Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

FBI:s mailserver hackad

Permalänk
Medlem
Skrivet av evil penguin:

Ja, det är väl exempel i linje med det jag menade, men jag vill ändå notera att den distinktion som ändå brukar göras är att "hackning" bara brukar användas såhär inom datorrelaterade områden.

Problemet med att försöka vara konsekvent uppstår väl allra främst om man INTE inkluderar hela den här kategorin, för då måste man dra en gräns någonstans, och någon sådan gräns har jag aldrig hört konkret formulerad.
Här i tråden uppfattar jag att de argument som lagts fram som något i stil med "det här var för enkelt, det räknas inte", men när börjar det räknas?

Jaa du, bra fråga

Men generellt finns väl liknande svårigheter vad som räknas som fysiska inbrott och annat

Jag skulle nog dra gränsen när man börjar använda sånt som inte vid normal användning ska finnas på ens dator, dvs göra någon form av intrång för att få information som man inte borde ha och sen gå vidare och använda den till annat

Men som du säger finns det ingen bra gräns att dra, det kanske har med uppsåt att göra eller omfattning?

Tror långt ifrån alla skulle förstå vad man menar med hacking om detta räknas dock, många tror att det är långt mer avancerat än detta. Hacking ska liksom vara något man behöver investera mer i för att genomföra och att man har någon form av kontroll eller bakdörrar in efteråt?

Som du nog märker så svamlar jag mest, men för tydlighet så skulle jag snarare fokusera på FBI och deras olåsta dörr än att få det att låta som helikopterrånet i stockholm

Permalänk
Medlem

Eftersom det är en publik sida så har de troligen lägre krav och mindre kontroller. Man får hoppas att de har bättre koll på andra delar av nätverket. Troligen testar de inte produkten själv och litar på tillverkarens specifikation. Det kan ju vara så att de har samma produkt på interna nätverket (en separat installation) som har samma hål, men att det inte är någon fara eftersom de har så höga krav på skalskyddet i nätverket.

Permalänk
Medlem
Skrivet av medbor:

eller att gå in på Ica via kassorna när man bara ska ha godis (istället för att runda hela butiken)

#lifehack!

Permalänk
Medlem
Skrivet av henkiii:

Precis vad jag tänkte skriva!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Grumbledock:

Värt att notera är att myndigheter i alla fall faller under lagar, offentlighetsprincipen och annat. Myndigheter kan inte frångå sitt ansvar, de kan inte bortse från medborgarnas bästa (som grupp) till förmån för egna vinster, till skillnad från alla världens företag.
Så visst, kameraövervakning i samhället är oroande i sig. Än mer oroande är att Samsung, Facebook, Google m.fl. övervakar allt du gör, vart du går, vilka du interagerar med, hur du tycker/tänker, vart du varit, ja till och med hur du ser ut. Säpo, FBI, staten i all ära men stora IT bolag vet troligtvis betydligt mer om dig än de gör tillsammans. Och de företagen svarar inte mot våra lagar då de är baserade utomlands, de har inga krav på sig om att vara öppna eller ärliga. Deras enda syfte är att tjäna pengar på dig, på din data, på dina åsikter och tankar (Camebridge analytica)

Visst är det så men mot dessa företag kan jag ialf skydda mej ifrån, dom besitter inte någon direkt makt i de avseendet. Iochmed dom nya data lagarna mfl. i Sverige blir det väldigt svårt att skydda sej även om man tar till alla medel. Ända sättet är väll egentligen att inte äga en dator, telefon eller röra sej i städer vilket känns ganska sjukt.

Än så länge har man inte märkt av det så mycket men det har redan flaggats om att insamlad data på invånare missköts i Sverige och lagen har inte funnits länge direkt...

Permalänk
Testpilot
Skrivet av DavidtheDoom:

Läbbigt att de ger sig på större myndigheter. Tänk om de nästa gång släcker SOS-samtal eller dylikt. Sunkiga hackare som säkert tror att de är världens vigilantes.

I detta fallet verkar det mer som om de flexar muskler eller sträcker på benen.

Kan lika gärna vara någon som hittat något säkerhetshål och rapporterat detta för länge sedan, men som sedvanligt är myndigheten för långsam att åtgärda, så man har 'skyndat på' dem lite helt enkelt.

Alternativt, är inte detta ett perfekt vis att söka jobb hos FBI, NSA eller Homeland Security:s datorsäkerhets-team?
"Kolla hur enkelt jag tog mig in i era system, jag kan nog vara en rätt stor resurs för er"
Tänker att attacken i sig var ju rätt harmlös, inte något som läckte ut eller system som blivit infekterade med något skräp (som det verkar i alla fall). Onekligen ser det ut som att fånga uppmärksamheten hos någon/några har varit en prioritering i alla fall.

Visa signatur

R < ROG G17 | R9 5900HX | 32GB 3200 MHz | RTX 3070 >

G < R9 5900X | 32GB 2666MHz | ROG RTX 3090 Ti >

B < RK96 | Leobog Hi75 | Deathadder V2 Pro >

Permalänk
Medlem

Kära FBI, nu kanske det är dags att lägga McAfee på hyllan

Visa signatur

Ryzen 5800X3D, Msi B450 Tomahawk, RX 7800XT, 32 Gb Corsair Vengeance Pro, vattenkylning.

Permalänk
Medlem
Skrivet av DavidtheDoom:

Läbbigt att de ger sig på större myndigheter. Tänk om de nästa gång släcker SOS-samtal eller dylikt. Sunkiga hackare som säkert tror att de är världens vigilantes.

Precis, vad f-n är FBI för världen - det är CIA dom ska ge sig på.

Visa signatur

There are two kinds of people: 1. Those that can extrapolate from incomplete data.
Min tråkiga hemsida om mitt bygge och lite annat smått o gott: www.2x3m4u.net

Permalänk
Medlem
Skrivet av MrShizzle:

Rätta mig gärna om jag har fel men det har väl (nästan) aldrig hänt att dessa grupper/individer fokuserar på samhällskritiska funktioner så som nödsamtal etc?

Du menar som när man krypterar patientjournalen på ett sjukhus eller stänger ned kraftverk? Nä, eftersom det drabbar 3:e person så har det aldrig hänt 😉

Visa signatur

There are two kinds of people: 1. Those that can extrapolate from incomplete data.
Min tråkiga hemsida om mitt bygge och lite annat smått o gott: www.2x3m4u.net