Permalänk
Inaktiv

Köpråd Apple Watch

Funderar på att köpa en Apple Watch (aldrig haft en smartklocka tidigare) och är intresserad av en Cellular modell. Anledningen till att jag funderar på att köpa en AW är att slippa ta med mig telefonen (iPhone). Lämnar redan telefonen hemma flera gånger då jag inte orkar ta med den. Hade gärna bytt ut den mot en iPad men då AW inte kan parkopplas med annat än iPhone får den stanna tills vidare.

Angående AW och Cellular dvs. eSIM. Jag kommer behöva ett abonnemang med stöd för eSIM men kan jag välja att endast ha eSIM i AW och inget SIM i telefonen? De kan ändå parkopplas för uppsättning och synkning (med iCloud)? Vill slippa behovet av två eSIM. Kan redan idag svara på samtal via Mac så det känns som att jag hemma även bör kunna svara i telefonen även om det är AW som har eSIM?

Annars funderar jag på vilken modell jag ska köpa. Ska absolut gå till butik och kika på dem och se vad det är för skillnad på storlekarna. Däremot vill jag hålla priset nere då det är helt nytt för mig. Så jag funderar på nya AW SE. Jämfört på Apples hemsida och tycker inte att AW8 har något jag måste ha. Kan inte se nån större skillnad på batteritid heller, vare sig i specifikationerna eller av nån video där de jämfördes. Så är det ett bra första köp? Batteritiden är ju det viktigaste men det verkar inte vara någon direkt skillnad (bortsett från Ultra som är på tok för dyr då jag fortfarande måste ha en iPhone).

Är det möjligt att svara på SMS med tangentbord än? Jag besökte Apple Store för nått halvår sedan och fick då testa en AW. Då sa man att tangentbordet endast fungerade på engelska. Finns det stöd för svenska nu? Jag förstår att det är enklare att prata in och det lär säkert bli vanligast men om man nån gång behöver knappa in ett svar istället, går det?

Permalänk

Hej!
Har inte riktigt koll på dina frågor ang. e-sim. Jag har abonnemang från TRE och e-sim som tillägg till AW. (tror det kostar 49:-/mån). Jag har en AW7 cellular. Mitt batteri klarar inte en hel dag om jag inte har mobilen med mig. Men då har jag "allt" på. Puls, syremättnad, AOD osv. Det skulle nog räcka om jag valde lite mellan vilka funktioner jag har på.

Jag skickar och svarar på många sms under dagen men nästan uteslutande med rösten. Det går såklart att använda tangentbord (eng) eller handskrift (eng?) men jag skulle inte skriva några längre meddelande så.

Om du inte bryr dig om att skärmen alltid är på så köp definitivt en AW SE. Eller kollar om du kan hitta en äldre modell.

Permalänk
Medlem

Jag tror inte det går att köra SIM i bara telefonen och få med all funktionalitet som man får via iPhone (SMS/Telefonsamtal via andra enheter osv). Men jag vet inte. Lär inte vara ett vanligt användningssätt. Notera dock att du kan ha ett fysiskt SIM i telefonen och ett eSIM i AW. Båda måste inte vara eSIM.

Gällande modell så förslår jag att du går till en butik och kollar. Det som får mig att välja 7/8 istället för SE är den modernare/snyggare designen, med något större skärmyta. Funktionsmässigt saknar jag inget i SE.

Visa signatur

---