Arbetsförmedlingen sätter mig på "arbetsträning" i 3mån

Permalänk
Medlem
Skrivet av Campaigner:

Att komma ut är bra, det är vi eniga om. Arbeta som lokalvårdare kommer INTE ske dock!

Jag, liksom många andra i tråden, började våra karriärer med lågstatusjobb. Jag städade exempelvis toaletter på en bensinmack varje lördag kl 5 när jag gick på gymnasiet och fick sedan uppgraderat till att städa vanliga kontorslokaler när lucka fanns. Efter det fick jag jobb i butik. Idag är jag delägare i en liten firma och sitter själv med på alla anställningsintervjuer. Så min fråga till dig blir helt enkelt om du är för "fin" för att vara lokalvårdare och hur tror du eventuella arbetsgivare ser på den inställningen?

OT: Det ironiska är att precis som @Baxtex skrev så kan jag ibland sakna att städa.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Maarus:

Är det samhall som betalar hans arvode under dessa 3månader han arbetstränar? Eller kommer det ifrån statskassan genom bidrag? Det är troligtvis det senare.

Varför betalar inte samhall för sin arbetskraft och erbjuder honom en 6mån provanställning? Då kan dem sparka honom med kortvarsel om de är missnöjda och TS kan välja att avsluta anställningen genom att gå på dagen om det inte passar.
Kan du ana varför dem inte lägger fram ett sådant erbjudande?

Det är arbetsträning genom arbetsförmedligen, så det är stadskassan. Är man sen långtidsarbetslös så vill ingen arbetsgivare ta i dig med tång, så länge dom inte har bevis på att du är arbetsduglig.

Varför TS inte blir erbjuden en provanställning kan inte vi svara på, men målsättningen hos både arbetsförmedligen och soc är ju att du ska bli självförsörjande. Vilket TS uppenbarligen inte verkar klara av, så då är det enbart rätt att han tvingas arbetsträna.

Visa signatur

CITERA FÖR SVAR | Inet fraktfritt

Main: Ryzen R5 1500x|AsRock X370 Killer SLI|16GB DDR4 Crucial 2666MHz|480GB Corsair Force LE|Gigabyte RX480 8GB G1|Be Quiet Dark Rock 3 Pro|Be Quiet SIlent Base 800 Orange|Corsair RM750x|
Network: Synology DS416j|2x 8TB WD Red|3TB WD Red| Comhem 100/10|

Permalänk
Medlem

Spring ut på stan och fixa en egen arbetsplats då?
Antingen jobb, praktik, eller arbetsträning.

Jag har själv varit sjuk länge nu, för er som kanske läst det i "sur, ledsen, galen" tråden. Men har nu kommit fram till att jag behöver en sysselsättning av någon typ, gärna enklare rent fysiskt då.

Så jag tog mig en promenad runt på stan och frågade på massa olika ställen, prioriterade så klart sådant som jag skulle vilja göra.
2 dagar senare fixade jag arbetsträning på en advokatbyrå, tillsammans med deras sekreterare då. Jag valde själv formen arbetsträning då jag inte ville att ett företag skulle förlora något på att låta mig jobba hos dom, i och med sjukdomen så kan jag aldrig säga om jag kan jobba 20 timmar denna vecka, eller 20 minuter. Det blir som det blir.
Samt möjligheten att enklare jobba kortare dagar vid behov. Och det var inga problem alls, utan dom såg det bara positivt att få en extra hand ett par timmar om dagen, då det finns många enklare uppgifter som nästan är tidsslöseri för deras sekreterare normalt sätt, som jag då istället kan göra.

Att få en anställning kan vara lite klurigare, beroende på CV, men det är överlag inte svårt. Det finns gott om ställen som anställer vem som helst, men oftast är det enklare jobb. Städa, assistent mm.
Vill du inte vara på Samhall så är det bara ta tummen ur röven och hitta något annat.

Kan själv rekommendera second hand butiker, jobbade själv på pingstkyrkan second hand förut. Mycket trevligt jobb med massor av underbara personer och volontärer. Arbetsuppgifterna är överlag rätt enkla men det är helt klart personerna som gör det roligt!

