Myten om SSD och spel

Permalänk
Medlem

Myten om SSD och spel

.

Permalänk
Medlem

Förstår inte direkt syftet med denna tråd? Det är ganska uppenbart att om man inte har en kapabel processor och snabba minnen att en ssd disk ej kommer hjälpa vid tex laddnings tider vid spel, men vad den garanterat hjälper är söktider vid tex texur laddningar osv, inte kanske den största "boosten" men en ssd är aldrig en större boost ofta är det en ssd man "trimmar till peakperformance" med om du förstår mitt ordval samt för att få ett snabbare aggerande OS.

Edit: Ville tillägga att jag inser att det kan bli en ganska intressant diskussion kring hur effektiva ssderna faktiskt är vid olika spel osv

Visa signatur

Jag gillar datorspel!

Permalänk
Medlem

Skulle ju vara intressant om man typ visste i förväg om man tjänar nåt speciellt på att lägga spelet på ssd´n eller om det bara tar upp "dyrbar ssd plats "

edit: antar att det kan vara olika från spel till spel beroende på hur det är programmerat.

Permalänk
Medlem

kan ju säga att jag personligen märkt en stor förändring i laddtider i spel sen jag införskaffa ssd så förstår inte hur du kan säga att det är en myt? är mkt snabbare söktid m.m som du får ta med i dina beräkningar.

64gb crucial m4 operativ
256gb cruscial m4 spel.

Visa signatur

In science we trust!

Permalänk

Tycker att laddningstestet för crysis i detta test talar för sig själv: http://www.youtube.com/watch?v=pEsJzrww_dA, skiljer nästan 25 sekunder mellan ssd och hdd

Visa signatur

Stationär: Chassi: InWin 805 Black PSU: EVGA Supernova 850W MoBo: ASUS Sabertooth Z170 S CPU: Intel i7-6700k Skylake GPU: ASUS GTX 1070 Strix SSD: Samsung 840 EVO 500gb Skärm: Dell UltraSharp U3415W
Server: HP DataVault X311 3TB
Mobil: Google Nexus 6p Laptop: Asus Zenbook UX301

Permalänk
Medlem

Jag kan säga att jag personligen märkte stor skillnad i Starcraft 2 efter att jag installerade det på ssd jämfört med vanlig hårddisk så jag har svårt att se varför det skulle vara en myt.

Permalänk
Medlem

Tror TS i sin jag på att knäcka denna "myt" missat det lilla faktum att även packade filer först måste läsas från disk. De dyker inte bara magiskt upp i minnet när de behövs. Sen att processor och minne sköter uppackningen är en sak, men all information som dessa bearbetar måste komma från någonstans, och det är där SSD's gör en skillnad. Inte någon fantastisk skillnad på det stora hela, men den finns där.

Visa signatur

Xbox Live - Firaphex
Jag har inte alltid rätt, men jag utgår från det tills jag ser bevis på annat. Citera för svar
2008-06-18, Dagen då integriteten ställdes tå mot tå med maktmissbruket och förlorade.

Permalänk

Empiriska data säger tvärtom.

Brorsan och jag har våra spelmaskiner bredvid varandra. Samma moderkort , samma minnen (8GB 1600MHz), samma grafikkort (GTX 580, likadant klockade). Jag har en i5 @ 4.5GHz, han har en i7 @ 4.5GHz, där är en liten skillnad iofs, men vetefabian om det gör någon större skillnad, det är rätt jämnt skägg mellan maskinerna i de flesta prestanda test vi kört som inte involverar hård-disk prestanda.

Och där kommer den intressanta skillnaden in, jag har nämligen en 1TB 7200 samsung mekanisk disk (skall köpa SSD senare när ekonomin tillåter), brorsan har en 120GB SSD.

