Kopieringsavgiften kan kosta datorhandlare hundratals miljoner kronor årligen

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av rinosaur:

Vad går pengarna till?

20-30 % går nog till dem som stiftade lagarna, resten till företagen som älskar att stjäla VÅRA HÅRT ARBETANDE SKATTEPENGAR på "laglig" väg. Vi kan helt enkelt inte göra något åt detta, även om 99 % av Sveriges befolkning skulle skriva på en namnlista och vara emot detta, så är det oviktigt enligt dem (korrupta makthavare).

Men detta händer inte bara när det gäller kopieringens avgiften, utan apoteket (blev det bättre?, NEJ!), vinstdrivande friskolor, vinst drivande vård/hemtjänst, det blir bara sämre och sämre, vissa privatägarna fortsätter på så länge de kan och våra "politiker" som vi röstat på(?), kör på som vanligt så länge vi håller truten och inte agerar.

Poängen var också att pengarna på dessa privata verksamheter skulle flöda runt i SVERIGE, men nej nej, de hamnar utomlands p.g.a. att dessa privatägare vill inte betala skatt i Sverige, så de får våra skattepengar till sina verksamheter och vinsten de får, som de bör betala skatt på skiter dem i bara.

De vill ha en "frimarknad" så länge det funkar för dem, om det inte gör det, så får vi skattebetalarna ta smällen. Bankerna, kasino spekulanterna inom aktievärlden. Osynliga handen my ass!!

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Pimpim666:

Tycker inte du det är lite fel att du måste betala 80kr extra för allt du köper för att sponsra en hobbyorganisation som saknar nytta i samhället.

Tänk på att Mattias Åkerlind som är VD för copyswede är en av sveriges största bidragstagare som inte behöver göra någon nytta för att få sina miljoner om året. Det är sjukt!
Alla dom här pengarna som kan gå till skolor och sjukvård för ett bättre sverige.

Jag behöver inte betala 80kr extra för allt jag köper för att sponsra en hobbyorganisation.

Och huruvida Mattias Åkerlind inte behöver göra något för att driva in och dela ut pengarna till de som har rätt till dem låter jag vara osagt.

Sedan förstår jag inte hur de här 80kr skulle tillfalla skola eller sjukvård eftersom den extra avgiften endast finns till copyswedes förfogande.

OBS, jag har aldrig påstått att jag är för avgiften.

Permalänk
Medlem
Skrivet av YeZirko:

Privat inte Pirat!

Lögn.

Permalänk
Medlem

Finner det väldigt sorgligt och smått oroväckande att så många grejer drivs igenom som inte går via riksdagen, det somrepresentera våra åsikter. Att regeringen "löser" problem på det här sättet är ofattbart, liksom snusfrågan eller när Ring(muskel)holm drev igenom allt krångel med att få arrangera kamppsport pga den var farlig, trots att alla vetenskapliga studier tydde på motsaten, om man jämförde med andra sporter såsom fotboll och hockey.

Detta i sig är ju inte så farliga incidenter men att man kan driva igenom sånt här utan egentligen tillräckligt mandat i nån votering i riksdagen är ett orosmoln, anser jag.

Visa signatur

[Tiger MP. 2xAMD Athlon MP 1.4GHz , 2x512MB ddr, ?350w PSU, 80GB HDD, Geforce4 ti 4600]
[i7 950, ASUS p6t, xfx 650w, 30GB SSD a-data, 3x2GB corsair xms3, 8800GT, ][i7 920, 3x4GB Vengeance, gtx 260] [i5 3570k, MSI twin frozr PE GTX 570, Corsair 4x2GB xms3]
[3930k, GA-X79-UD3, EVGA GTX 780SC ACX, Corsair Force 3 120GB, XFX 850w, Corsair Air 540, Corsair h100i, Corsair 4x4GB Vengeance]

Permalänk
Medlem

Snart dax att börja med band och walkman igen;)

Vart går gränsen för vänner man får dela med sig till?
Om vi anser att alla på SweC är vänner får vi dela då?

