PizzaClockers - pizzans hemligheter!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Libra-75:

Blev att ta upp det här med pizza igen ikväll. Körde för första gången med Caputo's pizzamjöl och det blev lite skillnad mot det jag kört med tidigare (Finax Ramlösa Kvarn). Har ingen pizzaugn, så det är vanlig ugn som gäller för min del. Känns som jag kom nåt steg närmare det resultat jag hoppas att kunna nå.
https://i.imgur.com/HFKudv2.jpg

Snyggt, den såg god ut.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tom76:

Snyggt, den såg god ut.

Jorå, smaken var det inget fel på. Både smak och konsistens blev märkbart bättre med Caputos mjöl, så det känns verkligen som att man är på rätt spår nu. Bakade pizza idag också och fick ungefär samma resultat. Så nu kan man kanske börja introducera andra pålägg. Har mest fokuserat på grunderna och att få till en bra margherita.

Permalänk
Medlem
Skrivet av mattemaz:

Min pizzaspade håller på att falla isär.
Så kikar efter en ny.

Jag kör med en Ooni Koda 16 och hitta denna spade på rean.
Nån som kör med nått lkknande med hål i?
https://www.pizzastal.se/products/perforerad-pizzaspade-alumi...

Den är ju något mindre än ugnen men man gör ju aldrig så stora pizzor ändå tänker jag.
Eller ska man köra på en större variant?

Vad använder ni?

Jag har en med hål i och är på väg att köpa nåt som inte har det. Lyckades få degen att fastna lite i ett av hålen vid ett tillfälle när pizzan skulle in i ugnen, blev ingen lyckad historia Men det kan ju lika gärna ha varit handhavande även om jag gjorde likadant som jag brukar.

Visa signatur

Main: Strix B550-F | R9 5950X | 32GB@3600MHz | ASUS 3080 TUF | KC3000 | RM850 | LG 48CX
Server: Strix B450-I | R7 2700X | 64GB | 2x1TB 970 EVO Raid | 2TB BX500 | SF450

Permalänk
Medlem

Vart en Greta-special igår.
Tonfisk/pommes/gyros/vitlökssås med curry mm

Permalänk
Medlem

Barnens från i helgen.

Permalänk

En favorit är salami, räkor och rödlök.

Måste prova min hemgjorda kycklingkebab på min glutenfria pizza. Willys och Lidl har extrapris på hel kyckling den här veckan så vi har köpt sex stycken hela kycklingar. Tillagde tre i förrgår och ska tillaga de andra imorgon. Portionerar och fryser in det.

Med Lillesjös kebab- och tacosås är det här t.o.m. bättre än på pizzerian. Om man undantar att det tar två timmar. Recept och instruktioner finns på Youtube om någon är intresserad.

Visa signatur

Citera mig - annars kan svar utebli i trådar jag inte själv skapat.

Permalänk

Bästa napolitanska kebabpizzan jag ätit med favoritdrycken San Pellegrino Limonata @ Savoj Pizzeria

Savoj Hemsida

Permalänk

Jag brukar vara en köttätare av rang, men när det kommer till pizza så föredrar jag alltid vegetariska pizzor och i synnerhet vita pizzor.

Jag kan tipsa om två toppings som är mina vita favoriter just nu:
Vit bas: Creme freiche/fetare yoghurt + riven vanlig ost + charlottenlök + citronzest + salt & peppar
Topping 1: Fräst hyvlad zucchini + hyvlad potatis + smulad feta ost
Topping 2: Getost + kantareller + valnötter + ringlad honung

Vita pizzor är roligare om man vill jobba med toppings tycker jag! Rekommenderar verkligen.
Min fru var min Aladdin och visade mig en helt ny värld.

Slänger in en bild på mitt senaste verk som jag kallar THE REAL VESUVIUS

Tomatsås och ricotta inuti och en margarita på den vikta calzonen.
EN KRATER
Bara gjort den två gånger så labbar lite med tillagningen fortfarande. Det där är andra försöket.

EDIT:
Använder mig utav Cozze pizzaugn på gas!

