Permalänk

ProLiant OS problem

Har en proliant ml350 G5 typ alla windows server os har haft problem med att updatera systemet har provat följande: server 2008 r2 server 2012 r2 server 2016 på alla dessa så har inte updates funkat men internet uppkopplingen fungerar utan problem och på alla os som jag har provat så körs systemet väldigt trögt och laggar mycket enda systemen som har funkat är linux lite och ubuntu 16.04 dom fick updateringarna men andå körs väldigt trögt

Permalänk
Medlem

Uppdaterat all firmware på servern?

Permalänk

Om du installerat flera olika OS inom samma familj och till och med av andra familjer har du inte ett OS-problem utan ett hårdvaruproblem.
Har du tur kan det vara dålig firmware eller dåliga inställningar, men utan support på hårdvaran och utan kunskap att felsöka med hjälp av loggar på olika nivåer i systemet är nog din bästa förhoppning att byta del efter del tills saker börjar funka, eller byta hela maskinen.

Permalänk

Är väldigt oklar vad du menar... har du problem med Windows Update? Några av de OS du nämnt är end of life dessutom. Kan du precisera din problem närmare?

Visa signatur

Workstation: Intel Core i5-10400 | Gigabyte B460M DS3H | 16GB DDR4 | Geforce GTX1660 SUPER 6GB |
Server: Dell R730xd | Intel Xeon E5-2640 | 64GB DDR3 ECC RAM | Dell VMware vSphere ESXi 6.5
NAS: Synology 212J 2x4TB, Synology 218play 2x4TB | MSMCP CCNA1

Permalänk

installerade en ny bios update (server hade något från 2009) har nu installerat version 2011.05.02(A) (20 Jul 2011)
nu värkar det fungera har även nu installerat windows 10 PRO får se hur länge den fungerar
nästa gång åker den till skroten

Permalänk
Medlem

angående långsamt...

Har du smart-array-kontroller i dessa, typ någon av P400, P410, P420 (dvs. SAS-kontroller för SATA/SAS-diskar) - skall du få sprutt i dessa behöver du förutom givetvis R/W cache-rammodul monterad, också fungerande BBWC-batterimoduler - annars så spärras skriv-cache när batteribackup inte fungerar och systemet blir bedrövligt segt - speciellt vid skrivningar då anslutna diskars eventuella skrivcache är avstängda (somliga enterprise diskar har ingen skrivcache ens redan från början)

Är det den gamla modellen av BBWC (rektangulär svart sak med rundad ända) med NiMh runda knappceller (som svällt) så kan de relativt enkelt byggas om med 4 st 750-900 mAh R03 NiMh-batterier (i hållare) och löda anslutningarna från batterihållaren (med _rätt_ polaritet) till kretskortet som sköter batteriladdningen och du får fart på diskarna igen när det har laddats en kortare tid.

På 6-7 st 10 krpm SAS-diskar så kan ofta läsa runt 600 - 650 MB/s och runt 450 MB/s i skrivning sekventiellt - är det mycket sökning går det givetvis långsammare men med 2.5" SAS enterprise diskar är man nedåt 5 ms i genomsnittlig söktid och mer än dubbelt snabbt som vanliga SATA 2.5-3.5" snurrdiskar. - blanda _inte_ SATA-diskar med SAS-diskar i disk-set vid användning av ev. mjukvaru-RAID - då fungerar det värre än värst då alla SAS-diskar väntar på att SATA-disken skall bli färdig någon gång och man kan tappa mer än 3/4-del av prestandan.