Annars är det som med allt annat, man måste börja någonstans och man vet ej hur ett arbete är tills man prövat!
Jag har prövat allt från assistent till telefonförsäljare. Vissa är okej, andra fungerar dåligt.
T.ex mår jag dåligt av att jobba som telefonförsäljare, vilket nog många kan känna igen sig av. Men det visste jag inte innan jag prövade.
Men arbetsplatsen och arbetskamraterna var helt otroligt fantastiska! Gud vad jag saknar dom. Aldrig har man känt sig så välkommen eller värderat som när jag jobbade där. Dom visste allt hur man tog hand om sina arbetare! Och en stor del till varför, var just för att dom är väl medvetna hur jobbigt det är att vara telefonförsäljare, rent mentalt då.

Hur som, ut med dig och leta runt lite! Du kommer allt hitta något du jobba med om du verkligen inte vill jobba på Samhall rätt snabbt så länge du ger dig tusan på att du ska göra något. Det är enbart motiveringen som sätter stopp!

Visa signatur

Maximus X Hero - 8700k @5.1GHz - H115i - 32GB LPX@3466MHz - MSI 980Ti Gaming - EVGA SuperNova 750 G2 - Asus vg248qe - FD R5

Permalänk

Vart i skåne vor du? Kan kanske ordna jobb till dig

Visa signatur

-"Robots are the future".

Marknadsreferenser:
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1079311/sok?searchid=f...

Permalänk
Trollfabrik 🫶🏻

Mitt andra jobb med anställningsavtal var som lokalvårdare. Fick det genom en bekant efter att jag fått gå från min tjänst jag hade på restaurang. Jobbade innan på ett ställe som primärt serverade lunch och blev av med ~150-200 portioner catering per dag när finanskrisen slog ut flera av de kunder/företag vi körde ut till i Linköping. Efter detta fick jag nöja mig med att bli inringd sporadiskt för diverse större beställningar eller om någon var sjuk.

Städade studentkorridorer, studentrum när någon flyttat och de episkt äckliga gemensamma köken ett par månader. Senare fick jag ansvar över ett stort antal trapphus/ingångar till hyreslägenheter, källarlokaler, tvättstugor och andra gemensamma utrymmen i ett område. Fick visserligen bara 27 timmar i veckan schemalagt, men det var tillräckligt för att klara utgifterna varje månad. Extrajobben i kök och som servitör gav mig extra pengar i plånboken.

Skäms verkligen inte över att ha jobbat som lokalvårdare eller andra "skitjobb" genom åren. Tvärtom ser jag det som en fördel att jag har arbetslivserfarenheter andra saknar och dessa har knappast varit till nackdel i mitt CV. Som någon skrev ovan håller jag också med @Baxtex, ibland saknar jag att städa. Gå runt i min egen bubbla med radio i öronen, kunna prata med familj och vänner samtidigt som jag arbetade. För att inte tala om hur jävla vältränad jag blev på köpet.

Visa signatur

Kontaktas enklast via PM. Önskas svar i forumet citera mina inlägg eller pinga @Jacob. Finns även på Twitter.

"Science and technology have progressed to the point where what we build is only constrained by the limits of our own imaginations." – Justin R. Rattner

Permalänk
Medlem

Började också som städare. Idag äger jag åtta bolag. Har varit en fin resa framåt. Ser det som en fördel att ha städat och verkligen börjat från botten. Lättare att behålla ödmjukheten då.

Permalänk
Quizmaster Malmö 22
Skrivet av Kakann:

Går på soc och VÄGRAR jobba som lokalvårdare, kommer aldrig förstå hur man inte ens kan vilja göra rätt för sig. Det är bra att arbetsförmedlingen ställer såna här krav och sparkar slöfockar som går på soc i arslet.

Det är rätt att ställa krav, det är jag helt med på. Däremot är detta inget arbete. Det är arbetsträning. Det är inte ens praktik!
Arbetsträning är tydligen (enligt den korta info jag fick) till för att se om man kan passa tider, följa instruktioner o.s.v....

