Permalänk
Medlem

Studiobelysning

Funderar på någon av det här två: https://www.kjell.com/se/sortiment/ljud-bild/foto-video/fotot...
https://www.netonnet.se/art/foto/fotostudio/konig-kn-studio91...

Nu är det inga modell jag tänker fota utan mest döda ting. Kanske finns det andra alternativ som är bättre. Men helst ska dom inte vara så mycket dyrare, eftersom det trots allt är en väldigt liten del av min fotografering.

Visa signatur

Intel i7 7700K, Sapphire RX 5600 XT Pulse 6 GB, 16 gb, EVGA G2 750w | Nikon D500 | Nikon D750 | Nikon Z6 | Nikon D7200

Permalänk

ska det bara var saker som sitter absolut still och kameran på ett riktigt stadigt stativ är nog inte lampor något problem.

själv har jag 2 400W bygglampor som är LEDkonverterade till det, funkar bra men skulle hällre ha 2 riktiga blixtar även om det så skulle vara billiga helmanuella sådana.

men för 300:- + lampor som jag gav för dem måste jag säga att det är det ett bra alternativ.

skulle jag idag köpa ett kitt skulle det nog bli typ det billigare du tittat eller något kinatillverkat kitt (typ som detta)på och sen köpt till 2 lösa blixthuvuden t.ex Kaffebrus.se om jag inte skulle vara nöjd med det.

men som ytters hobbyfotograf som kanske tar 100-500 bilder om året och de flesta dessutom i naturen så är det lite för mycket pengar att lägga ut.

Visa signatur

ASUS B550-f-Gaming, R9 5800X3D, HyperX 3200Mhz cl16 128Gb ram, rtx 3070ti.
[Lista] De bästa gratisprogrammen för Windows
[Diskussion] De bästa gratisprogrammen för Windows

Permalänk
Medlem

Hur stora saker tänker du fotografera? Flygplan, hus, möbler, mynt?

Fotograferar en hel del insekter hemma i lägenheten och då använder jag mig av led belysning, bordslampor som jag köpte för några hundra. Har fördelen att min lilla studio rymma på en kvadrat

Det är också bra att tänka på att köpa något som man kan växa igenom, kanske börja lära sig lite mera avancerade tekniker. Man klarar sig långt på en lampa/studioblixt och sedan lägger man in en reflektorakärm på andra sidan av objektet.

Permalänk
Medlem

Rekommenderar dig att kolla lite på

http://kaffebrus.com

Mysko Url, jag vet - men det är seriöst! Jag har handlat massor av dem! T.ex. radio-sändare för att utlösa blixtar o annat... (behövs inte till lampor)

// LZ