I alla spel laddar hans maskin in banorna mycket snabbare. I L4D2 rör det sig om uppemot tio sekunder, i de flesta andra spel en eller ett par sekunder.
Nu är ju detta inte någon större prestandavinst att tala om, så sett till vad SSD utrymme kostar i förhållande till hur mycket plats moderna spel slukar så håller jag med om att man definitivt inte "behöver" en SSD för spel.
Trevligt om man har råd, speciellt som en lite större SSD fortfarande är extremt dyr jämfört med helt ok mekaniska diskar.
Jag tänker själv definitivt skaffa en SSD så snart jag får ihop stålar till en, men kommer nog i fortsättningen ändå att lägga alla mina steamspel på den gamla stora disken. Rättså trevligt att ha kvar spel man kan återvända till, eller spela en skätt online i då och då, och har man det på det viset drar snart steamkatalogen iväg uppemot en TB eller så

Permalänk
Skrivet av MX510.:

Nästan alla spel packar upp filer vid laddning av karta, och då är det CPU och minnet som är flaskhalsen, inte SSD eller hårddisken.
Så det är tyvärr en myt i de flesta fall att man kan läsa in spel i tex 200MB / sek eller 500MB / sek vid spel med en SSD. En 2500K tex klarar inte av att packa upp i den hastigheten, pga komprimeringen kräver CPU kraft att packa upp.

Prova packa upp en 1080p film på 8GB på en SSD, från tex RAR filer i 50MB eller 100MB st. Då får du inte 200MB/sek upppackninghastighet.

Du har ju fel.. sitter själv på en e8500 @ 3.8ghz och ett par gamla ddr2 minnen.. efter köpet av en SSD är jag alltid först vid kart-laddning till starcraft 2/warcraft 3.

När du laddar en karta är det inte en stor 8gb fil du laddar, utan tusentals mindre filer.. accesstiden på en SSD är oslagbar och det är accesstiden som är den huvudsakliga anledningen till att laddningstiden blir betydligt snabbare.. samma anledning till att operativsystem laddas snabbare på SSD.

Visa signatur

Vill ni ha svar, så citera!

Permalänk
Medlem

Minnena i sig är väl ingen flaskhals? Minnen ska väl kunna att skriva/läsa i minst 6 GB/s om jag inte minns fel? Men sen är det väl visserligen busshastigheten som flaskhalsar ner till några hundra MB/s beroende på hastighet etc..?

Visa signatur

Ryzen 9 5900X @ +100MHz & CO -23.5 | RTX 3070 @ 2GHz 16Gbps 956mV | 32GB @ 3600MT/s CL14

Permalänk
Medlem
Skrivet av MX510.:

En 2500k + SSD vinner ju självklart mot en 2500K + HDD.

Men det är ju inte det som är topic / ämnet.

Försök skilj på begreppen nu

Detta är vad som är myten:

Ämnet är att folk tror att de kan ta SSD'n spec på tex 200MB/sek inläsning, och tro sen att när man laddar ett spel så läser SSDn in mappen i 200MB/sek.
Det sker inte.

Jag tror ärligt talat inte att någon där ute förväntar sig detta när de köper en ssd disk, utan snarare förväntar dom sig en snabbare lästid än från en HDD, tror ingen verkligen tror att alla kartladdningar osv ska gå i SSD'ns max hastighet, detta är ett mycket overkligt antagande ungefär som att man skall förvänta sig att ens grafikkort skall arbeta i maxkapacitet 24/7 i spel

Visa signatur

Jag gillar datorspel!

Permalänk
Medlem

Hade aldrig i närheten av sånna laddningstider när jag spelade.
Har 2500k, gtx560 ti och en f3 1 tb 7200 rpm.

Jag har aldrig hört någon säga att man kan ladda kartor i 200mb/s, det som brukar sägas är väl ändå att loadingscreens går snabbare med ssd?

Visa signatur

"Att installera AMD-drivrutiner är lite som en Svensson-variant av rysk roulette.." //Kazuo

Permalänk
Medlem
Skrivet av MX510.:

Detta är vad som är myten:
Ämnet är att folk tror att de kan ta SSD'n spec på tex 200MB/sek inläsning, och tro sen att när man laddar ett spel så läser SSDn in mappen i 200MB/sek.
Det sker inte.

Om fildatan som läses in är i sin helhet komprimerad så läses den in med den maximala hastigheten som det går att läsa in den från SSDn.
Om fildatan är uppdelad i segment som läses in för sig så sker ju naturligtvis även det snabbare än från en hårddisk och med multicore kan man packa upp redan inlästa segment samtidigt som man läser från SSDn. Om dessutom filsegmenten är väldigt många så är accesstiden för en SSD väldigt mycket snabbare och om sen filen eller filerna som ska läsas in är fragmenterade så är ju åter igen SSDn vinnaren.
Att datan i många fall ska packas upp kommer man ju inte ifrån oavsett SSD eller HDD.