Skrivet av Crazy Ferret:

Samhall är en möjlighet att komma in i arbetslivet. Det är inte bara "muppar" (citat från min kära tant som själv jobbar för Samhall) som jobbar där, även om det är en större andel där än hos andra arbetsgivare. Men, inte ens "mupparna" går arbetslösa, och de får en lön de kan leva på.

Ut och gör lite nytta med dig i stället för att se ner på folk som inte kan skaffa enligt dig anseendevärda jobb när du själv inte ens vill ta ett jobb och tjäna ditt uppehälle; ett jobb som du på intet sätt behöver ange på något CV, om du nu anser att det är värre än en tre månader längre lucka.

För att få anställning på Samhall så ska man ha ett dokumenterat funktionshinder o det har inte jag.

Skrivet av Maarus:

Är det samhall som betalar hans arvode under dessa 3månader han arbetstränar? Eller kommer det ifrån statskassan genom bidrag? Det är troligtvis det senare.

Varför betalar inte samhall för sin arbetskraft och erbjuder honom en 6mån provanställning? Då kan dem sparka honom med kortvarsel om de är missnöjda och TS kan välja att avsluta anställningen genom att gå på dagen om det inte passar.
Kan du ana varför dem inte lägger fram ett sådant erbjudande?

Har soc så Samhall tjänar på det.
Det är arbetsträning och kan inte få anställning eftersom jag inte har något funktionshinder.

Skrivet av MinscS2:

Är du för stolt för att städa?
Vad har du att vara stolt över?

Får intrycket att du är den typen av person som är fullt kapabel till att arbeta, men som hellre sitter hemma framför datorn och plockar ut socialbidrag. Är det verkligen din ambition här i livet?
Om något så är det bra att arbetsförmedlingen sparkar ut dig i arbetslivet, även för dig.

Nej det stämmer ej! Jag vill arbeta/studera men får ju knappt svar ens en gång....

Skrivet av Powerjimmy:

Vart i skåne vor du? Kan kanske ordna jobb till dig

Malmö

Visa signatur

[Gigabyte EP35-DS4][Intel Core 2 Duo E8400 3.0 Ghz][2x2GB Corsair XMS 2][Gainward GTX 570][Sandisk Extreme II 480GB][Corsair HX 620W][Fractal Design Define XL R4][Acer GD245HQBID]

Permalänk
Medlem
Skrivet av Campaigner:

Nej det stämmer ej! Jag vill arbeta/studera men får ju knappt svar ens en gång....

Kan du förklara hur en person som tydligen vill arbeta och/eller studera väljer att inte göra någon av dessa alternativ?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Campaigner:

Att komma ut är bra, det är vi eniga om. Arbeta som lokalvårdare kommer INTE ske dock!

Du kanske ska dämpa ditt förakt för arbeten som du inte tycker är 'fina' nog. Det är inget som säger att du ska vara lokalvårdare resten av livet bara för att du jobbat som det ett tag, och det ser definitivt bättre ut på CV't än att ha en lucka. Tvärtom ger det framtida arbetsgivare en hint om att du är prestigelös (*rolleyes*) och en person som jobbar hellre än stämplar.
Jag är inte ensam om att ha jobbat som lokalvårdare, sopgubbar, flyttgubbe, tom stuvat rissäckar i containrar i hamnen, bara för att göra något och få ihop en slant. Jo, jag har gått på soc också ett kort tag och AFs svindryga 'sökajobb'-kurser, men idag jobbar jag med min hobby och kan i princip välja vad jag vill göra. Så ta du jobbet på Samhall och passa på att lär dig någonting medans du funderar på hur du ska kunna ta dig dit du vill.

Skrivet av Campaigner:

"hjälper till"....det är utnyttjeri som företaget där samhall har sin personal, tjänar på. Har hänt innan med.

Om du blir anställd någonstans så kommer det företaget du är anställd på att tjäna pengar på dig, det är så det funkar, vänj dig...
Fördelen för dig med att vara på Samhall är att komma ut och testa en del arbetsplatser och förhoppningsvis få fast någonstans, eller iallafall kunna jobba ihop lite referenser så du kan söka dig vidare. Dom erbjuder dig ett sätt att få en start på ditt arbetsliv och du sätter näsan i vädret för att du är för fin?!

