multitouch på synaptic touchpad? (linux driver med stöd)

Permalänk
Medlem

multitouch på synaptic touchpad? (linux driver med stöd)

Hej forumare!

Drivrutiner med multitouch verkar finnas för en del datorer i windows, t ex http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=306768. Vet någon om det finns drivare med stöd för multitouch till linux idag? Har letat på google men inte hittat något matnyttigt...:mad:

Permalänk

Jag har ju någon slags multitouch på min Eee 901 som kör Ubuntu Notebook remix (eller vad den heter).
Två fingrar man drar ner scrollar, två fingrar som klickar är som att trycka ner scrollhjulet på musen och tre fingrar är samma sak som att högerklicka exempelvis.
Vet inte om det är vad du söker men det fungerar out of the box.

Visa signatur

"Knowledge amplification. What he learns, we all learn. What he knows, we all benefit from."

Permalänk
Medlem

KentRoyal: Jo, det var ungefär vad jag tänkte mig. Då borde det inte vara omöjligt att få igång på min laptop (ingen netbook dock).

Har nu hittat http://wiki.archlinux.org/index.php/Touchpad_Synaptics#Two-Fi... som ska jag testa senare idag (verkar vara vad jag letat efter).

Permalänk
Medlem

Pilla runt i fdi filen för synaptics så kan du ställa in alla möjliga roliga inställningar (det betyder dock inte att alla synaptics touchpad stödjer dem dock).

Du hittar den vanligtvis i /etc/hal/fdi/policy/ med namnet 11-x11-synaptics.fdi, om du inte har en sådan där så finns den i /usr/share/hal/fdi tror jag.

Visa signatur

"Riktig fakta? kolla ut genom fönstret på snön och all jävlighet där har du riktig fakta, eller de som går där i kylan, idioter, det är riktig fakta" -- Ett fyllo på bussen, ganska trevlig ändå :)