Läsarundersökning: Banners på SweClockers

Permalänk
Medlem

Sweclockers är en av de få gånger jag tycker reklamen är ok. Jag upplever att det huvudsakligen är för att den inte är personaliserad. De stora aktörerna, så som Google, visar helt orelaterade saker för mig både gentemot mig som person och mot innehållet på sidan.

För mig är det en självklarhet att den bäst anpassade reklamen är den som förhåller sig till materialet på sidan.

De gångerna jag råkar använda youtube på mobilen ser jag så absurda grejer. Reklam för trädgårdutrustning till någon i en stadslägenhet, reklam för helt nya bilar till någon med en årsinkomst på 30 tusen (student) och reklam för radiokanaler. Inget av det passar mig eller materialet i videona.

Fortsätt ha relevant reklam, försök inte använda personaliserad reklam.

Visa signatur

i5-7600k . GTX 1080 . 16 GB

Permalänk
Medlem
Skrivet av zyy:

Då måste man ju även blockera folk som använder adblocker från att komma in. Då tappar man nog många läsare. Men det kanske det är värt? Jag tror inte det.

Inte nödvändigtvis. Dels finns det folk som väljer att stödja specifika sidor pga stort intresse. Det går även att ge incitament/"perks" för betalande medlemmar utan att blockera gratisläsare. Arstechnica har pro medlemskap som verkar vara (hyffsat) populärt utan att göra sidan oanvändbar för gratisanvändare.

Perks är

  • Hela artiklar i RSS form

  • Syns på din Avatar

  • Artiklar tillgängliga som PDF

  • En forumdel som är exclusiv för betalande medlemmar

Jag hade gärna sett någon form av betalmedlemskap här med. Jag ogillar annonser men Swec måste leva på något. Det behöver inte vara speciellt stora summor för att ersätta inkomst från annonser. Att blockera gratisanvändare är troligtvis inte rätt väg. Ett forum får sitt värde från användarna, så att blockera gratisbesökare gör det sämre för alla, inklusive betalande medlemmar.

Permalänk

Det här med annonser som följer med i skrollning är verkligen djävulens påfund. Genast blir det en kamp mellan användaren och dess nemesis annonsen. Irritationen går från 0 till 100 direkt och det enda man kan tänka på är att hitta borttagningskrysset på annonsen. De ställer också ofta till med rejäla felklick. Kan inte föreställa mig att nån människa nånsin blivit glad/köpsugen av att se en sån annons? Och det är väl det som kunden ska bli?

Visa signatur

Dator 1: MSI Tomahawk Max, Ryzen 3700X, Sapphire Pulse RX 5700 XT, Ballistix Elite 4x8 GB 3200 MHz cl15, Corsair Force MP510 960 GB, Scythe Kaze Master Pro, Plusdeck 2c Dator 2: Lenovo ThinkPad T480s

Permalänk
Medlem

De flesta annonser här är jättebra, men den som är högst upp på sidan brukar ibland inte fungera i min webbläsare (Opera), men den fungerar till exempel i MS Edge. Det är jättetrevligt med annonser på produkter som rör ämnet kring SweClockers, alltså datorprodukter för det mesta. Dock så är det väldigt sällan som jag får för mig att shoppa från många av de sidor som annonserar här. Undviker Inet/NetOnNet för Komplett till exempel.. Men Inet har bra info-sidor så det händer väl att en klickar för att se info om en produkt.. Så genererar det reklampengar för er så är det ju bra. Har ingen aning om Komplett-annonser syns här, tycker det verkar vara en majoritet av annonser från Inet om man refreshar sidan..

Visa signatur

8700K 5GHz | GeForce GTX960 4GB WFOC | Corsair Vengeance LPX 16GB 3200MHz | Windows 11

Permalänk
Skrivet av zyy:

Då måste man ju även blockera folk som använder adblocker från att komma in. Då tappar man nog många läsare. Men det kanske det är värt? Jag tror inte det.

Man kan nog inte erbjuda en sån tjänst och bara säga att den gömmer annonser. Den borde i så fall pusha hårt på att den är till för att supporta alla de som arbetar med och för SweClockers. Kanske nåt Patreon-liknande?

