Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop
Permalänk
Medlem

2 tangentbord o möss?

En dator, som ska ha 2 skärmar, 2 tangentbord och 2 möss.

Är en dator som används till jobb, och vissa saker står man gärna brevid och kontrollerar maskinen som datorn i sig styr.
Den delen är inbyggd i maskinen idag.

Men...
Ibland skulle det funka att sitta vid ett riktigt skrivbord brevid och jobba stadigare när man ritar upp styrning för jobb osv...

Kan någon tipsa om en sådan splitter?
Finns det ens

Har bara hittat VGA splitter.

Visa signatur

Mjölk är livet!

Permalänk
Medlem

det är väl en sorts KVM switch som ska klara detta?

sök på KVW switch på google på bilder och på nätet

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Länk tack?

Letat själv men hittar bara för 2 datorer som delar på ett tangentbord.

Visa signatur

Mjölk är livet!

Permalänk
Hedersmedlem

Om datorn är en vanlig PC med ett för dagsläget normalt grafikkort så borde den ha dubbla skärmutgångar. Om inte så kostar ett enkelt grafikkort inte många hundralappar. Eller för all del en VGA-splitter.
Mus och tangentbord av USB-typ kan man sedan koppla in flera som fungerar parallellt. Har det själv så här hemma med en dedikerad datorhörna + 10m VGA-kabel till min platt-TV kombinerat med en extra uppsättning mus/tgb kopplat via USB vid soffbordet framför TVn för spel och slösurfning. Nackdelen med USB är att mer än 5m kabellängd kan orsaka signaldrop-outs. Då finns det aktiva USB-kablar som förstärker signalen http://www.kjell.com/?item=68249 eller http://www.kjell.com/?item=68248

Visa signatur

Kontaktas via PM eller IRC [color="green"]#Sweclockers.com [/color]@ quakenet.org Mina regler: §1 Jag har alltid rätt. §2 Jag KAN ha fel men då inträder §1 automatiskt.