Hastigheten för uppackningen är ju högst beroende på vilken metod som används och det finns metoder som är så snabba som en tredjedel av minnesbandbredden (iafl enligt LZO http://www.oberhumer.com/opensource/lzo/#speed)

Så slutsatsen är att : Jo, spelet läser in datan i den maximalt tillgängliga hastigheten. Att göra det långsammare vore korkat.

Permalänk
Medlem

Det är möjligt att en SSD, på grund av andra flaskhalsar, inte maxas ut vid laddning av spel. Men att göra en tråd som heter "Myten om SSD och spel" låter lite överdrivet.

Det är ju ett faktum att det går snabbare med en SSD trots packade filer och allt.

Om det sen är värt kostnaden är ju en annan historia.

Visa signatur

"We think there is a fundamental misconception about piracy. Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem" - Gabe Newell

Permalänk
Medlem
Skrivet av MX510.:

Tror du det? Nej vet så klart det. Det påverkar så det går snabbare, att CPU och minnet kan läsa en komprimerad fil snabbare. Men just av-komprimeringen kan endast CPU och minne göra, och det är där flaskhalsen är, dvs det är det som är väntetiden.

Nej, det är en del av väntetiden. Du kan den snabbaste processorn och de snabbaste minnena i världen och det kommer inte göra dig någon nytta alls om inte dessa kan komma åt informationen som behövs snabbare än vad vanliga diton kan. Det är väldigt enkel logik som säger att den hastighet du behandlar information med begränsas av hastigheten med vilken information blir tillgänglig. Du kan ha världens största hink och snabbaste punp, men om du ska fylla hinken genom ett sugrör kommer det ta lika lång för det.

Skrivet av MX510.:

Nej folk säger inte att de tror att de kommer få tex 200MB/sek.

Men folk tror det.

a) De ser READ 250MB/sek, WRITE: 250MB/sek
b) Slutsatsen är: omg i must put my games on this.

Många missar att det är komprimering ofta (speciellt oftast i multiplayer spel) involverat. Inte en chans att man får 200MB sek då i skrivhastighet. (För när en komprimerad fil packas upp, läses det komprimerade filen, och innehållet i komprimeringen SKRIVS ut som små filer)

Så de säger det inte, men du vet på något sett att folk ändå tror detta?
Med andra ord, att SSD snabbar upp laddtider är en myt, men att läsa tankar är det inte?

Visa signatur

Xbox Live - Firaphex
Jag har inte alltid rätt, men jag utgår från det tills jag ser bevis på annat. Citera för svar
2008-06-18, Dagen då integriteten ställdes tå mot tå med maktmissbruket och förlorade.

Permalänk
Medlem
Skrivet av MX510.:

Nej folk säger inte att de tror att de kommer få tex 200MB/sek.

Men folk tror det.

a) De ser READ 250MB/sek, WRITE: 250MB/sek
b) Slutsatsen är: omg i must put my games on this.

Många missar att det är komprimering ofta (speciellt oftast i multiplayer spel) involverat. Inte en chans att man får 200MB sek då i skrivhastighet. (För när en komprimerad fil packas upp, läses det komprimerade filen, och innehållet i komprimeringen SKRIVS ut som små filer)

Där tror jag att du har fel. Jag tror att folk ser att det gör skillnad i laddningstider, och nöjer sig med det. Tror inte att de börjar fundera mer på exakt hur fort det går, huvudsaken är att det går fort.

Och kom nu inte och säg att det inte skulle gå snabbare, för det gör det. Finns massvis med videor som visar det.

Visa signatur

"Att installera AMD-drivrutiner är lite som en Svensson-variant av rysk roulette.." //Kazuo

Permalänk
Skrivet av MX510.:

3) SSD tar emot informationen från CPU och minne och skriver ut mindre filer på disken som är direkt läsbara (användbara, tex texturer, modeller osv till spelet)

Nej, de lagras i minne i uppackat tillstånd. Det finns ju ingen som helst mening att skriva ut dem till disk igen. Skulle datorn inte ha tillräckligt med minne för att få plats med allt så dumpar man det som inte behövs för stunden och läser in på nytt igen när det behövs.