Permalänk
Medlem

banners på sidorna är väl okej, avskyr att bli avbruten när man scrollar av banners mitt i sidan, iofs avskyr jag all typ av reklam och som tidigare användare sagt så undviker jag aktivt företag / produkter som spammar för mycket reklam

Visa signatur

3900x | 2080 | 4x8 3600 | Strix X570-F

Permalänk
Medlem
Skrivet av AplAy:

Även om jag kan hålla med om att prenumeration är framtiden så måste du komma ihåg att detta är Sverige.

Hur många anställda finns på SweClockers? Hur mycket kostar varje anställd? Vi leker med tanken 30 lax brutto.

Vi leker med tanken att 5 styck jobbar på Sweclockers och skall ha 30 lax brutto. Det blir 150 000 kr som behövs varje månad (fast jag antar det är mer än så för det tillkommer arbetsgivaravgifter på denna 30 lax brutto?) och det är bara för att täcka lönerna. Sedan har vi övriga kostnader kopplade till kontoret: el, hyra, värme, vatten, kaffe(!), med mera.

Vi är snälla och säger att "bara" kostar 200 000 lax per månad då om vi säger att övriga kostnader hamnar på 50 lax.

Sen är det 39,2 kr som fås i intäkter av 49 kr då 25% är moms: 49x0,8 = 39,2 kr.

Ta 200 000 / 39,2 ~ 5100 prenumeranter varje månad för kunna hålla i detta. Frågan är: finns det ens så många aktiva på forumet dagligen? Hur många besökare är inte bara unika tillfälliga besökare som aldrig kommer tillbaka?

Hursomhelst sitter de på fler data än oss, men det är sjukt tufft för nischade företag i lilla Sverige, tyvärr.

Fast dom kan ju fortsätta köra annonser för de flesta och sen bara dölja dem från prenumeranter, som sannolikt hade varit en klar minoritet. Då är det bara att räkna på hur mycket reklamintäkter en medlem drar in per månad och sen sätta det som månadsavgift.

Det jobbiga kan vara att de som kan tänka sig ett reklamfritt betalmedlemskap sannolikt inkluderar en hel del entusiastiska valar som annonsörerna värderar högt.

Annars en patreon "med värdefull extra content" för de som vill köra adblocker med gott samvete kanske..

Visa signatur

i9-10980XE ~4.7GHz | 128GB DDR4-3200 | ASUS WS X299 PRO | RTX 3080 Founders Edition | 7TB SSD's
Macbook Air 13.6" | M2 | 24GB LPDDR5 | 10C GPU | 1TB SSD

Permalänk
Medlem

Banners gör mig inget, och jag tillåter dem gärna på vettiga/pålitliga siter.
Extremt sällsynt att man klickar på nån dock, men jag shoppar sällar prylar så kan ju bero på det.
Reklamavbrott varannan minut i vissa youtubevideor däremot kan få en att bli tokig (rätt sällsynt på sweclockers tack och lov).

Visa signatur

MCP - MCTS - CCNA (expired)

Permalänk
Skrivet av Vangen:

Jag tycker SweClockers reklam har alltid varit bra.

Till skillnaden från andra Sidor där så fort man går in till typ en forumstråd, din profil eller nåt annat så dyker en banner upp så fort du gör det, vilket är skitirriterande (Syftar på GameReactor som FZ äger ut). Här har SweClockers banners vid sidan av och inte tvingar en att behöva uppleva en banner när man gör nånting i här på hemsidan.

Utan man klickar själv av egen lust om man så vill.

Ja GR kan ju ha en av dom mest påträngande och aggressiva reklam uppläggen jag varit med om

Permalänk
Medlem

Räknar ni nyhetsbrev som annonser? Ibland brukar jag låta den där boxen om e-postutskick vara iklickad när jag köper från en ny butik. Oftast får jag bara skräp och avregistrerar mig efter någon vecka, men ibland händer det att jag faktiskt får användbara rabattkoder eller liknande.

