Behöver en vinklad (90 grader) DP-kabel (ev adapter) för 4K@60Hz !

Permalänk
Medlem

Behöver en vinklad (90 grader) DP-kabel (ev adapter) för 4K@60Hz !

Ciao!

Har precis köpt en 43" 4K bildskärm (från Swedx) med en ingång för DP- samt en för HDMI-kabel. Jag har två datorer så jag behöver båda anslutningarna. Tyvärr sitter inkopplingarna så dumt till att man behöver vinklat kablage (eller adapter) om man nu inte vill prova utöva mer eller mindre "våld".

Vad gäller HDMI fanns mycket att välja på så en sådan har jag redan köpt. Men vad gäller DP är det klart tunnsått (tomt?). Hittar bara en Delock (tyskt företag) adapter men den stöder bara DP v1.1 dvs man får (officiellt åtminstone) max 30Hz vid 4K-upplösning.

Har ni några tips var man köpa en vinklad DP 1.2-kabel (4K@60Hz) på minst 1.5 meter här i Sverige alt. Norden. Utomlands finns det lite att välja på men vill helst inte vänta längre än till nu på fredag för hemleveransen...

Permalänk
Medlem

Har varit i mejl-kontakt med Delock och de svarar att båda deras (se nedan) två vinkel-adapters betecknade DP 1.1 även stödjer DP 1.2 dvs 4K@60HZ. De började sälja dessa 2012 och nu påstår supporten underligt nog att de inte kan ändra namnet till att istället innehålla "DP 1.2" !!

Fint besked i sig dock men tyvärr passar de inte min SWEDX-skärm - den ena skulle vinklas rakt in i skärmen (!) medan den andra stöter på patrull av min just ovanför redan inkopplade vinklade HDMI-kabel.

--
https://www.delock.com/produkte/G_65377/merkmale.html "Delock Adapter DisplayPort 1.1 male > DisplayPort female angled left"
https://www.delock.com/produkte/G_65382/merkmale.html "Delock Adapter DisplayPort 1.1 male > DisplayPort female angled down"

--
PS!
https://www.delock.com/produkt/65376/merkmale.html - Denna hade ev kunnat få plats fysiskt men den är tydligen ej tillgänglig längre !! Man har verkligen maximal flax numera...