Visa signatur

I pledge to punch all switches, to never shoot where I could use grenades, to admit the existence of no level except Total Carnage, to never use caps lock as my "run" key, and to never, ever, leave a single BoB alive.

Permalänk
Medlem

Märks ju till och med skillnad på min laptop när jag laddar banor i SC2 mellan SSD och 7200rpm disk, så fattar inte va du grinar över, köp ingen då om du nu blir lessen över att cpu/minne flaskar iställe för din 7200rpm disk.

Visa signatur

5900X | 32GB DDR4 | EVGA T2 1000W | Nvidia 3080Ti

Permalänk
Skrivet av MX510.:

En 2500k + SSD vinner ju självklart mot en 2500K + HDD.

Men det är ju inte det som är topic / ämnet.

Försök skilj på begreppen nu

Detta är vad som är myten:

Ämnet är att folk tror att de kan ta SSD'n spec på tex 200MB/sek inläsning, och tro sen att när man laddar ett spel så läser SSDn in mappen i 200MB/sek.
Det sker inte.

Maximal teoretisk prestanda och faktiskt prestanda skiljer sig alltid åt. I alla möjliga sammanhang, och speciellt i elektronik sammanhang.
Detta vet nog de allra flesta, speciellt de som håller på o pillar med datorer. Så jag är inte riktigt säker på att det ens finns en SSD myt. Kan ju kolla om Mythbusters vill ta sig an det

Det är lite som småkidsen som kollar in igenom rutan på en sportbil och ser hastighetsmätarens gradering och upphetsat utbryter -"wow! Den går i 400 kilometer i timmen!" Vi vuxna vet att så fort får man inte den bilen att köra utan extremt optimala förhållanden, typ en rejäl nedförsbacke

Men man kommer inte ifrån det faktum att en SSD är snabbare än en mekanisk hård-disk, även om man sällan utnyttjar den fulla läs/skriv bandbredden, speciellt när det handlar om komprimerade filer.

Men myt, tja, jag skulle säga att den är ganska "busted by default".

Permalänk
Medlem

Ok, en SSD kanske är "för snabb" i vissa fall med komprimerade filer. Men en mekanisk hårddisk blir väl flaskhalsen, om du kör med en sådan, i vilket fall som?

Visa signatur

"We think there is a fundamental misconception about piracy. Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem" - Gabe Newell

Permalänk
Medlem
Skrivet av MX510.:

Läser in ja.

Men precis som jag försöker förklara så är det 3 steg:

1) Läsa in (SSD gör detta)
2) CPU och minne tar emot det som SSD har läst in. CPU och minne skall nu av-komprimera filen (packa upp) (om filen är komprimerad)
3) SSD tar emot informationen från CPU och minne och skriver ut mindre filer på disken som är direkt läsbara (användbara, tex texturer, modeller osv till spelet)

Ehm, nej.
En SSD läser ingenting. En SSD blir läst från. Och sen menar du alltså att data först hämtas från disk, bearbetas, skickas tillbaka till disk bara för att sedan hämtas och bearbetas igen? Låter tämligen omständigt och som ett väldigt slöseri med resurser, speciellt eftersom allt som skall användas behöver ligga i minnet, inte på disk.

Skrivet av MX510.:

Nej det är ingen myt att SSD snabbar upp lästider.

Myten är att många gamers är tekniskt okunniga och vet inte att det kan och ofta ingår komprimering vid laddning av en karta till ett multiplayerspel.

Okunnigheten, gör att det blir en myt om att SSDn laddar kartan i tex 200MB/sek.
Det som sker är 3 steg:

1) SSDn _läser_ en komprimerad fil i tex 200MB/sek
2) CPUn/RAM packar upp i en viss hastighet
3) SSDN _skriver_ (packar upp) i mycket lägre än tex 200MB/sek

Spelar ingen roll att SSDn har specifikation på tex 250MB skrivhastighet när CPUn/RAM måste jobba för att packa upp.

Jag tror du missuppfattade min poäng där. Poängen var att du precis sagt att du inte har någon grund för denna "myt" utöver vad du själv tror att andra tror. Det är ungefär samma sak som "min polare känner en kille som känner en kille som sade". Du har med andra ord skapat denna "myt" på grunder som enligt ditt eget uttalande inte existerar. Såvida du nu inte kan läsa tankar förstås.

