG
Skrivet av ClintBeastwood:

Folk verkar ju glömma att man kan uppgradera till en 8700k om man köper en 8400 också. Eller så glömmer dom inte och är helt säkra på att AMD kommer kunna plocka fram något bättre än en 8700k för spel på ~2 år?

Ryzen 2000, "refreshen" på 12 nm Leading performance-processen av GlobalFoundries, kan mycket väl äta upp prestandaglappet till 8700K redan om några månader.

Av GilbertG

@anon910 Xbox 360, Xbox one och DualShock 4 fungerar alla lika bra med Steam. Och så Steam-kontrollen förstås. Vilken man vill ha är en smaksak.

Det går även att använda DualShock 3 och Sixaxis, men då krävs extra program och lite pill för att få till det. Inget jag rekommenderar till någon i köptagen, men har man redan PS3-kontroller så är det super att kunna använda dessa till sin PC också.
Alternativ 1: Motion(in)joy + Better DS3
Alternativ 2: ScpToolkit

Det går även att använda en Wii U Pro om man köper en särskild adapter.

Skrivet av Lessismore:

Om jag förstått rätt så görs stödet för 360-kontrollern och på det viset får man "gratis" stöd för One-kontroller. Dvs, funkar det med 360-kontroller så funkar det även med One-kontroller och vice versa.

Nja, DualShock är egentligen definitionen av dubbla analoga stickor som kom redan på Playstation 1's tid.

DualShock är namnet på en familj handkontroller ämnad för Playstation.
https://en.wikipedia.org/wiki/DualShock

Första kontrollen med tumspakar till PS hette Dual Analog.

Av GilbertG
Skrivet av Alpha77:

Har funnits lite olika försök till större skivor, med flera lager och andra material. Tror det fanns något sätt att göra billiga skivor som skulle kunna lagra 1TB om jag inte minns fel.. men givetvis skulle det isåfall bli en helt ny standard och det tar ju tid innan sånnt blir massproducerat och sedan accepterat. Speciellt när det finns massa chassin som inte har plats för 5.25" enheter.

Var inte denna jag tänkte på utan någon artikel från säkert några år sedan.
Panasonic Touts 1TB Optical Disc For Storing Cold Data
http://www.cdrinfo.com/Sections/News/Details.aspx?NewsId=5714...

Du tänker kanske på Holographic Versatile Disc? Utvecklades strax efter och delvis samtidigt som blu-ray men har aldrig gått i produktion.
https://en.wikipedia.org/wiki/Holographic_Versatile_Disc

Skrivet av Ness:

Jag håller inte riktigt med där faktiskt, jag förstår din poäng. Men är inte digitalisering av äldre spel precis det som räddar många från att försvinna? Problemet du beskriver är väl kanske främst på konsol förvisso, och där har ju den digitala delen inte riktigt hunnit lika långt som PC. Jag menar, om vi tar Nintendo som exempel, där följer inte ens dina virituella nes/snes-spel med mellan konsol-generationerna. Verkligen värdelöst.. Men vad jag har hört så ska det bli ändring på det från och med nu (Switch och framåt dvs).

Andrahandsförsäljning just nu gör nog inte jättestor skada (har inga siffror), men den det är också för att den marknaden inte är lika stor som den en gång var. Mindre utvecklare släpper sina spel enbart digitalt osv. Men det var ett jätteproblem tidigare. Minns att jag läste massor av artiklar om det i samband med Xbone-lanseringen.

Jag skrev om det tidigare här också, men distributionskostnader för digitala spel är långt ifrån lika hög. Vad jag kunnat läsa mig till så brukar den ligga mellan 40-60% för fysisk distribution. Medans Steam tar 30% (säkerligen mycket mindre om det gäller stora utvecklare som Rockstar Games osv.) Sedan får du tänka på att spelet kan ligga kvar till försäljning för evigt. Jämfört med fysisk media som både tar lager och hyllplats för butiker. Speciellt mindre spel blir inte långvariga.

Håller med om att det inte är svart eller vitt. Finns fördelar åt båda hållen, men jag är övertygad om att det kommer vara enbart digitalt inom 20år. Det var säkert 8-10 år sedan jag senast köpte ett spel på skiva.

Haha, detsamma min vän!

Kanske för PC ja, där det kan vara svårt att få tag på tidsenlig hårdvara och ännu svårare få tag på mjukvara som kan lira allt tillsammans. Men för konsoler blir det i de allra flesta fall tvärtom. Det är lätt att få tag på gammal konsolhårdvara, spelen är bara att trycka in och allt "bara funkar".

Jag tror också att det blir mer digitalt trots allt, det ligger åtminstone i spelutgivarnas intresse, så då drivs det dit. Min poäng är att digital distribution inte löser problemet med att spel man inte köper när det är aktuellt i princip försvinner för evigt, det är bara att det är andra typer av spel som går om intet. Och till skillnad från fysiska medium är det med digital distribution fullständigt omöjligt för en eftersläntare att komma ikapp i efterhand och anskaffa äldre spel som ej längre är "i produktion". Det finns inget sätt för mig att spela Plants vs zombies på min Vita eller Shoot many robots på min PC.

Jag hoppas konsumentskyddet kommer ikapp så småningom så att utgivarna och distributörerna inte kan göra precis hur de vill.

Av GilbertG

Det finns numera kinakopior för nånstans mellan 20-50% av priset för en Wacom som funktionsmässigt ligger på ungefär samma nivå som Wacom för 10 år sedan. Dock håller de bara några timmar… Hade en polare som köpte en sån. Det blev repor direkt på brädan. Först var det bara kosmetiskt, men efter 2-3 veckor blev responsen sämre.

I samma veva för några år sedan använde jag en Intuos 3, och även om jag inte hann komma in i det till fullo och få det att bli lika naturligt som en mus, än mindre använda alla funktioner, så var det ändå en tämligen tillfredsställande upplevelse och mer ergonomisk än en mus.

Förra året fick jag en gammal Wacom Intuos3 Widescreen av en polare som jobbar med grafik av olika slag då han hade uppgraderat sedan ett tag tillbaka. Den var synbart väldigt sliten och ytskiktsplasten, som är som en fast film (tänk Copter Screenprotector eller fotografisk film), hade delvis lossnat, men den fungerade fortfarande bra enligt mig.

Så, enligt mitt lite amatörmässiga omdöme är Wacom bra skit Intuos 5 var det senaste som fanns när jag höll på med det. Verkar finnas ytterligare en ny generation nu i samma serie som kallas Intuos Pro (siffrorna verkar borttappade) medan Intuos utan tillägg är en billigare variant.

Av GilbertG
Skrivet av Haladria:

@GilbertG:

Mycket av problemen tror jag ligger hos avsändaren. Dåligt paketerat för att det ska sparas in samt slarvigt paketerat för att personalen som packar är stressad. Har sett fler och fler företag skicka varor i enbart vikt wellpapp med ett band runt...

Ja, men det handlar inte om förpackandet i denna tråd, utan om märkning och logistik. PostNord märker om alla försändelser från utlandet till sitt eget system, och därefter blir allt bananer. Jag har svårt att se hur avsändaren är skyldig till detta.

Förresten så är min erfarenhet att folk utomlands i regel packar mycket bättre än i Sverige. Här tror folk att det går att skicka DVD:er i vanliga brevkuvert utan problem…

Av GilbertG
Skrivet av Aleshi:

När man ska förklara bristen på grafikkort skyller man på miners. Men när man ska berätta hur populära korten är för gaming så heter det att miners bara står för en bråkdel av konsumtionen. Intressant

Ja, vad ska man dra för slutsats av det?