Visa signatur

NZXT H2 Vit| i7 2600 + Hyper 212 | Fractal Design Newton R2 650W | Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 | G.Skill Ripjaws X 2x4GB | SSD A-Data 511 120 GB | 1TB WD Caviar Blue | Gigabyte GTX670 Windforce 3X OC | 2 x DVD | Corsair Vengeance K60 & Razer Imperator & Steelseries Siberia V2 USB

Permalänk
Medlem

Det här är så enastående efterblivet, och även.. anakronistiskt. Vet du vad folk gör nu? Viaplay, Netflix, HBO. Samt diverse andra on-demand tjänster. Det som lockar folk till piratvärlden är ofta när efterblivna rättighetsprylar stryper den lagliga streamingen till 2 säsonger när det släppts 5 säsonger i USA. Om de skulle erbjuda "jämställd" sänding så skulle det minska piratandet än mer.

Det är mer behändigt att betala den mindre summan för on-demand och bara välja i menyer och köra.

De som inte bara kör on-demand? Riktigt fattiga jävlar, eller främst studenter. Folk som ej har pengar att köpa boxar, on-demand videotjänster, eller dyra, old-skool tv kanalpaket.

Piratkopiering är i princip utdöende när det gäller många fält. Så att börja mjölka mer pengar nu är bara efterblivet.

Permalänk
Medlem

Tv avgift och kopierings avgift på mobiler...

Vad hittas på härnäst?

Det sjuka är att vi kan inte göra ett skit åt saken, det gnälls mycket i olika forum, tyvärr kommer inte tillräckligt många att agera (tråkigt men sant). Så det är bara att gilla läget, när regeringen låter hobbyorganisationer tycka till hur som helst...

Visa signatur

Case: Silverstone Alta F1 PSU: Corsair HX1200 Cablemod MB: Asus ROG Z790 Maximus Hero CPU: i9 13900K Cooler: Arctic Liquid Freezer II 360 Memory: Kingston 32GB DDR5 6400MHz CL32 FURY Renegade GFX: Palit RTX 4090 Gamerock OC HDD: Samsung 990 Pro 2 TB / 2 x Samsung 860 Pro 4 TB Monitors: Alienware AW3423DW QD-OLED + XB271HU T-Board: Logitech G915 Mouse: Logitech G502 Lightspeed Headset: Steelseries Pro Wireless Speakers: Harman Kardon GLA-55 Consoles: Playstation 5 / XBSX /Switch

Permalänk
Medlem
Skrivet av mr_sQuinty:

Vem f-n privatkopierar nu för tiden , allt går att streama , det som finns på skiva är kopieringsskyddat så det går inte att kopiera...

Helt fel, långt ifrån allt finns inte streamat. Finns ju vi som föredrar nåt som kallas kvalitet, du vet typ 1:1 BD-isos med 1080p, 7.2DTS MA osv. Vi är ett utdöende släkte men lik förbaskat finsmakare som ver vad som gäller. Streamat är uteslutande skräpkvalitet med i bästa fall skräpigt dolby digital ljud som knappt påminner om originalets men som duger OM man sitter på surfplatta, mobil men absout inte på en 42"+ HD apparat med 1080p upplösning eller bätter och än sämre med riktig ljudanläggning för jobbet.
Hellre ser jag serien idag än 1 månad senare i taskigt streamat utförande på betaltjänst som tar hutlöst betalt för det som netflix och sina kolleger.
Enda sätter att få bukt är att man säljer BD-isos i 1:1 man får göra vad man vill med för minst 100kr lägre pris än vad lägstapris i butik är eller 300kr/månad med obegränsad tillgång och användning av film och seriers senqaste avsnitt som visas i USA samma vecka.
Idag finns inget argument som håller vad gäller storlekar på filer i området 40GB+ utan man får planera oavsett.
Sen ser jag fram emot att man för rättvisans skull även gör Moln/Dropbox skyldiga att betala samma avgift då enda skillnaden är att det är offsite men samma syfte så då skall samma avgift(+moms om det är utomlands) gälla och givetis tiull sämsta omräkningstaxa SEK-USD whatever.