Edit**
Och ang. din trepunktslista:
1) Nej, SSDn gör ingenting mer än att servera den information som behövs (vilket den gör i en viss hastighet), det är en lagringsenhet och inget mer. CPU/minne läser från SSDn.
2) Stämmer
3) Återigen nej, SSDn gör fortfarande ingenting mer än skriver den redan uppackade informationen den får tillbaka till sig själv. Och detta är självklart begränsat av hastigheten med vilken CPU/minne kan servera informationen.

Visa signatur

Xbox Live - Firaphex
Jag har inte alltid rätt, men jag utgår från det tills jag ser bevis på annat. Citera för svar
2008-06-18, Dagen då integriteten ställdes tå mot tå med maktmissbruket och förlorade.

Permalänk
Medlem
Skrivet av MX510.:

Nej det är ingen myt att SSD snabbar upp lästider.

Myten är att många gamers är tekniskt okunniga och vet inte att det kan och ofta ingår komprimering vid laddning av en karta till ett multiplayerspel.

Okunnigheten, gör att det blir en myt om att SSDn laddar kartan i tex 200MB/sek.
Det som sker är 3 steg:

1) SSDn _läser_ en komprimerad fil i tex 200MB/sek
2) CPUn/RAM packar upp i en viss hastighet
3) SSDN _skriver_ (packar upp) i mycket lägre än tex 200MB/sek

Spelar ingen roll att SSDn har specifikation på tex 250MB skrivhastighet när CPUn/RAM måste jobba för att packa upp.

Okunnigt folk bryr sig inte om ssd läser i 200mb/sek utan de bryr sig bara att det går snabbare än vad det gjorde med deras hdd. Och eftersom laddningstiderna blir kortare ser de troligtvis ingen anledning till att bry sig det minsta om hårddisken inte kan läsa i 200mb/sek?

Permalänk
Medlem

Herregud.

Poängen är väl att alla loadingtider blir lägre, och de har jag själv märkt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av MX510.:

Nej det är ingen myt att SSD snabbar upp lästider.

Myten är att många gamers är tekniskt okunniga och vet inte att det kan och ofta ingår komprimering vid laddning av en karta till ett multiplayerspel.

Okunnigheten, gör att det blir en myt om att SSDn laddar kartan i tex 200MB/sek.
Det som sker är 3 steg:

1) SSDn _läser_ en komprimerad fil i tex 200MB/sek
2) CPUn/RAM packar upp i en viss hastighet
3) SSDN _skriver_ (packar upp) i mycket lägre än tex 200MB/sek

Spelar ingen roll att SSDn har specifikation på tex 250MB skrivhastighet när CPUn/RAM måste jobba för att packa upp.

Fortfarande;
Vem påstår att en dator skulle kunna ladda an bana på säg 100MB på en halv sekund? INGEN!

Sen som nån annan sa tidigare: Stora fördelen med SSD är inte de snabba lästiderna utan de snabba accesstiderna. Säg att ett spel ska ladda data från 100 olika filer på disken. Går flera hundra (gissning) gånger så fort att hitta alla filer på en SSD jämfört med en HDD. Det är där skillnaden ligger...

Visa signatur

"Att installera AMD-drivrutiner är lite som en Svensson-variant av rysk roulette.." //Kazuo

Permalänk
Medlem
Skrivet av MX510.:

Kolla in köprådsforumet till stationära datorer.

När folk köper en SSD som är 1000kr dyrare än nödvändigt, för att de "vill ha spel på den", så får de sämre CPU och grafikkortprestanda i sitt köpval.

Behöver inte läsa tankar, för att förstå att det finns en övertro och myt om hur snabb SSD egentligen är för spel.

(Visst, många spel har filerna tillgängliga i direkt utan uppackning och då blir det supersnabbt)

Men du är fortfarande den ende jag någonsin sett som hittat denna "myt".
"SSD = snabbare laddtider" är sant. Det är ingen myt och det är inte det minsta felaktigt i att hävda det.