Visa signatur

Oldschool [å:ldsku:l] adj. Användandet av datorprodukter som är äldre än 3 månader.

Permalänk
Hedersmedlem

Som så många andra har skrivit här så borde du hoppa på detta erbjudande, hur illa du än tycker att det är. Enda anledningen att inte ta det skulle vara om du har fixat ett riktigt jobb.

Känner igen mig i det många skriver här om att börja med helt prestigelösa jobb och sen ta sig uppåt. Själv började jag som godsmottagare/truckförare/lagerarbetare och det har jag haft nytta av i vartenda jobb jag har haft sedan dess. Nu 15 år senare så vet jag ännu mera att oavsett titel så fins det en stor nytta av att kunna släppa allt vad prestige heter och handgripligen lösa problem. Det gäller såväl som att fila på långsiktiga strategier som att akutlaga krånglande maskiner med ganska begränsade resurser mitt under semestern bara för att företaget ska kunna hålla igång produktionen tills det går att få tag i en servicetekniker.

Sen kan jag sakna tiden som truckmupp... tillochmed de dagarna när man fick lasta av en bil ute i -10 grader i en truck som inte har minsta tillstymelse till väderskydd. Men varje jobb har ju sina sidor

Visa signatur

|| SWECLOCKERS.COM || oskar@sweclockers.com || OSkar000.se || Fototråden ||
|| Gundeman || Bartonofix || GundemanX2 || Obelinux || Nexofix || Filofix || Ircofix ||
|| Tillse att hjärnan är inkopplad innan fingrarna vidrör tangentbordet ||
|| D300 | D700 | 24/2,8 | 28/2,8 | 35/2 | 50/1,8 | 55/2,8 | 85/1,8 | 105/2,5 | 200/4 | 300/4,5 | 10-20 | 24-70/2,8 | 75-150/3,5 | 80-200/2,8 ||

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Campaigner:

Nej det stämmer ej! Jag vill arbeta/studera men får ju knappt svar ens en gång....

Om du pratar studier så har väl typ skolor en laglig skyldighet att svara, arbetsgivare har dock annat för sig än att svara alla. Arbetsgivare, säg att de får 200 ansökningar. Hur ska de då svara alla, att öppna varenda mail igen efter processen är klar och svara glöm det. Det krävs en arbetsgivare som är lite kreativ för att kunna svara alla. De flesta bara struntar i det.

Jag tycker ditt fokus är på fel sak, i sammanhanget för din del på lång sikt anser jag det är irrelevant om du får gå på samhall eller inte.
Värre är följande. Just nu råder det en extrem högkonjunktur, där det är brist på arbetskraft inom det mesta, du lyckas ej av olika anledningar ej få jobb ändå. Väldigt många pratar på att lågkonjunkturen snart kommer och då är det mångdubbelt svårare att få arbete, speciellt för de utan erfarenhet.
Ditt fokus bör då vara en plan för hantera detta, det kan vara t.ex. vara en YH utbildning inom något. Kanske behöver du läsa upp gymnasiet etc

Att just skriva Samhall i CV tror jag tvärt emot de flesta att det mer stjälper p.g.a. fördomar. Men du kan testa båda, kanske kan du ha med samhall till första arbetsgivaren. Sedan vid nästa jobb struntar du bara i det.

Skrivet av OSkar000:

Sen kan jag sakna tiden som truckmupp... tillochmed de dagarna när man fick lasta av en bil ute i -10 grader i en truck som inte har minsta tillstymelse till väderskydd. Men varje jobb har ju sina sidor

Jag håller med mycket som du skriver. Speciellt det sista.
Gräset är alltid grönare någon annanstans. Jag hade en gång ett väldigt tafatt jobb där ett arbetsmoment var att plocka upp en sak på en lina och hänga den på ett ställ. Men ändå fanns det skönhet att göra det. Vissa betalar pengar för att göra liknande moment på ett gym idag.