Jag borde dock avregistrera mig från CDONs lista. Var över ett år sedan jag senast fick en användbar rabattkod av dem och de skickar mig spam varannan dag. Kanske är ett knep som de har - att de skickar ut en rabattkod då och då i början för att man inte ska avregistrera sig?

Permalänk
Medlem

Se bara till att bannerna inte följer med när man scrollar, även om man måste scrolla upp någon cm för att man missade något i texten. Bannern borde vara fixerad överst så man slipper klottret.

Permalänk
Medlem

Stör mig oerhört mycket på annonser som direkt ändrar utseendet på hemsidan.
Att behöva scrolla ner varje gång man läser en artikel för det finns en reklambanner överst på sidan är ett irritationsmoment jag fixat på eget vis.

Permalänk
Avstängd

Inga "dejta ryskor" eller "hitta singlar nära dig!" i alla fall, det ska man vara tacksam för

Permalänk
Medlem

Jag tycker annonserna på Sweclockers sköts föredömligt bra. Vad jag har sett är ni inte med i något annonsnätverks som skickar fram fulannonser och det som dyker upp i annonsväg är relevant för sidan, antar att vi är en ganska homogen målgrupp. Annonserna är heller inte i vägen och stör som det kan var på en del andra sidor.

Jag förstår att ni till stor del lever på annonserna. Jag tar med glädje del av ert innehåll. Jag stjäl inte innehåll av någon annan så jag skulle aldrig få för mig att blocka era annonser, särskilt eftersom dom inte stör nämnvärt ändå.

Jag skulle absolut kunna tänka mig att betala för innehåll om man kunde hitta en hållbar modell för detta.

Visa signatur

SPELA: 13900K - Gaming X Trio 4090
LEVA: OnePlus 10 Pro - MacBook Air M2 13"
PLÅTA: Canon C70, R3, 1DX mkII, BMPCC6K
FLYGA: DJI FPV, Avata

Permalänk
Medlem
Skrivet av Thursday:

Skulle du förespråka exempelvis en abonnemangsform som kostar en slant i månaden och är helt utan annonser?

Skrivet av Callister:

@Thursday: Jag skulle det men jag tror forumet skulle dö på sikt för folk skulle inte betala. Och inte heller jag kanske om jag slutade vara hårdvaruintresserad under en period.

Skrivet av dlq84:

Han pratar såklart om att frivilligt betala för att slippa annonser. Alla som inte betalar får annonser.

Skrivet av superegg:

Det har blivit så mycket reklam på internet så jag tål inte sånt mer, reklam för i tiden var skoj nu så är reklam bara en plåga och skadar bara min hälsa, därför så använder jag ublock origin och pi hole.

Personligen blockerar jag all sorts reklam, alltid, på alla medier. Tål inte skiten. Blockerar även script, cookies, trackers o allt i den stilen.

Har heller inget emot att istället betala månadsavgift för att bruka en tjänst, typ t.ex facebook eller sweclockers.... Men av någon anledning erbjuds detta av väldigt få?
//ironi - Vad kan det bero på? hmm.... //ironi

Visa signatur

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

Permalänk
Medlem

Tycker Swec har bra, relevant, reklam som man inte blir irriterad av. Är troligtvis den enda sidan jag någonsin klickat på reklamen för att jag är intresserad snarare än missclick. Undrar ibland om reklam som avbryter(banners mellan inlägg, YouTube/Twitch ads) eller fortsätter visas även när besökare inte är intresserade (banners som följer scroll t.ex) ens fungerar. Att irritera folk så mycket som möjligt känns knappast som en effektiv strategi om man vill sälja saker till dem.

Visa signatur

5600x, x470-f, 3080 10GB

Permalänk
Medlem

Var banners sitter, hur de ser ut och vad de gör reklam för spelar tyvärr ingen roll.
Kommer aldrig tillåta tredjeparts-resurser av säkerhetsskäl.