Lycka till att hitta vettig kvalitet i streamat tjänst för inget säger att vi accepterar det, vissa är bara lata och nöjer sig med det när dom inte kan hitta bättre men fanns 1:1 skulle 99% välja det, resterande 1% vet ändå inte vad som är bäst och kan då heller ej räknas som seriösa.
Ännu mer lycka till att hitta smala serier snabbt efter att dom sänds på annat sätt än att själv ha dom på HDD.
Jag har inget behov av att kopiera det jag har på en BD-skiva då det ändå är 1:1 kvalitet och spelaren ger inget ljud ifrån sig vilket var ett krietrium vid köp att den inte skulle vara nåt billigt trams som väsnas så där faller det argumentet som en fura.

Givetvis köper man INTE sina HDD här hemma med dumavgifter till a-kassan för artister som inte kan leva på sitt verk pga att det inte är bra nog att kunnan fungera som enda källa till inkomst.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Blackie:

Tv avgift och kopierings avgift på mobiler...

Vad hittas på härnäst?

Det sjuka är att vi kan inte göra ett skit åt saken, det gnälls mycket i olika forum, tyvärr kommer inte tillräckligt många att agera (tråkigt men sant). Så det är bara att gilla läget, när regeringen låter hobbyorganisationer tycka till hur som helst...

Jodå det går, men det är inte helt lätt, saken är den att den stora massan (svenska folket) prioriterar annat än sina hårddiskar.

Permalänk
Medlem

Jag säger som jag brukar... ta bort kopieringsskydden om ni vill ha pengar för privatkopiering!
I nuläget går det inte att kopiera t.ex en film på Blu-ray utan att bryta mot lagen.

Man kan bara hoppas att Copyswedes girighet till slut får beslutsfattarna att inse att det handlar om en ren parasit och inget annat.

Visa signatur

be quiet! Dark Base 900 | Asus X-79 Deluxe | i7 4930K@4.4GHz | Corsair Dominator 16GB | RTX 2070 | Samsung 840 Pro 512GB SSD | Corsair AX 860W

Permalänk
Medlem

Copyswede och Radiotjänst kan dra åt helvete med sina avgifter för saker dom inte har något med att göra.

Visa signatur

EVGA RTX 3080 / 5800x / Gigabyte X570 I AORUS PRO WIFI / Ballistix 32GB 3200mhz / Corsair SF750 750W / Gigabyte 48" AORUS FO48U OLED 4K 120 Hz

Permalänk
Medlem

Har slutat köpa hårddiskar/lagringsmedia i Sverige. Mig ska de inte tjäna några pengar på iaf.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Blargmode:

Frågan är vad som ska till för att de ska bry sig.

Vi sägs bo i en demokrati. Och i denna frågan klagar alla som bryr sig, ändå införs skiten.
Nu är ju visserligen inte svenska skolan något att hänga i granen precis... Men av vad jag lärde mig så är det inte så en demokrati fungerar.

I min skola fick vi lära oss hur en representativ demokrati fungerar. Att sitta och gnälla på ett internetforum gör inte så mycket. En röst i ett val gör betydligt mycket mer. Om ingen tänker använda sin röst för att fixa internetfrågor, då får vi finna oss i att all lagstiftning kring internet och privatkopiering är helt åt skogen. Tänker man inte rösta på någon annan än den man röstat på, som tydligen inte har koll på nätet, ja då får man antingen se till att den man röstar på blir upplyst i dessa frågor, eller så får man helt enkelt avstå från att sitta och gnälla varje gång som de styrande får för sig tokigheter.