Permalänk
Medlem

Jag jobbar själv på Samhall och det är tyvärr en vanlig fördom du har att det bara skulle vara muppar som jobbar där. 9/10 av de som jobbar där är helt friska i huvudet och fungerar som "normala" människor. Det är oftast folk som tidigare haft vanliga jobb men råkat ut för arbetsskador som tex artros eller diskbråck som hamnar på Samhall. Jag tror att denna fördom härstammar från tiden då Samhall endast var så kallad skyddad verkstad för personer med grova funktionshinder, men nuförtiden så fungerar Samhall mera som ett bemanningsföretag som säljer Arbetskraft. Samhall erbjuder fler tjänster än bara städ/lokalvård, tex så skrev Samhall nyligen kontrakt med Ica Maxi vid Universitetet och Haga centrum i Örebro där de arbetar med varuplock, alltså att köra ut varor från lagret ut till hyllorna i butiken och fronta. Det kan ju inte vilken mupp som helst jobba med då du måste vara trevlig och ha ett bra kundbemötande när de ställer frågor. Du kan även jobba med att köra ut mat till pensionärer och äldreboenden om du har körkort.

Själv så hade jag lite samma inställning som dig och tänkte att jag bara skulle få städa och skrubba toaletter tillsammans med ett gäng idioter, men jag trivdes riktigt bra där och har nu klättrat uppåt frän att städa till att jobba i butik ock köra bil. Jag var arbetslös länge efter studenten och hamnade hos Samhall genom arbetsförmedlingen. Nu praktiserar jag i en Ica butik och har Icas egna arbetskläder på mig. Har jag tur så blir jag anställd utav Ica senare. Om inte annat så ser det bra ut på CV:T att jag jobbat istället för att fortsätta sitta hemma.

Lycka till med Samhall, och är du trevlig och gör ditt bästa så kan du komma långt

Visa signatur

Moberkort: Asus p8p67 Deluxe. CPU: i7 2600k, 4.5 Ghz. CPU-kylare: Noctua NH-D15. RAM: Corsair Vengenace DDR3 16 GB, 1600 Mhz. Systemdisk: Samsung Evo 850, 256 GB. Lagring: 15,2 TB på snurrdisk. GPU: 2x Saphire tri-x 290x. Ljudkort: Asus Xonar DGX. PSU: EVGA Supernova g2 1000W. Chassi: Cooler Master HAF-X. Hörlurar: Audio Technica ATH M50.

"Eftersom det aldrig är försent att bättra sig, väntar jag ett tag till." - okänd

Permalänk
Avstängd
Skrivet av twk:

Om du inte är kapabel att hitta eget arbete så är det väl bra att Arbetsförmedlingen hjälper till?

Skickades från m.sweclockers.com

Samhall är inte arbete. De gör förövrigt knappt något och har alltid en arbetsledare (oftast flera st) som håller handen.

Permalänk
Medlem
Skrivet av AdoringFan:

Samhall är inte arbete. De gör förövrigt knappt något och har alltid en arbetsledare (oftast flera st) som håller handen.

Så är din lösning att sjukpensionera alla som inte hittar arbete på livstid?

Är det inte bra att arbetsträningen hos Samhall kan se var problemet ligger så att det kan åtgärdas? Jag har för övrigt inte mycket empati till dessa slöa männiksor som lever på skattepengar. Vissa kanska är psykiskt sjuka men många känns bara omotiverade och så bekväma i att få soc att de inte bryr sig om att göra något åt sin situation.

Permalänk
Medlem

Jag förstår inställningen till Samhall och hade ungefär samma när jag var runt 20-25. Det hade känts skamligt att hamna där eller att arbeta som städare. Men med åren har jag börjat uppskatta dess funktion och träffat många trevliga människor som tränar/arbetar där. Skulle jag hamna i en annan situation på arbetsmarknaden skulle jag inte känna någon skam utan försöka göra mina uppgifter utifrån bästa förmåga.

Skickades från m.sweclockers.com

.
Permalänk
Medlem
Skrivet av AdoringFan:

Samhall är inte arbete. De gör förövrigt knappt något och har alltid en arbetsledare (oftast flera st) som håller handen.