Visa signatur

En shot på det, tack

Permalänk

Pizzeria Alcamo i Jönköping @ sveriges bästa kebabsås

Pizzeria Alcamo

Permalänk
Medlem

Gjorde ett första* försök med inbakad pizza idag, det blev inte dumt alls

*första sen jag fick pli på degen i allmänhet, misären nedan räknas inte

Visa signatur

Main: Strix B550-F | R9 5950X | 32GB@3600MHz | ASUS 3080 TUF | KC3000 | RM850 | LG 48CX
Server: Strix B450-I | R7 2700X | 64GB | 2x1TB 970 EVO Raid | 2TB BX500 | SF450

Permalänk
Medlem
Skrivet av macmann1:

Gjorde ett första* försök med inbakad pizza idag, det blev inte dumt alls

https://i.imgur.com/FQ4W3sy.jpg

*första sen jag fick pli på degen i allmänhet, misären nedan räknas inte

https://i.imgur.com/K0ynMzu.jpg

Ja, den såg trevlig ut. Vad är det för fyllning i den?

Måste testa att göra inbakad (typ Calzone eller liknande) nån gång jag också.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Libra-75:

Ja, den såg trevlig ut. Vad är det för fyllning i den?

Måste testa att göra inbakad (typ Calzone eller liknande) nån gång jag också.

Tomat, ost, skinka och räkor. Väldigt basic

Visa signatur

Main: Strix B550-F | R9 5950X | 32GB@3600MHz | ASUS 3080 TUF | KC3000 | RM850 | LG 48CX
Server: Strix B450-I | R7 2700X | 64GB | 2x1TB 970 EVO Raid | 2TB BX500 | SF450

Permalänk
Medlem

Kan man ha för många pizzaugnar? Frågar åt en kompis 😅

Visa signatur

Main: Strix B550-F | R9 5950X | 32GB@3600MHz | ASUS 3080 TUF | KC3000 | RM850 | LG 48CX
Server: Strix B450-I | R7 2700X | 64GB | 2x1TB 970 EVO Raid | 2TB BX500 | SF450

Permalänk
Medlem

Idag blev det en traditionsenlig pizza, men idag körde jag tre i en och det blev smarrigt värre!
Gott nytt pizza år på er!

Permalänk
Medlem

Även jag måste hoppa in här idag. Det är ju trots allt internationella pizzadagen. Lite sliten från gårdagen är man men det får inte stoppa!

Den där jäkla ooniugnen har fått kämpa hårt senaste två åren. Vilket himla bra köp alltså.

Gott nytt år på er alla!

Visa signatur

Gaming: RTX 2070 & 3770k
Studier: MacBook pro retina 13
Ljud: QH-1339 & ett par rackans smidiga AirPods
Telefon: iPhone 6s plus
Skärm: ASUS 27" ROG Swift PG279Q med sån där g-sync

Permalänk
Medlem

Blev invigning av min 16 igår, dessvärre med en deg som jag klantat till det med så den var aningen svårhanterad och ville inte resa sig. Resultatet var väldigt gott oavsett, men estetiken lämnade en del att önska.

edit* @MuLLvaD3n Riktigt snygga pizzor, men det är ju sen gammalt

Visa signatur

Main: Strix B550-F | R9 5950X | 32GB@3600MHz | ASUS 3080 TUF | KC3000 | RM850 | LG 48CX
Server: Strix B450-I | R7 2700X | 64GB | 2x1TB 970 EVO Raid | 2TB BX500 | SF450

Permalänk
Medlem

Nyårsdagspizzor till alla! God fortsättning!
Inte lika vackra som alla er proffs pizzor, men fett och mättande!

Visa signatur

Dator: Mac

Permalänk
Medlem

Hade inte koll på att det var internationella pizzadagen idag. Hade jag haft koll på det i förväg så hade det kanske blivit pizza idag. Era pizzor ser riktigt trevliga ut.

God fortsättning!