Malvertising campaigns come back in full swing

Permalänk
Medlem

Väldigt enkelt:
Relevanta annonser för vad sweclockers faktiskt är, dvs teknik är helt okay.
Börjar jag se reklam för billiga lån, viktminskning eller casino så är det adblock direkt!
Lika så annonser som innehåller animeringar eller följer efter mig förtjänar att då en lång och plågsam död.
Gud förbjude annonser med ljud.

Visa signatur

Lurkar - läser mycket skriver lite. Vill du få min uppmärksamhet är det citat eller pm som gäller.
Jag anser att AIO-kylare har en plats i världen men det är INTE i fullstora ATX-system.

Permalänk
Medlem

Problemet jag har med reklamen är att majoriteten är för produkter jag inte vill ha även om det är relevant reklam till sidan.

Permalänk
Medlem

Tycker att SweC har lagom med reklam och det är intressant med den reklamen som finns på sidan. Trycker på den ibland för att läsa mer om produkten. eller som t.ex när webhallen, m.m. har reklam för kampanjer. Jag blockerar inte SweC för att stödja er, har aldrig reklam igång på andra sidor. Det är en bra balans som det är nu.
Något som skulle få mig att blockera reklam är nog:

1. Popup!! Animationer och ljud!
2. Orelevant reklam om andra ämnen
3. Scrollande reklam (en är scrollande på förstasidan, men den får väl vara okej)
4. Reklam mellan inlägg i forumet

Sedan så skulle jag verkligen inte vilja ha en reklambanner under menyn i "Nya SweC", den är SÅ dum att ha under menyn. Reklam först och meny sedan! Vi ser reklamen ändå längst upp!

Visa signatur

7600X,Tomahawk B650,NH-U12A,32GB,RX6700,Black SN850 1TB,860Evo 1TB,RM850x, 27GL850,Torrent Compact

Permalänk
Medlem
Skrivet av AplAy:

Även om jag kan hålla med om att prenumeration är framtiden så måste du komma ihåg att detta är Sverige.

Hur många anställda finns på SweClockers? Hur mycket kostar varje anställd? Vi leker med tanken 30 lax brutto.

Vi leker med tanken att 5 styck jobbar på Sweclockers och skall ha 30 lax brutto. Det blir 150 000 kr som behövs varje månad (fast jag antar det är mer än så för det tillkommer arbetsgivaravgifter på denna 30 lax brutto?) och det är bara för att täcka lönerna. Sedan har vi övriga kostnader kopplade till kontoret: el, hyra, värme, vatten, kaffe(!), med mera.

Vi är snälla och säger att "bara" kostar 200 000 lax per månad då om vi säger att övriga kostnader hamnar på 50 lax.

Sen är det 39,2 kr som fås i intäkter av 49 kr då 25% är moms: 49x0,8 = 39,2 kr.

Ta 200 000 / 39,2 ~ 5100 prenumeranter varje månad för kunna hålla i detta. Frågan är: finns det ens så många aktiva på forumet dagligen? Hur många besökare är inte bara unika tillfälliga besökare som aldrig kommer tillbaka?

Hursomhelst sitter de på fler data än oss, men det är sjukt tufft för nischade företag i lilla Sverige, tyvärr.

Räknar du nu på att man skulle sluta helt med reklam eller att den som vill kan betala en månadsavgift istället för att se reklam?

Jag ser ju det senare som det mer realistiska, och i så fall är väl istället frågan om 39,20 kr är mer eller mindre än vad man hade kunnat räkna med i reklamintäkter för något slags medelanvändare. Jag gissar ju att det är klart mer, och i så fall så ökar man ju intäkterna jämfört om samma användare hade sett reklam (eller borde ha sett men blockerade).

Visa signatur

Desktop: Ryzen 5800X3D || MSI X570S Edge Max Wifi || Sapphire Pulse RX 7900 XTX || Gskill Trident Z 3600 64GB || Kingston KC3000 2TB || Samsung 970 EVO Plus 2TB || Samsung 960 Pro 1TB || Fractal Torrent || Asus PG42UQ 4K OLED
Proxmox server: Ryzen 5900X || Asrock Rack X570D4I-2T || Kingston 64GB ECC || WD Red SN700 1TB || Blandning av WD Red / Seagate Ironwolf för lagring || Fractal Node 304

Permalänk
Medlem

Tycker annonserna är bra som dom är nu, så därför har jag av blockering av annonser.
Blir det dock att dom kommer hänga med i bild när man scrollar så ska det isf verkligen vara längst ut på ena kanten som max.
När dom stannar längst ner i bild, eller på annat sätt följer med eller spelar videos och ljud så blir det för mycket.
Det kommer bara leda till att folk börjar slå på sin annonsblockering även på swec.