Trams.
Men även OM någon är anställd som handhållare, så är det mycket bättre än att passivt sitta hemma och gnälla.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Campaigner:

Så jag har varit arbetssökande ett längre tag (gick dock folkhögskola Aug-Juni) så Arbetsförmedlingen bestämde sig för att sätta mig på arbetsträning. Deras "leverantör" för den tjänsten är facking Samhall....

Jag o några andra kommer få vara inomhus så allmänheten kommer ej se oss (tack o facking lov!)
Jag är normal! Inga handikapp! Vi kommer få ägna oss åt lokalvård o så....

Hinner inte skaffa nåt jobb på 3 dagar men kan man skaffa en praktik för att slippa undan?
Va kan man göra?

Mitt CV är ju inte direkt imponerande men har man facking Samhall på cv:t så hur ska det gå sen??
Känns som en dödsdom....

Det värsta är nog att du inte hinner träna lika mycket

Visa signatur

[AMD Ryzen 9 3900X] [ASUS GeForce RTX 2080 Ti] [LG OLED 55 C9 som skärm] [Samsung HW-Q96R till ljudet]

Permalänk
Medlem

Bra fynd! Kan man anstränga sig på gymmet så kan också anstränga sig på jobbet. Det verkar ju helt klart som att något är fel på @Campaigner:s attityd kring arbete.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av AdoringFan:

Samhall är inte arbete. De gör förövrigt knappt något och har alltid en arbetsledare (oftast flera st) som håller handen.

Kan vi ta och döda den här myten nån gång?

På förrförra jobbet hade vi samhalls personal i köket i persanalmatsalen. Fanns inget att anmärka på vad det gällde mat eller service där.

På nuvarande arbete har vi personal från Samhall som kör en del av produktionen. Det går kanske lite långsammare i snitt än om vi satt in våran vanliga personal men de gör jobbet bra och utan att klaga på att det är enformigt. Går man ner på individnivå så är det flera som är riktigt bra och snabba. Dessutom är det ett självgående gäng vi har så de löser allt själva.

Måste även ge en hög beröm till de Samhall-avdelningar som vi skickar iväg ännu mer enformiga uppgifter till. Visst är det många personer som hjälps åt samtidigt men det går ofta väldigt fort.

Skulle våga säga att Samhall räddar kvar en hel del arbetstillfällen i Sverige som annars helt eller delvis hade lagts ut till låglöneländer.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

|| SWECLOCKERS.COM || oskar@sweclockers.com || OSkar000.se || Fototråden ||
|| Gundeman || Bartonofix || GundemanX2 || Obelinux || Nexofix || Filofix || Ircofix ||
|| Tillse att hjärnan är inkopplad innan fingrarna vidrör tangentbordet ||
|| D300 | D700 | 24/2,8 | 28/2,8 | 35/2 | 50/1,8 | 55/2,8 | 85/1,8 | 105/2,5 | 200/4 | 300/4,5 | 10-20 | 24-70/2,8 | 75-150/3,5 | 80-200/2,8 ||

Permalänk
Inaktiv

Det finns ett klipp här om Samhall: https://www.youtube.com/watch?v=Wdj7aW5bGQg
Där ser man "vanliga människor som gör vanligt arbete" inget direkt konstigt på något sätt.

Som jag tidigare har sagt så är det dock fel att hänga upp sig på samhall istället för att fokusera på varför man ej får ett arbete och planera åtgärder som utbildning.

Sedan cv skriver man med sånt som är positivt för ens arbetssökande. Jag vet seniorer inom IT som har börjat ett nytt jobb och underrepresenterat till den grad att de fick sparken och gå inom första månaden.
De väljer då såklart att inte nämna detta jobb i sitt cv, då de inte alltid vill att nästa arbetsgivare ska kontakta denna.
Samma sak kan man göra vid samhall, kanske ha med det vid första jobbsökningen. Men om 10år när man har 10års arbetserfarenhet så kan man bara utelämna det.

Permalänk
Medlem

Jag började jobba som fönsterputsare, dvs städare. Viktigt att sysselsätta sig med något, vad än det är. I tonåren jobbade jag på donken.

Vad gör jag idag då?
Specialistofficer och ingenjör. Jobbar heltid som platschef och har mellan 20 - 50 grymma arbetare och 1 - 4 mellanchefer under mig.

