Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop
Permalänk

Mikrofon till bröllop

Hej!

Jag är toastmaster på ett bröllop och har till uppgift att ordna fram en lösning på mikrofon till ljudanläggningen. Anläggningen består av en låda med två 6'9or som drivs av en gammal Luxman. Nu till min fråga, vad är absolut enklaste billigaste lösningen för att koppla in en mikrofon antingen till datorn och ut via ljudutgången eller antingen till förstärkaren?

Mikrofonen kommer endast och ska endast användas av talhållare som måste göra sig hörda. Fungerar det på något sätt att koppla detta ihop med mikrofonförstärkare på dator?

Permalänk
Medlem

Hade jag vart dig hade jag kontaktat en lokal firma som hyr ut proffs grejer bättre det än att det blir halvdant dom kan säkert hjälpa dig koppla också.

Visa signatur

Min dator är Cat-säker.
Hakuna Matata

Permalänk
Medlem
Skrivet av crew seven:

Hade jag vart dig hade jag kontaktat en lokal firma som hyr ut proffs grejer bättre det än att det blir halvdant dom kan säkert hjälpa dig koppla också.

De kanske har något enkelt som en bose-stack en en sm58 man kan hyra eller något. väldigt enkel lösning.

Visa signatur

Varje dag är inget problem!
CPU: Core i7 2600K | Kylare: BeQuiet! Pure Rock | RAM: Corsair 16GB (4x4GB) DDR3 CL9 1600Mhz | SSD: Samsung SSD 840-Series | GPU: MSI GeForce GTX 1060 6GB | Ljudkort: Avid Mbox | Monitorer: Yamaha HS5 | Router: MikroTik hAP ac² |

Permalänk
Medlem

Enligt mig så vore det absolut lättaste at koppla dator/telefon samt mikrofon till ett litet mixerbord och sedan ut till PA.

Fördelen med detta är att det går att enkelt styra nivåer på dator/telefon och mikrofon separat.
Som Crew Seven skriver, hade jag pratat med en ljudfirma om du inte har kolla själv. Dom kan hjälpa dig så de inte blir fel och hyr garanterat ut grejer till dig så du vet att du inte missat något!

Visa signatur

Intel i7 5820K 4.5GHz, Noctua D-15, Corsair 16GB 3000MHz, X99-Deluxe, Asus GTX 1070 Strix, Fractal Design Define R4

Permalänk

Det finns även förstärkare med inbyggd mixer för 2 eller 4 anslutningar. Dessa är är inte ovanliga i teatergrupper om du känner någon som har det som hobby om bröllopet är i kyrkan kanske församlingen har utrustning som de hyr ut. Annars gör som flera andra skrivit, kolla med någon som hyr ut grejer.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Ställer mig och sjunger tenor i den ovanstående kören. Kolla efter hyrställen, för dessa utrustningskostnader kan lätt springa iväg. Sen gäller det ju att rigga och sköta utrustningen så att den fungerar, vilket bara det kan vara en ganska saftig utmaning.

Permalänk
Medlem

Är det bara till tal hade jag köpt en sådan här (finns säkert ännu billigare):
https://www.netonnet.se/art/ljud-och-bild/hogtalare/bluetooth...

Och en mic. Vi har kört den lösningen på event och det funkar utmärkt.
Hyra anläggning är dyrt, iaf de jag sett..

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Rekordmedlem

Hyr ett litet PA typ en aktiv högtalare med inbyggd mixer och en mikrofon och kanske stativ.
vist kan du plocka med dig dator och delar till den men fundera också på hur dy har det med kablar och möjlighet att placera prylarna, du behöver kanske 10 meter kabel till mikrofonen och att stå och hålla en mygga med fingrarna är inte heller så praktiskt osv...
Datordelar kanske kan lösa det rent tekniskt men det lär inte bli praktiskt och bekvämt.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk

Hojta till om det är kring Sundsvall så kan vi styra upp nåt!
Annars håller även jag med. Hyr något om du inte vill investera. Kolla blocket. Kryllar av småuthyrare lite varstans.

Tänk även på detta, även om du tycker det låter högt nog inomhus och utan folk som pratar, så är risken stor att ljudnivån inte räcker till när du väl är på plats.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

.:bjorn

Permalänk

Tusen tack för alla hjälpsamma svar! Har varit i kontakt med olika firmor och jag har förstått att priserna skiljer sig enormt. Värt att leta bland sidorna på google så dyker det nog upp bra priser sinom tid.