Annonser är ett nödvändigt ont för swec förstår man och därför stöttar många med att ha sin blockering av. Men blir dom för mycket så kommer den lojaliteten tyvärr försvinna snabt!
Så håll er borta för annonser som hänger med vid scrollning, längst ut på kanten går bra, men allt annat går fet bort.
Allt som flikar in på något sätt och täcker själva "grund sidan" är inte okej heller.
Eller reklam mellan posts i forumet, eller trådar som ser ut som en vanlig tråd på forumet men som är märkt som "annons" tex.

När det kommer till mobil sidan så tycker jag aftonbladets lösning med "gå vidare till aftonbladet" med en enkel stor knapp högst upp till höger ändå går att tolerera, dock så har dom mycket annat som suger, som videos som spelas upp och hänger med osv. Men just den biten för annonser på mobilsidan tycker jag ändå skulle vara okej för swec.

Sen behöver annonserna vara relevanta för just vad swec handlar om självklart.
Börjar det blir annonser om casinon, viktminskning, lån, eller liknande så blir det helt fel.

Visa signatur

Citera för svar!
ASUS X570-E, AMD 5950X, RTX3090 Founders, 32gb B-die

Permalänk
Medlem

Som det är nu på Sweclockers är det ok ofta är reklamen runt de områden Sweclockers rör sig .
Vill inte ha sån där störande reklam som hoppar fram eller dom som hakar och följer med en om man byter sida..

Visa signatur

Låda thermaltake view 91 M-kort ASUS X399 ROG Zenith Extreme CPU AMD Ryzen Threadripper 1920X 3.5 GHz Kylning Hemma byggd vattenkylning 2 x 480mm + 1 x 420mm radiatorer Minne 8 X 16Gb DDR4 HD SSD 240GB OCZ Trion 100 Grafik Gigabyte Geforce RTX 3080 10GB GAMING OC WATERFORCE WB AGG Corsair RM 1000w 80+ Gold Skärm ASUS 43" ROG Strix XG438QR 4K VA HDR 120 Hz

Permalänk
Medlem

Jag har haft adblocker sen det var en fullscreen annons, var många som tyckte till i forumet minns jag, tror även någon i redaktionen sa att det inte skulle hända igen men då var det redan för sent.

Edit: När jag tänker efter lite så hände det nog en gång innan det också

Visa signatur

CPU : 6700K @ 4,7GHz GPU : 3090 Strix OC RAM : 16GB 3600MHz 15-15-15-35 SSD : Samsung 950 PRO 512GB NVME Bildskärm 1: Strix PG279Q 1440p@165Hz G-SYNC Bildskärm 2: QNIX Q2710 1440p@60Hz

Permalänk
Medlem

Banners är ok men videoreklam, speciellt med ljud, är jävligt irriterande.
Som föregående skrivit så är helskärmsreklam även det irriterande.

Visa signatur

GUD VÄLSIGNE DIG!
Ryzen 7 3700x - 64Gb DDR4 - RTX2060 - Coolermaster Stacker
---------------------------- www.roaddogs.se ------------------------
------- Bofors Interstellar - A Star Citizen Corporation --------
---------------------------------- Twitch ---------------------------------

Permalänk
Medlem

annonserna på swec håller en bra klass tycker jag.
Man ser och snappar upp budskapet i dom och dom känns inte så påtvingade som andra sidor.

Visa signatur

In science we trust!

Permalänk

Jag tycker annonserna på swec tillochmed tillför något för sidan, eftersom de nästan alltid är hårdvarurelaterade, så jag föredrar att ha de på (enda sidan jag kan säga det om). Tyvärr använder jag sweclockers dark och trots att jag stängt av adblock så får jag inga annonser ändå (någon som vet varför?)