Putsade fönster senast under min studietid, dvs 3-4 år sen.

Ta dig i kragen, börja någonstans. Du kommer hitta mer motivation när du vill därifrån. Ditt största problem verkar vara att det är under dig, ovärdigt. Skärpning! Hör du inte själv hur det låter? Hur kan något vara dig ovärdigt när du inte gör något om dagarna och försvarar dig med folkhögskola.
Gör något av livet även om det är läskigt och kommer kräva mer av dig, det är det värt.

Visa signatur

Aorus X570 Elite | Ryzen 9 3900X | Vengence LPX DDR4 32 GB |
RTX 3090 Aorus Xtreme | Corsair RM1000x | Corsair 4000D Airflow | M2-1 1 TB - M2-2 500 GB | Samsung C49HG90

Permalänk
Medlem
Skrivet av Peppar2014:

Det är arbetsträning genom arbetsförmedligen, så det är stadskassan. Är man sen långtidsarbetslös så vill ingen arbetsgivare ta i dig med tång, så länge dom inte har bevis på att du är arbetsduglig.

Varför TS inte blir erbjuden en provanställning kan inte vi svara på, men målsättningen hos både arbetsförmedligen och soc är ju att du ska bli självförsörjande. Vilket TS uppenbarligen inte verkar klara av, så då är det enbart rätt att han tvingas arbetsträna.

Samhall är ett statligt ägt aktiebolag, hade det varit i statens intresse att få TS självförsörjande så hade dem betalat för sin arbetskraft, inte sant? Då är målsättningen nådd.

Visa signatur

=)

Permalänk
Medlem

Är inte det här typen av jobb som arbetsmedlingen betalar ett företag för att låta personen jobba där? Sen så använder sig företaget av den här personen istället för att anställa någon ny, så företaget tjänar enormt på det. Det bidrar även till arbetslösheten, eftersom att nu är någon annan arbetslös som egentligen skulle få jobbet.

Första 3 åren får den anstälda 2.5k/månad för 40tim/vecka, sen efter det blir det ingen lön. Om personen inte har bil/hus/tillgångar så får hen ju soc, men att jobba kvar är ett krav för soc.

Permalänk
Medlem

Herregud sicken människa.. Kul att våra skattepengar går till värdigt folk.

Efter min sjukskrivning så var jag arbetslös i en vecka, sökte säkert 7-8 jobb per dag. Man måste ju undra vad du gör för fel.

Visa signatur

GPU: GTX 1080 CPU: i7 4790k Ljud: DT990 250Ω, HD600, HE4XX, PC360, Schiit 2U-Stack, Fiio E10K & Logitech Z-5500

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Ziddie:

Är det inte bra att arbetsträningen hos Samhall kan se var problemet ligger så att det kan åtgärdas? Jag har för övrigt inte mycket empati till dessa slöa männiksor som lever på skattepengar. Vissa kanska är psykiskt sjuka men många känns bara omotiverade och så bekväma i att få soc att de inte bryr sig om att göra något åt sin situation.

Vissa av er som har jobb har en såkallad "high horse" mentalitet och ser arbetslösa som parasiter. Alltid så nedlåtande.
Vore helt fantastiskt att se er som arbetslösa någongång och se hur lång tid det tar er att få jobb. De flesta av er har nog inte ens tanken att byta jobb då ni är såpass bekväma av er. Och såklart så kan ni ju inte leva på A-Kassa, i.o.m att även det är skattefinansierat. För ni kan ju inte vara likt de arbetslösa parasiterna.

Alla är heller inte bosatta i städer där man kan få jobb. Vissa är bosatta i städer med högst arbetslöshet i hela landet, samtidigt med högst immigration. Och vissa är inte såpass hjärntvättade att de kan pendla >4-6h/dagen för en inkomst på <18k/mån före skatt. Det är ju även nästintill omöjligt i lilla sverige att få en ny bostad, om man inte har en massa pengar, så att flytta till en annan stad är att glömma.

Och man kan heller inte få Soc hur länge som helst, och det är inga stora summor pengar där heller. Runt 5k är väl snittet.