Permalänk
Medlem
Skrivet av macmann1:

Blev invigning av min 16 igår, dessvärre med en deg som jag klantat till det med så den var aningen svårhanterad och ville inte resa sig. Resultatet var väldigt gott oavsett, men estetiken lämnade en del att önska.

https://i.imgur.com/Qkylr6C.jpg

edit* @MuLLvaD3n Riktigt snygga pizzor, men det är ju sen gammalt

Det är insidan som räknas! Ser jättegott ut. Kul med pizzaugn. Det blir roligare för varje gång man använder den.

Visa signatur

Gaming: RTX 2070 & 3770k
Studier: MacBook pro retina 13
Ljud: QH-1339 & ett par rackans smidiga AirPods
Telefon: iPhone 6s plus
Skärm: ASUS 27" ROG Swift PG279Q med sån där g-sync

Permalänk
Medlem
Skrivet av MuLLvaD3n:

Det är insidan som räknas! Ser jättegott ut. Kul med pizzaugn. Det blir roligare för varje gång man använder den.

Ja det finns väl en anledning att jag köpt två stycken i år (förra året*) 😅 Började med en 12, och den är jättetrevlig men den är lite trång så en 16 fick det bli, lite av en nystart.

Visa signatur

Main: Strix B550-F | R9 5950X | 32GB@3600MHz | ASUS 3080 TUF | KC3000 | RM850 | LG 48CX
Server: Strix B450-I | R7 2700X | 64GB | 2x1TB 970 EVO Raid | 2TB BX500 | SF450

Permalänk
Medlem

Jag passade på och investera i lite ny pizzautrustning här under mellandagarna. En knarkvåg, (den heter faktiskt så på hemsidan), och en vändspade. Knarkvågen hoppas jag ska leda till "jämnare" jäsning. När man gör mer deg, (12+ pizzor), så brukar jag dela upp det i 1kg-jäsningar. Att "eyeballa" 0.3 gram jäst är skitsvårt. Jag hoppas att detta kommer leda till jämnare jäsning mellan degar.

Jag har faktiskt rockat utan vändspade i över två år och det har fungerat hur bra som helst. Nu när jag lagar pizza under vintern vill jag dock undvika att ta ut den ur ugnen för det är sån temperaturskillnad, så jag hoppas att det ska hjälpa till med det en aning. Vi får se.

Sambos morfar fyller 95 imorgon. Det firar vi med en pizzamiddag. Har 12 degar på jäsning inför det. Ni får review efteråt.

Visa signatur

Gaming: RTX 2070 & 3770k
Studier: MacBook pro retina 13
Ljud: QH-1339 & ett par rackans smidiga AirPods
Telefon: iPhone 6s plus
Skärm: ASUS 27" ROG Swift PG279Q med sån där g-sync

Permalänk
Medlem

Jag fuskade lite idag igen och tog 2st små färdig degar så det täckte plåten ordentligt.

Ett tips är att alltid lägga osten efter tomatsåsen, då blir det inte ett lock över allt annat som då ångkokas och allt blir blaskigt.
Vart något mycket ost denna gång men det är fint ibland hehe.

Permalänk
Medlem

Gick inte posta för många bilder i ett inlägg så fick bli ett till.

Samt vi gjorde en fin pizzasallad som smakar precis som pizzerians då jag har en bekant som är pizzabagare och fått recept 🙂.
Den gjordes någon dag tidigare då smakerna blir bättre och vitkålen mjuknar lite.

Kom till lite ananas på pizzan ochså då det kan vara gott

Permalänk
Medlem

Pizza i ugn, 300 grader på pizzastål. Kalljäst i kylskåp ett par dagar.
Med Eldorado kycklingkebab och egengjord kebabsås blir den förvånansvärt bra.