Jag skulle kunna tänka mig att stödja swec med en månadskostnad, men är den så hög som 50kr/mån känns det som en scam, det finns inte en chans att man får in så mycket pengar per person och månad på annonser och då känns det mer som en donation än att man kompenserar för att ej klicka på annonser.

EDIT: Det skulle vara fantastiskt om mörkt tema fanns inbyggt i swec som något som man bara kunde ha utan att behöva tredjepartsappar osv

Permalänk
Medlem
Skrivet av johanandersson:

När jag får ett E-mail från några äcklig aktör efter ett köp så blir mitt val väldigt starkt påverkat, åt det negativa hållet.
Reklam email får mig att hata företag. Om någon återförsäljare skickat ut reklam redan innan jag packat upp produkten har jag många gånger ångrat köpet. Såna vidriga svin ska man inte ha att göra med.

Direkt reklam och sökresultatsreklam får mig också att avstå från det företaget. Är man villig att betala för skräpa ned eller villig att betala för att förvrida resultats riktiga ordning vid en sökning så är jag inte så förtjust i det företaget heller.

Oj! Det var en "stark" reaktion, i brist på andra ord.

Visa signatur

Gaming: MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI | AMD Ryzen 9 5900X | ASUS TUF GeForce RTX 3080 10GB | Corsair Vengeance LPX Black 32GB 3200 MHz | Corsair RM850x V2 | Sabrent 2TB Rocket Nvme PCIe 4.0 | FD Define S | LG 27GP850 | LG 48C1

Permalänk
Medlem
Skrivet av siglolmic:

Jag tycker annonserna på swec tillochmed tillför något för sidan, eftersom de nästan alltid är hårdvarurelaterade, så jag föredrar att ha de på (enda sidan jag kan säga det om). Tyvärr använder jag sweclockers dark och trots att jag stängt av adblock så får jag inga annonser ändå (någon som vet varför?)

Jag skulle kunna tänka mig att stödja swec med en månadskostnad, men är den så hög som 50kr/mån känns det som en scam, det finns inte en chans att man får in så mycket pengar per person och månad på annonser och då känns det mer som en donation än att man kompenserar för att ej klicka på annonser.

EDIT: Det skulle vara fantastiskt om mörkt tema fanns inbyggt i swec som något som man bara kunde ha utan att behöva tredjepartsappar osv

Jag skulle kunna tänka mig att lägga kanske 40-50:- till SweC men då i utbyte mot mindre sponsrade inslag tror jag.

Angående Dark. Jag har kört dark på alla stora webbläsare genom både Better Sweclockers och Stylus och den har aldrig blockerat reklamen. Det borde vara något annat som gör att du inte ser det. Jag har också kört tillägg : Adblock, Privacy Badger och ublock och även Braves inbyggda utan att de blockerar reklamen (när man stängt av den på sidan förstås)

Visa signatur

7600X,Tomahawk B650,NH-U12A,32GB,RX6700,Black SN850 1TB,860Evo 1TB,RM850x, 27GL850,Torrent Compact

Permalänk
Medlem
Skrivet av Shakermaker:

Oj! Det var en "stark" reaktion, i brist på andra ord.

Visst är det ovanligt, men det känns helt klart befogat.
Om jag handlar hos en återförsäljare och väljer att få nyhetsbrev så är det väl ok.

Men jag har aldrig valt det.
Så om någon registrerar mitt val att inte få deras skräp nertryckt i halsen men ändå väljer att skicka ut det så blir jag arg.
Att de tekniskt sett har rätt att ta kontakt med mig efter ett köp trots att jag valt att de inte ska göra det är bara ett lagligt skydd, de beter sig fortfarande helt emot vad vi kommit överens om.

Så varför skulle jag vilja ha något att göra med såna aktörer? De frångår helt mina preferenser och skickar ut skräp jag aktivt valt att inte ta emot. Fan ta dem.

Visa signatur

i5-7600k . GTX 1080 . 16 GB