Och Samhall är inget riktigt jobb. Det är väl skattefinansierat det med, precis som nystartsjobb, extratjänster, traineejobb? De flesta som går något av dessa har inget jobb efter perioden som de får vara där (oftast 1 år eller mindre) så då går de på akassa 1 år, sedan efter det återigen soc eller försäkringskassan (aktivitetsstöd eller så) De får ingen ordentlig arbetslivserfarenhet. Man bör avskaffa allt detta och privatisera mera, om ett företag går med vinst genom att få ut folk i arbete (med bra villkor) så är det fler som kommer få jobb än via arbetsförmedlingen. Sedan är det få företag som ens anställer folk som varit långtidsarbetslösa. Oftast är det via nystartsjobb men när perioden gått ut så byter de helt enkelt ut personen till en annan, då det är billigare.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Flygman:

Herregud sicken människa.. Kul att våra skattepengar går till värdigt folk.

Efter min sjukskrivning så var jag arbetslös i en vecka, sökte säkert 7-8 jobb per dag. Man måste ju undra vad du gör för fel.

Och du jobbade som vaddå tidigare? Vilken stad?

Något som ni aldrig tänker på.

Tror ni saker som Arena Personal, Manpower, Lernia, Iris, Adecco, Miroi mfl hade funnits ifall det vore enkelt att få jobb?
De själva säger ju att det är SVÅRT idag att få jobb. Speciellt i städer med hög arbetslöshet (väldigt hög konkurrans, runt 500-1000 ansökningar PER annonserat jobb) och migration.

Permalänk
Avstängd

Om man inte vill vara på Samhall så kan man säkert be att få göra praktik på ställen som Rödakorset, Erikshjälpen eller liknande ideellt arbete.
Det är faktiskt ganska varierat jobb på sådana ställen, särskilt om man har körkort (men det är inget krav).

Visa signatur

Daisy, Daisy...
Three is a magic number
Yes it is, it's a magic number

Permalänk
Medlem

man blir ju ffffffffffff mörkrädd när man ser sådant här. Snacka om att fokusera på helt fel saker.

Du kan inte mena att det är bättre att skriva tränat på gym på ditt CV? OM du vill jobba varför kontakta du inte bemannings företagen som finns i din närhet? (upp till 10mil en timmes resväg)

Ta tag i dit liv du ska inte tro att det är en fördel om du ser ut som en belgen blue när du kommer på en intervju.

Visa signatur

Ryzen 5800X ROG STRIX X570-f GAMING FlareX DDR43600 cl 14-14-14-34 EVGA FTW3 Ultra RTX 3090

Permalänk
Avstängd
Skrivet av sesese:

man blir ju ffffffffffff mörkrädd när man ser sådant här. Snacka om att fokusera på helt fel saker.

Du kan inte mena att det är bättre att skriva tränat på gym på ditt CV? OM du vill jobba varför kontakta du inte bemannings företagen som finns i din närhet? (upp till 10mil en timmes resväg)

Ta tag i dit liv du ska inte tro att det är en fördel om du ser ut som en belgen blue när du kommer på en intervju.
https://www.youtube.com/watch?v=hlDzAu-TQb0

Säg inte det...
https://www.youtube.com/user/TheLatsbrah

(Förhoppningsvis kommer han verkligen att vilja jobba nu, om inte annat... )

Visa signatur

Daisy, Daisy...
Three is a magic number
Yes it is, it's a magic number

Permalänk
Medlem

@AdoringFan Jag är faktiskt student så min häst är mer utav en ponny. Jag har pluggat typ hela livet, jobbat på sommarloven ibland. Det var ju inte svårt att få sommarjobb på ICA/COOP, ansökan och intervju, sen hade jag jobbet. Kräver noll utbildning att jobba i butik, de anställer unga och seriösa människor helt enkelt.

I onsdags så skickade jag CV och PB till Volvo Cars, fick svar i torsdags att intervjun är nästa vecka.

Kanske, bara kanske, är det så att världen inte är så orättvis som du tycker att den är, och att det istället är du som är en slö människa som inte lägger ner den mödan som krävs för att lyckas i livet.

God fortsättning.