Brukar höfta fram en kebabsås som alltid blir bra, bara man smakar av innan och justerar mängderna.
Majonnäs/Yoghurt (ca 60/40)
Spiskummin (Överdriv inte mängden, det blir inte bra då)
Malen koriander
Vitlökspulver eller vitlök (helst inte för mycket)
Socker/hounung/marmelad/chutney för sötma (förvånansvärt mycket)
"Salladskryddor", oregano mfl.
Salt, peppar
Optional: Fanta, tomatpuré, cayennepeppar eller vad man nu känner för.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pantburk:

Vart en Greta-special igår.
Tonfisk/pommes/gyros/vitlökssås med curry mm

<Uppladdad bildlänk>

Det där är ingen pizza. I Sverige kan man inte baka pizzor, i stort sett alla är äckliga med låg kvalitet på ingredienser. Åk till New York om du vill uppleva god pizza

Permalänk
Medlem
Skrivet av landahl:

Det där är ingen pizza. I Sverige kan man inte baka pizzor, i stort sett alla är äckliga med låg kvalitet på ingredienser. Åk till New York om du vill uppleva god pizza

@landahl

Det är hur vi tolkar pizza och delar med oss för att få den bäst upplevelsen.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mockasin:

<Uppladdad bildlänk>

Pizza i ugn, 300 grader på pizzastål. Kalljäst i kylskåp ett par dagar.
Med Eldorado kycklingkebab och egengjord kebabsås blir den förvånansvärt bra.

Brukar höfta fram en kebabsås som alltid blir bra, bara man smakar av innan och justerar mängderna.
Majonnäs/Yoghurt (ca 60/40)
Spiskummin (Överdriv inte mängden, det blir inte bra då)
Malen koriander
Vitlökspulver eller vitlök (helst inte för mycket)
Socker/hounung/marmelad/chutney för sötma (förvånansvärt mycket)
"Salladskryddor", oregano mfl.
Salt, peppar
Optional: Fanta, tomatpuré, cayennepeppar eller vad man nu känner för.

@Mockasin

Ser ut som en pizza jag hade betalat för och kommit tillbaka

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mockasin:

<Uppladdad bildlänk>

Pizza i ugn, 300 grader på pizzastål. Kalljäst i kylskåp ett par dagar.
Med Eldorado kycklingkebab och egengjord kebabsås blir den förvånansvärt bra.

Brukar höfta fram en kebabsås som alltid blir bra, bara man smakar av innan och justerar mängderna.
Majonnäs/Yoghurt (ca 60/40)
Spiskummin (Överdriv inte mängden, det blir inte bra då)
Malen koriander
Vitlökspulver eller vitlök (helst inte för mycket)
Socker/hounung/marmelad/chutney för sötma (förvånansvärt mycket)
"Salladskryddor", oregano mfl.
Salt, peppar
Optional: Fanta, tomatpuré, cayennepeppar eller vad man nu känner för.

Man kan göra fantastiskt fina pizzor i vanlig ugn. Vad kör du för vattenmängd i % i degen när du "bara" har 300 grader?

Min gamla studentugn gick också till 300 grader. Det var där hela resan började.

//Pontus

Visa signatur

Gaming: RTX 2070 & 3770k
Studier: MacBook pro retina 13
Ljud: QH-1339 & ett par rackans smidiga AirPods
Telefon: iPhone 6s plus
Skärm: ASUS 27" ROG Swift PG279Q med sån där g-sync

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pantburk:

Gick inte posta för många bilder i ett inlägg så fick bli ett till.

Samt vi gjorde en fin pizzasallad som smakar precis som pizzerians då jag har en bekant som är pizzabagare och fått recept 🙂.
Den gjordes någon dag tidigare då smakerna blir bättre och vitkålen mjuknar lite.

Kom till lite ananas på pizzan ochså då det kan vara gott

<Uppladdad bildlänk>

<Uppladdad bildlänk>

Så vad är receptet?

Permalänk
Medlem
Skrivet av MuLLvaD3n:

Man kan göra fantastiskt fina pizzor i vanlig ugn. Vad kör du för vattenmängd i % i degen när du "bara" har 300 grader?

Min gamla studentugn gick också till 300 grader. Det var där hela resan började.

//Pontus

Jag kör 58% hydration. Jag har även i 5-7% olja i degen, då det hjälper mot längre tid i ugnen. Då blir den mer som en svensk pizza.
Precis efter jag satt in pizzan i ugnen så växlar jag över till grill-funktionen så elslingorna tänds. Jag inbillar mig att det ger en liten extra boost i temperatur i början.