Högtalare i Duschrum, möjligt?

Permalänk

Högtalare i Duschrum, möjligt?

Hej!

Vi har funderingar här hemma på att installera två högtalare inne i badrummet för att kunna lyssna på musik när man badar utan att behöva dra igång vardagsrums-stereon på hög volym för att höra något. Med anledning av detta behöver jag veta om högtalare klarar den ganska höga luftfuktigheten som ett badrum kan uppnå samt om man kan dra vanlig högtalarkabel de ca. 10 meter som krävs utan att få märkbar signalförlust.

Tack på förhand

Visa signatur

Skoskav?

Permalänk

Hej,

på ett flertal segelbåtar så jag sett högtalare som är inbyggda i sittbrunnen.
Så någon båt affär kanske kan tipsa dig om vilka högtalare du behöver.

Permalänk
Medlem

http://www.kjell.com/content/templates/shop_main_details.aspx...

Där har du tex högtalare anpassade för våtrum!

Visa signatur

Citera för svar..

Permalänk
Medlem

NetOnNet har ju lite marina högtalare med
http://www.netonnet.se/section.asp?sid=1007194&did=

Visa signatur

"?"

Permalänk

Perfekt, det var ju inte så blodigt dyrt. Frågan är om det verkligen behövs. Det kan ju bli väldigt fuktigt i ett badrum efter en långdusch, men är det för fuktigt för vanliga högtalare. Får nog bli så att jag köper ett par snuskigt billigt på Lions eller liknande och sen tar en riktig långdusch och provar och sen köper Marina högtalare om det inte fungerar med vanliga.

Tack och bock, om det finns någon som vet mer om det så är det oerhört uppskattat.

Visa signatur

Skoskav?

Permalänk
Medlem

Finns ju ett gäng sk installationshögtalare för mindre PA-bruk runt 600-1000Kr, dvs färdigbyggda högtalare i kraftig plast med väderbeständiga element, sen är även bilhögtalare oftast lite tåligare för väder och vind än normala innehögtalare.

Kan tipsa om dessa, kan inte garantera att de håller för all väta i världen, men lite bättre än normala hemmahögtalare i alla fall och de är snuskigt billiga så om de går sönder är det väl inte HELA världen: http://www.brl.se/default.aspx?mc=408&c=408&p=5006

Visa signatur

The cookie goes *crumble*.