Visa signatur

"Tråden får vara öppen så länge diskussionen hålls saklig och civiliserad. "
"... och där låser vi tråden. Tramspellar.
*Låst* "
Andreas D. ^^,
Citera för svar. =3

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dussan89:

Copyswede och Radiotjänst kan dra åt helvete med sina avgifter för saker dom inte har något med att göra.

Radiotjänst/SVT levererar i alla fall någonting för pengarna även om inte alla vill nyttja det.
Copyswede bara tar.

Visa signatur

be quiet! Dark Base 900 | Asus X-79 Deluxe | i7 4930K@4.4GHz | Corsair Dominator 16GB | RTX 2070 | Samsung 840 Pro 512GB SSD | Corsair AX 860W

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Pimpim666:

Tycker inte du det är lite fel att du måste betala 80kr extra för allt du köper för att sponsra en hobbyorganisation som saknar nytta i samhället.

Tänk på att Mattias Åkerlind som är VD för copyswede är en av sveriges största bidragstagare som inte behöver göra någon nytta för att få sina miljoner om året. Det är sjukt!
Alla dom här pengarna som kan gå till skolor och sjukvård för ett bättre sverige.

du menar till ytterliggare 2st jobbskatteavdrag

Permalänk
Medlem
Skrivet av Staropramen:

Radiotjänst levererar i alla fall någonting för pengarna även om inte alla vill nyttja det.
Copyswede bara tar.

Inget jag någonsin frågat efter, dock ska jag enligt dom betala.

Visa signatur

EVGA RTX 3080 / 5800x / Gigabyte X570 I AORUS PRO WIFI / Ballistix 32GB 3200mhz / Corsair SF750 750W / Gigabyte 48" AORUS FO48U OLED 4K 120 Hz

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dussan89:

Inget jag någonsin frågat efter, dock ska jag enligt dom betala.

Så är det i en demokrati. Men du har tillgång till radio och TV.

Vad har Copyswede någonsin gett någon förutom magsyra och högt blodtryck?

Visa signatur

be quiet! Dark Base 900 | Asus X-79 Deluxe | i7 4930K@4.4GHz | Corsair Dominator 16GB | RTX 2070 | Samsung 840 Pro 512GB SSD | Corsair AX 860W

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gamers:

Helt fel, långt ifrån allt finns inte streamat. Finns ju vi som föredrar nåt som kallas kvalitet, du vet typ 1:1 BD-isos med 1080p, 7.2DTS MA osv. Vi är ett utdöende släkte men lik förbaskat finsmakare som ver vad som gäller. Streamat är uteslutande skräpkvalitet med i bästa fall skräpigt dolby digital ljud som knappt påminner om originalets men som duger OM man sitter på surfplatta, mobil men absout inte på en 42"+ HD apparat med 1080p upplösning eller bätter och än sämre med riktig ljudanläggning för jobbet.
Hellre ser jag serien idag än 1 månad senare i taskigt streamat utförande på betaltjänst som tar hutlöst betalt för det som netflix och sina kolleger.
Enda sätter att få bukt är att man säljer BD-isos i 1:1 man får göra vad man vill med för minst 100kr lägre pris än vad lägstapris i butik är eller 300kr/månad med obegränsad tillgång och användning av film och seriers senqaste avsnitt som visas i USA samma vecka.
Idag finns inget argument som håller vad gäller storlekar på filer i området 40GB+ utan man får planera oavsett.
Sen ser jag fram emot att man för rättvisans skull även gör Moln/Dropbox skyldiga att betala samma avgift då enda skillnaden är att det är offsite men samma syfte så då skall samma avgift(+moms om det är utomlands) gälla och givetis tiull sämsta omräkningstaxa SEK-USD whatever.

