Windows Threshold i testversion till hösten

Permalänk
Medlem
Skrivet av L'ombra:

Rabatt, visst, men gratis? Det är väl tänkt att man hälsar dem välkomna tillbaka med ett bra OS bara.

Jag tänker tvärtom att det faktum att de skrotade 8.2 är precis anledningen till att det borde bli gratis för de som sitter på 8an. Annars visar de tydligt att de inte har några problem med att lämna dem i skiten. "Vi håller på att implementera det som ni alla har efterfrågat, men vi struntar i att göra det i en uppdatering, utan vi gör ett nytt OS istället så ni får betala för det". Och inte minst är det såpass liten skillnad på 8 och 9 nu att de omöjligen kan begära att man betalar fullpris för en sådan uppgradering. Dessutom tror jag en stor anledning till att det blir Windows 9 istället för 8.2 är att de vill markera att de har lämnat det "dåliga" (om man nu tycker så) Windows 8 bakom sig, även om det bara innebär relativt små förändringar.

Tror du har helt rätt att de bytt till Ver 9 för att skilja sig från ver 8.x. Men om de gör 10-15% Win 8 personer besvikna för att deras billiga OS inte gratis blir en ny version, tror jag de skiter blankt i. De är här för att tjäna pengar, inte göra oss glada.
Hade de planerat göra det gratis för 8.x användarna, varför ska de då byta namn? Varför inte då släppa dessa förbättringar till 8.x också?
För att de vill sälja det, inte ge bort det.

Och anledningen till att de GÖR dessa ändringar är INTE pga de Windows 8 användarna de har, de var ju nöjda med OSet de köpte, varför hade de köpt det annars? Nej, M$ gör det för de användarna som fortfarande köper Windows 7 licenser och behåller sina XP licenser, eller värre, går till konkurrenter... De 50%+ kunder de måste få "tillbaka", är nyckeln till varför de ändrat något överhuvudtaget, då det är här deras dominans och marknad riskerar försvinna.

Titta på hur de gjorde ändringen. De har hela tiden försökt få ModernUI och deras ursprungliga design att vara kvar, ända till 8.1 Update, då de typ gav upp och ändrade en liten del som skulle göra det mer desktop vänligt igen. De kunde inte ens få OSet mer populärt genom att nästan ge bort det för 300kr ffs.

Nu märker M$ att folk ser fram emot dessa ändringar, och att intresset kommer tillbaka för Windows... Precis det som de vill ha det.
Så. Varför i TUSAN ska de GE bort denna chans att tjäna pengarna de skulle ha tjänat under de senaste 2 åren!??!
Det är precis samma hype som Windows 7 fick när Vista blev en flopp, och notera att Vista ändå sålde till fullpris, inga 300kr...

Men det är möjligt att de gör en rabatt uppgradering från 8.x i början, men de gav inte Windows Vista kunder ett gratis Windows 7, inte ens mycket till rabatt heller, när de väl gjorde allt som efterfrågades av kunderna och Windows 7 släptes, eller hur?
Så de lär inte göra det nu heller. De har kort sagt aldrig gjort detta, verken i Win95/98/ME tiden, eller senare.

Förstår att du hoppas och önskar, men om du tittar historiskt, lite objektivt och mer i M$ affärsmodell, så ser du att detta är att glömma, tyvärr.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Paddanx:

De är här för att tjäna pengar, inte göra oss glada.
Hade de planerat göra det gratis för 8.x användarna, varför ska de då byta namn?

Ja, som sagt för att markera en figurativ nystart. Det där med att företag endast är ute efter att tjäna pengar håller inte riktigt då de inte kommer kunna tjäna några pengar om de inte "gör oss glada".

Skrivet av Paddanx:

Och anledningen till att de GÖR dessa ändringar är INTE pga de Windows 8 användarna de har, de var ju nöjda med OSet de köpte, varför hade de köpt det annars?

Fast med det resonemanget skulle ju samtliga utvecklare kunna upphöra med allt vad heter uppdateringar efter att produkten har släppts.

Skrivet av Paddanx:

Nu märker M$ att folk ser fram emot dessa ändringar, och att intresset kommer tillbaka för Windows... Precis det som de vill ha det.
Så. Varför i TUSAN ska de GE bort denna chans att tjäna pengarna de skulle ha tjänat under de senaste 2 åren!??!

Om, som du säger, de som redan sitter på 8 är mindre benägna att uppgradera eftersom de "redan är nöjda", och de som sitter på 7 är mer intresserade, så torde väl detta tala för att rabatt för 7orna är att ge bort en chans mer än något annat?

Skrivet av Paddanx:

Förstår att du hoppas och önskar, men om du tittar historiskt, lite objektivt och mer i M$ affärsmodell, så ser du att detta är att glömma, tyvärr.

Nej, jag "hoppas och önskar" inte. Jag använder inte 8an, och jag har inga kommentarer på eventuell historia. Snarare så tycker jag att det faktum att det har skett en del förändringar inom MS pekar på att det förflutna kanske inte längre är lika relevant. Men framförallt har jag i åtanke vad som skrevs här:

Citat:

It's still early in the Windows development cycle for Microsoft to have decided on packaging, pricing and distribution, but my sources say, at this point, that Windows Threshold is looking like it could be free to all Windows 8.1 Update, and maybe even Windows 7 Service Pack 1, users.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5800X | 32 GB Corsair Vengeance 3200 MHz | ASUS TUF Geforce RTX 3080