Hjälp med att få Asus routrar att prata med varandra.

Permalänk
Medlem

Hjälp med att få Asus routrar att prata med varandra.

Tjo folket!

Precis införskaffat mig en Asus 4G-AC53U, denna lilla söta dosa står då i mitt fönster och tar emot mitt mobila bredband. Dock klarar den inte att skicka ut Wi-fi i hela lägenheten, och tänkte därför att min andra Asus RT AC68U skulle få agera som en förlängare och skicka vidare Wi-fi,t. Denna då placerad mer i mitten av lägenheten.

Hade tidigare en Huawei b535 som stod i fönstret och kopplade då den till 68U och funkade fint att skicka vidare Wi-fi,t så sätt... men Huawei b535 vart så dum och bara strulade och höll på så beslöt att köpa mig då Asus 4G AC53U.

Nu då till min fråga, hur ställer jag in rätt så att 53,an och 68,an pratar med varandra så att 53,an skickar vidare/tillåter att 68,an får anslutning och därigenom skicka " sitt " wifi genom lägenheten, då det fungerade med Huawei,n.

Hoppas inte det blev allt för luddigt det hära.

EDIT: Jag har då kopplat från 53,an, ifrån ett av dom 2 nätverksutgångar där bak, till 68,an och in i WAN porten. Rätt? Fel?

Tack så länge
// Mattsson

Permalänk
Medlem

Du har kopplat rätt och det du ska göra är att ändra AC68:ans inställning till "AP mode". Se manualen sid. 81: https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/wireless/RT-AC68U/E14013_R...

AC68:ans WiFi-inställningar på 2.4GHz och 5GHz ska spegla dem på AC53:an, för att utöka trådlösa nätet.

Visa signatur

😑

Permalänk
Medlem

Tackar för svaret, skall ta och kolla upp detta ikväll efter jobbet

EDIT: Tack för svaret och hjälpen, funkar prima nu.

//Mattsson