Lycka till att hitta vettig kvalitet i streamat tjänst för inget säger att vi accepterar det, vissa är bara lata och nöjer sig med det när dom inte kan hitta bättre men fanns 1:1 skulle 99% välja det, resterande 1% vet ändå inte vad som är bäst och kan då heller ej räknas som seriösa.
Ännu mer lycka till att hitta smala serier snabbt efter att dom sänds på annat sätt än att själv ha dom på HDD.
Jag har inget behov av att kopiera det jag har på en BD-skiva då det ändå är 1:1 kvalitet och spelaren ger inget ljud ifrån sig vilket var ett krietrium vid köp att den inte skulle vara nåt billigt trams som väsnas så där faller det argumentet som en fura.

Givetvis köper man INTE sina HDD här hemma med dumavgifter till a-kassan för artister som inte kan leva på sitt verk pga att det inte är bra nog att kunnan fungera som enda källa till inkomst.

Tror du lever i någon sorts privat-bubbla. Ja, kan vara att streaming-tjänsten bara erbjuder 720p med grundläggande dolby. Men vet du men som kan dra igång det? Min flickvän. Min farsa. Alla kan switcha igenom och välja att köra. Även fast man är mer tekniskt begåvad så är behändighet en stor sak.

När du säger "vissa" så snackar du om 98% av befolkningen. Om jag kan se en ny serie i 720p genom att klicka och köra.. Så gör jag (och cirkus 98%) av befolkningen det än jaga reda på superkvalite.

Den enda anledningen till att jag blir att tanka ned massa är att folk vill ha säsonger som inte är ute här (Vilket bör försvinna) alternativt inte släppts här. Så länge säsongs och andra artificiella gränser försvinner så ger man dolkstöten till piratkopiering.

För den stora massan är piratkopiering döende, och ju mer smarta affärsmodeller som används desto mer dör det.

Permalänk

Blir väl att tanka mer för o få lite valuta för pengarna..

Visa signatur

HTPC: Late 2014 Mac Mini
Bärbar: Mid 2012 MacBook Air

Permalänk
Medlem

Det kan inte bara vara jag som undrar hur mycket pengar som går till artisterna och hur mycket så går åt till snuskigt feta löner
Slår vad om att VDn tjänar typ 5 mille+ om året.

Skrivet av DraLetterZ:

Borde man inte lägga på privatkopieringsavgiften på ISPer också då, eftersom man kan använda Dropbox, Skype och en herrans massa andra program till att dela filer man köpt?

SSHH! Sätt inte ideér i huvudet på dom!

Permalänk
Medlem
Skrivet av 1kolli:

Jodå det går, men det är inte helt lätt, saken är den att den stora massan (svenska folket) prioriterar annat än sina hårddiskar.

Precis vad jag menar

Visa signatur

Case: Silverstone Alta F1 PSU: Corsair HX1200 Cablemod MB: Asus ROG Z790 Maximus Hero CPU: i9 13900K Cooler: Arctic Liquid Freezer II 360 Memory: Kingston 32GB DDR5 6400MHz CL32 FURY Renegade GFX: Palit RTX 4090 Gamerock OC HDD: Samsung 990 Pro 2 TB / 2 x Samsung 860 Pro 4 TB Monitors: Alienware AW3423DW QD-OLED + XB271HU T-Board: Logitech G915 Mouse: Logitech G502 Lightspeed Headset: Steelseries Pro Wireless Speakers: Harman Kardon GLA-55 Consoles: Playstation 5 / XBSX /Switch

Permalänk
Avstängd

Privatkopierar inte = 58.1%

så 58% av er lägger aldrig in Mp3:or på era mobiler, mp3-spelare mm mm .. Säkert !

Ja detta är en sur avgift som vi inte kan göra ett skit åt..samma med hatobjektet TV-avgiften,bara hoppas att de försöker släpa samsung & frukten till rätten...ska bli kul å see när de totalt mosar Copyswede, eller helt enkelt bara skiter i att ha sverige som marknad.

Permalänk
Medlem

Hur stor del av ditt lagringsutrymme används för privatkopiering av upphovsrättsskyddade verk?

