Permalänk
Medlem

Asus G74 - Windows 8 - Drivrutiner

Hej!
Jag har sedan tidigare en Asus G74 som jag köpte på CDON. I helgen så köpte jag och installerade Windows 8. Efter installationen så tänkte jag installera drivrutiner och övrigt nyttiga program som man använder veckoligen. Då blev jag överraskad! Asus G74 har inga kompatibla drivrutiner till Windows 8, trots att Asus rekommenderar Windows 8 när man surfar in på deras sida och läser om datorn.
Så nu sitter jag där, med en halvfungerande touchpad (ingen scroll, palmfix mm..), backlit keyboard fungerar ej, Power4Gear fungerar inte mm. Alla drivare säger antingen att dem inte kan installeras eller så krashar dem i installationen.
Min förra Asuslaptop hade inga problem att tillämpa Windows 7 (hade Vista från början) så jag antog att denna faktiskt skulle fungera.
Jag har googlat en aning men jag ska googla mer senare. Jag har inte haft tillfälle att kunna arbeta på detta alltför länge.
Har läst att folk har kunnat använda alla W7 drivars i W8 RC.

Är det någon som har någon erfarenhet med detta? Har en patch som fixar det?

Skriver från mobilen så ursäkta om det inte är så snyggt skrivet!

Permalänk
Medlem

På G73an som jag inte lägnre har kvar fungerade Windows 7 drivrutinerna klockrent. Se till att fixa en grafikkortsdrivrutin för Win 8 bara så borde det inte vara några problem.

Permalänk
Medlem

Jag har dem senaste drivarna för grafikkortet och efter dem så har jag en ganska tydlig screen tearing på laptopens skärm (inget på TVn).

Permalänk
Medlem
Skrivet av Swe91:

Jag har dem senaste drivarna för grafikkortet och efter dem så har jag en ganska tydlig screen tearing på laptopens skärm (inget på TVn).

Känner inte igen det problemet alls å andra sidan är väl grafikkortet en av de punkter då de olika datorerna i G-serien skiljer sig åt. Jag tycker du ska testa de senaste BETA-drivrutinerna. De fungerar väldigt bra för mig, kör dock inte på G73an längre men just grafikkortsdrivrutinerna från nVidia verkar lite kinkiga när det gäller Win8.

Permalänk
Avstängd

Antar att du kört windows7 drivrutinerna i kompatibelt läge? Om inte så börja med detta. Ett annat alternativ är väl att gå tillbaka till 7:an..

Visa signatur

HP 255 | Nexus7 16Gb | Sony Xperia Z 16GB White Edition | Jays a-Jays Two | Arbetslös sedan 2012 | [url="https://www.inet.se/produkt/9990887/fraktfritt-sweclockers]Inet frakt fritt[/url]

Permalänk
Medlem

Jag har provat alla drivrutiner i kompabilitetsläge och några av G75:s drivrutiner.

Jag tänkte uppdatera tråden och sprida erfarenheten av Windows 8 på en Asus G74.
Som det ser ut idag så fungerar en del av FN-knapparna. Skärm och ljud fungerar jämt medan backlit keyboard och några av specialknapparna fungerar ungefär 40% av starterna. Ibland har jag screen tear på laptopens skärm (inte TV via HDMI). Om skärmen stänger av sig själv för att spara energi och man har en sekundär skärm ikopplad så slutar båda skärmarna att fungera (detta sker även ibland om man startar datorn, allra helst när man har lagt den i vänteläge). Den inbyggda mikofonen fungerar endast ibland, även där ungefär 50 % av starterna. De gånger mikrofonen fungerar så är den kraftigt reducerad (jag har letat i inställningar och höjt till max).

Jag har även haft problem med stabilitet, krasher (oftast program men ibland så har det varit operativsystemet). Till exempel har Spotify inte kunnat spela en enda hel låt och en del Steam spel som Portal 2 har ej kunnat starta.
Jag gillade konceptet men jag ser alltför många nackdelar.

Sen någon dag tillbaka så har jag börjat prova Linux Mint Debian Edition men även där finner jag än så länge screen tearing vilket är frustrerande.
Som en instickare så kan jag även säga att backlit keyboard fungerar inte out of the box på LMDE.

Permalänk

Jag har också stött på en del problem med G74 och Windows 8 . Kraschande explorer.exe , gick inte att stänga av datorn, problem med Nvidia , touchpanel mm. Blåste om hela datorn Win7 först och drog ned alla uppdateringar från Win Update och sen Win8 Pro uppgradering. Nåt som verkar vara viktigt är att uppdatera Nvidia till senaste 314.07 innan man uppgraderar till Win 8. Sen lät jag ASUS Live uppgradera resten men skippade USB Charger + då jag läst nåt om att den kan skapa problem. ASUS har ju tyvärr tillkännagivit att de inte skall släppa driver paket för Windows 8 vilket är tråkigt och dålig kundvård när det gäller en så pass dyr produkt.
Nu funkar min stabilt och bootar upp på 13 sekunder med SSD.

Ett annat tips när det gäller ASUS: För att slippa bränna recovery via AI Recovery programmet på DVD (som man inte vet om de funkar när HDD kraschar om nåt år....) så kan man skapa en BD ISO som blir runt 14 GB . För att kunna göra det måste man ladda ner AI Recovery 1.0.23 för att kunna skapa BD ISO. Sen kan man använda Windows verktyg för att skapa bootbar USB. Kör programmet och välj BD ISO filen och bränn till USB. Man får dock ett felmeddelande när man nått 99%, skit i det då det funkar ändå.

Sen är det bara att boota från USB till en HDD/SSD. Har testat detta på min G74sx samt K55VM och det funkar klockrent + går ju klart snabbare än DVD.