Hur mycket snabbare är däremot någonting som kan diskuteras. Hur mycket man vinner på det varierar givetvis på vad det är som skall laddas. Men det gör det inte till en myt. Men att folk väljer att spendera massor av pengar på en enskild sak och sen handikappar resten av sitt system är ju inget ovanligt. Det är ju bara att ta en titt på alla nötter som slänger ut 5-8000kr på ett grafikkort och sen undrar om det räcker med att CPU/moderkort/minne kommer från budget-segmentet i minsta möjliga kvantitet och kvalitet. Men att folk är puckon gör ingenting till en myt, det bevisar bara att världen är som vanligt.

Visa signatur

Xbox Live - Firaphex
Jag har inte alltid rätt, men jag utgår från det tills jag ser bevis på annat. Citera för svar
2008-06-18, Dagen då integriteten ställdes tå mot tå med maktmissbruket och förlorade.

Permalänk
Medlem
Skrivet av MX510.:

Jo du har rätt. Dock vissa som saknar korrekt info gör sina inköp baserade på "myter" / felaktig info.
De kanske inte bryr sig att SSDn inte packar upp i 200MB/sek, men många av dom "brydde" sig tillräckligt för att lägga 1000kr extra på storleken på SSDn så de kunde få plats med fler spel. Hade de då vetat exakt hur mycket snabbare det gick att packa upp och vad de betalade för det, så är det möjligt att de hade istället investerat de 1000kr på något annat i datorköpet, kanske större skärm eller bättre grafikkort.

Min "myt" är alltså om orealistiska förväntningar som yttrar sig i kanske inköp som skulle ändrats om de kände till rätt info.

Håller med dig om att folk med "begränsad" budget som bara ska spela verkligen inte borde lägga pengar på en stor och dyr ssd och på så sätt förlora prestanda. Men då skulle jag säga att folks val av processorer är minst lika illa

Permalänk
Medlem

Säkert många kompisar som rekomenderar en i5 2500k iställe för en AMD 955 BE oxå, när 955an är fullt duglig till dom flesta spelen idag.

Visa signatur

5900X | 32GB DDR4 | EVGA T2 1000W | Nvidia 3080Ti

Permalänk

En SSD ger generellt snabbare laddtider, det är alla överrens om.

Hajjar din poäng, SSD ger relativt liten prestandaökning(ingen alls utöver kortare laddtider, vissa verkar nästan tro att det ger högre fps) i spel jämfört med många andra scenarion.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Citrona:

Säkert många kompisar som rekomenderar en i5 2500k iställe för en AMD 955 BE oxå, när 955an är fullt duglig till dom flesta spelen idag.

Jag märker en väldigt stor skillnad mellan min nuvarande 2500k och föregående 965BE så det förstår jag mycket väl, dock så räcker en 955BE alldeles utmärkt om den bara ska användas till spel (dock är det ju skillnad även där i spel som kräver en del av CPU, t.ex SC2 kunde jag öka grafikinställningarna en hel del efter CPU bytet)

Visa signatur

Guide för felsökning av Bluescreen! (tack till m4goo2 som gjort denna)
Chassi: Antec Twelve Hundred | Moderkort: Asus z170-A | CPU: I7 6700K @ 4.7GHz | Corsair H80 | RAM-minnen: Corsair Vengeance LPX 16GB@2666MHz | GPU: MSI NVIDIA GTX 1070 Gaming G8 | Nätagg: EVGA SuperNova G2 750w | HDD: Samsung 850 EVO 500GB, OCZ Vertex3 120GB, 4x Seagate Barracuda Green 2TB, 1x Western Digital My Book 3TB, Western Digital My Book 4TB.

Permalänk
Skrivet av MX510.:

Nästan alla spel packar upp filer vid laddning av karta, och då är det CPU och minnet som är flaskhalsen, inte SSD eller hårddisken.

Alla mina spel (wow, wc3, sc2) har minst halverat laddningstiden. Så det där med att nästan alla spel... Om det är 50mb/s eller 100000gb/s är totalt orelevant. Personer som tror att saker går i maxfart är samma som sätter sig i en bil och kollar maxfarten på hastighetsmätaren "wow bilen går i 350km/h". Att kalla det en myt pga att folk har okunskap är ju lite fel.

Citat:

Hajjar din poäng, SSD ger relativt liten prestandaökning(ingen alls utöver kortare laddtider, vissa verkar nästan tro att det ger högre fps) i spel jämfört med många andra scenarion.

Det finns folk som tror på gud också...