Mer än 50 % - 226st Men lägg ner. Hur orkar ni?

Hur stor del av mitt lagringsutrymme används för privatkopiering = 0, nada, inget!!

När ska politikerna vakna?

Visa signatur

Pc 1--> [AsRock DualSata2][AMD4600+X2][7800GT] [Intel SSD X-25 80GB G2][1TB F3][750GB IDE][4GB XMSCorsiar]Pc 2--> [Asus Crosshair] [AMD 4800+X2] [2st 8800GT i SLI] [RAID 0 2x250GB] [6GB XMSCorsair] [Corsair HX750]Pc 3-->[HP Microserver 12TB]Pc 4--> AsRock P67 Extreme 4,i7 2600K @ 4.0 GHz,830 256GB,16GB 1600MHz, R9 290X Foto [Nikon D7000][70-300/35 1,8/18-55 [Skärmar=24",24",24" Eyefinity]

Permalänk
Medlem
Skrivet av WhiteOnyx:

Privatkopierar inte = 58.1%

så 58% av er lägger aldrig in Mp3:or på era mobiler, mp3-spelare mm mm .. Säkert !

Ja detta är en sur avgift som vi inte kan göra ett skit åt..samma med hatobjektet TV-avgiften,bara hoppas att de försöker släpa samsung & frukten till rätten...ska bli kul å see när de totalt mosar Copyswede, eller helt enkelt bara skiter i att ha sverige som marknad.

Men du, tänk efter lite nu va. Köper du en låt digitalt, då har du redan betalt den en gång.

Köp låten, Privatkopiera den, och ge den till en vän/släkting det är Privatkopierar. Gör du det ofta?

Visa signatur

Pc 1--> [AsRock DualSata2][AMD4600+X2][7800GT] [Intel SSD X-25 80GB G2][1TB F3][750GB IDE][4GB XMSCorsiar]Pc 2--> [Asus Crosshair] [AMD 4800+X2] [2st 8800GT i SLI] [RAID 0 2x250GB] [6GB XMSCorsair] [Corsair HX750]Pc 3-->[HP Microserver 12TB]Pc 4--> AsRock P67 Extreme 4,i7 2600K @ 4.0 GHz,830 256GB,16GB 1600MHz, R9 290X Foto [Nikon D7000][70-300/35 1,8/18-55 [Skärmar=24",24",24" Eyefinity]

Permalänk
Medlem

Kommer dem ha någon slags myndighet som kommer kolla om man har hårddiskar? Dem kan ju fetingglömma att jag ska betala över 2k..

Permalänk
Medlem

Jag kommer inte att spendera en enda krona om jag vet att copyswede tjänar pengar av det som jag köper HELVETE HÄLLER. Kommer att importera det som jag vill ha om det är belagt med copyswedes mafia avgift.

Visa signatur

CPU: 3570K |Minne: 8GB Corsair Vengence|GPU: GTX 650|Chassi: Nano 304|PSU: Corsair 600W M|Kylning: Batterisyra|Mus: MX150|Tangentbord: JP|Platta: Nexus 7(2013)

Permalänk
Medlem

Så att seeda till ratio 12:1 är alltså lagligt om det är en originalrip? :3
(Har för mig att min får kopiera den 13 gånger)

Permalänk
Avstängd

Bra av Samsung och Apple att vägra!

Permalänk
Medlem

Var kan man ta kontakt med dom? Är sugen på att skriva ett trevligt mail.

Visa signatur

Intel I5 2500k | Gigabyte GTX680 | Gigabyte Z77P-D3 | OCZ ModXStream Pro 600w | G.Skill Ripjaws 8GB 1600hz | Samsung Pro 840 128GB | Crucial M500 240GB | WD Blue 640GB | Fractal Design R4 |

Permalänk
Medlem

Det är inte Copyswede du ska vara förbannad på, Zer0x. Det är inte DERAS fel att de finns. Vem vill inte ha gratis pengar, liksom?