Garrys Mod-utvecklarna Facepunch Studios har fått ett krav att ta bort allt Nintendo-relaterat innehåll från Garrys Mods Steam Workshop. Det innebär att alla karaktärer, miljöer och andra sätt som Nintendos intellektuella egendom används ska nu försvinna från spelet.

Kravet kom från Nintendo som har en historik av att agera mot användning av deras innehåll utan tillåtelse. Det senaste exemplet var när bolaget stämde utvecklarna av Switch-emulatorn Yuzu. Facepunch Studios har valt att respektera Nintendos krav och ska nu ta bort all Nintendo-relaterad innehåll från Steam Workshop.

Det här är Nintendos innehåll och de bestämmer vad som är tillåtet och inte. De vill inte att du leker med deras saker i Garrys Mod – det är deras beslut och vi måste respektera det och ta bort så mycket som vi kan. – Facepunch Studios

Enligt Eurogamer finns det i skrivande stund över 5 000 Nintendo-relaterade filer för Garrys Mod i Steam Workshop – för sig har Mario över 18 000. Borttagningen av allt Nintendo-innehåll kommer att ta lång tid och sker löpande. Facepunch har även bett om Nintendos hjälp med arbetet.