Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop
Permalänk

XFX 6700xt MERC

Hej. Har ett 6700xt med coilwhine som jag stör mig på (har tinnitus och är därför ljudkänslig och tiltar ur av coil whine, min ps5 har samma men sitter inte 3 millimeter från den). Har ett "öppet" chassi också, bequite 500dx, så det bidrar ju en hel del. Mest påtagligt 100fps och uppåt, men varierar såklart beroende spel. alla delar är flångny. Har testat det mesta, sänka klockfrekvens, undervolta osvosv. Tänkte fråga hur pass stor möjlighet det är att byte av PSU kan påverka? Kan jag inte minska det markant blire att sälja iväg det.

Har ett Corsair RM750x i dagsläget

Permalänk
Medlem

Av egen erfarenhet tycker jag PSU är största orsaken till mycket coilwhine. Visst finns det riktiga dåliga GPUer med massa coilwhine men PSU är nog viktigare. Hade 3 gpuer på samma PSU där alla hade liknande coilwhine, antog bara att det är så GPUer låter. Bytte PSU efter den kastade in handuken och vips så var halva coilwhinen borta.

Inte för att din PSU är budget men jag hade ändå köpt hem en ny eller helt annan modell, värt att testa och i värsta fall får du bara skicka tillbaka den om det inte hjälper.

Visa signatur

f0rest stan | Citera mera | 5800x – 6700 XT

Permalänk

Tack för svar Orkar inte riktigt hålla på felsöka detta då jag inte spelar så mycket annat än på min Ps5 så säljer datorn och / eller GPU'n istället. Kan dock inte göra en post än i marknaden, är någon intresserad kan ni DM'a. Vet inte om det strider mot regler, ber om ursäkt isåfall