Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Sep 2009

ASUS P8P67 DELUXE B3 P67+frysnigar?

tja

jag får frysningar ibland att inget går å rör så man måste starta om.. de händer inte ofta men ibland..

jag har bios 1503..

och frysnigarna har komit sen jag uppdaterade bios..

mvh// V

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Sep 2009

Ingen som har nåt förslag hur man fixar de?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
kista
Registrerad
Mar 2010

byt till andra bios?^^

i7 2600k @ 4.3ghz - evga gtx 970
p8p67 Deluxe - 8gb corsair
corsair ax 1200 - Antec 1200
win10

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Sep 2009

jag har den senaste va jag vet..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Sep 2009

okej trodde inte de gick och att de va större risk att nåt pajja om man håll på å byta fram å tillbax.. men jag är inte så inne på de här me å byta bios å hålla på..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Sep 2009

går det att uppdatera till samma bios som man har uppdaterat till? för när jag uppdaterade till bios 1503.. såå fastnade det innan win logan med ett vit sträck uppe till vänster å stog så u typ 40 min såå jag stängde av datorn.. de kanske inte va så smart.. kan de va därför jag har fått frysnigar ibland med den nya biosen?

tack för svar..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Sep 2009

?

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Nov 2010

Testa ställa om minnerna manuelt, det var så jag fixade mina frysningar. Hade ett Gigabyte UD7 och nu ett Maximus Extreme IV. Frös på båda och när jag ställde om minnerna manuelt försvann frysningarna.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Sep 2009

okej tack.. jag tror mina står på auto nu..

men när jag uppdaterar min bios å startar om datorn så fastnar den innan Windows logan

Bild: http://forumbilder.se/show.aspx?iid=197201175538P8705 såå ser de ut.. sen står de bara så..

går jag nåt fel?

mvh

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Sep 2009

hur ställer jag in minnena manuelt i bios? har dom är minnena: http://www.inet.se/artikel/5308675/corsair-8gb-2x4096mb-1600m...

dum fråga kanske.. men man kan ju inte vet allt.. hehe

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Sep 2009

nån som vet?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Sep 2009

okej tack som fan jag hitta den.. när ska jag trycka in den exakt.. inannan jag uppdaterar eller? jag uppdaterar med AI Suite II 1.01.14 om de gör nån skilnad..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
-
Registrerad
Sep 2004

- Uppdatera bios och se att du fått ok på det. Stäng sedan av. (försök inte gå in i windows)
- Rensa sen cmos. (kolla instruktionerna noga i manualen)
- Starta burken och gå sen direkt in i bios och ladda optimised defaults.
- Pilla sen i BIOS in dina individuella inställningar, dvs ev klockning, inställningar för minnen, boot ordning och allt vad det kan vara.
- Starta om och kör igång windows, och håll tummarna

(IMHO förstås)

maybe i'm a one trick pony
but i ride it ride it ride it ride it
ride it honey

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vetlanda
Registrerad
Jul 2003

Btw, testa uppdatera dina drivrutiner. Kör du med Intel Rapid Storage grejen eller vad den heter?

http://hardforum.com/showpost.php?p=1037179438&postcount=2343 (läs noga och researcha innan du änns försöker)

Där skriver han hur han nedgraderade bios på ett Pro moderkort iaf, borde vara samma för deluxe.

Fryser systemet även om du sätter överklocken till auto?

Testa skriv in dina ram timings manuellt.

Här är lite länkar med information etc som jag tycker är bra iaf.

http://hardforum.com/showthread.php?t=1578865&page=118
http://www.overclock.net/intel-motherboards/910402-asus-p67-s...
http://www.station-drivers.com/page/asus/asus_p8p67_deluxe.ht...

Citera för svar
"He had a baseball bat, and I was tied to a chair. Pissing him off was the smart thing to do." - Max Payne

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Sep 2009
Skrivet av ari86:

du ska rensa coms efter uppdatering av bios.
EDIT: du har redan uppdaterad bios, så det ända du behöver göra är och sätta ett gem/nål i det cmos hålet och datorn startar direkt, cmos är nollat.

här är amatör vidoen jag nyss gjorde, den är inte perfekt, men du kan se ifa var du ska gå för att ställa in minnerna manuelt.

http://www.youtube.com/watch?v=vHUUlkQQTaM

du måste in på advanced menu för att komma åt detta.

tack för hjäpen.. funkar dom intsällmogrma du gjorde till minna minnen o oxå?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Sep 2009
Skrivet av grasfer:

Btw, testa uppdatera dina drivrutiner. Kör du med Intel Rapid Storage grejen eller vad den heter?

http://hardforum.com/showpost.php?p=1037179438&postcount=2343 (läs noga och researcha innan du änns försöker)

Där skriver han hur han nedgraderade bios på ett Pro moderkort iaf, borde vara samma för deluxe.

Fryser systemet även om du sätter överklocken till auto?

Testa skriv in dina ram timings manuellt.

Här är lite länkar med information etc som jag tycker är bra iaf.

http://hardforum.com/showthread.php?t=1578865&page=118
http://www.overclock.net/intel-motherboards/910402-asus-p67-s...
http://www.station-drivers.com/page/asus/asus_p8p67_deluxe.ht...

har problem å lässa å skriva så att läsa nåt som e på engelska blir svårt.. har svårt för å läsa långa svenska texter.. men tack för hjälpen endå..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Sep 2009
Skrivet av Roger W:

- Uppdatera bios och se att du fått ok på det. Stäng sedan av. (försök inte gå in i windows)
- Rensa sen cmos. (kolla instruktionerna noga i manualen)
- Starta burken och gå sen direkt in i bios och ladda optimised defaults.
- Pilla sen i BIOS in dina individuella inställningar, dvs ev klockning, inställningar för minnen, boot ordning och allt vad det kan vara.
- Starta om och kör igång windows, och håll tummarna

(IMHO förstås)

men datorn vill ju darta om efter man har updaterat biosen..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Sep 2009
Skrivet av ari86:

ja det ska funka med alla xmp minnen

okej tack

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2011

Har samma moderkort och minnen som dig. Testa att ställa in minnena manuellt i BIOS med följande inställningar:

DRAM Frequency: 1600MHz
DRAM Volt: 1.58
Latency: 9-9-9-24

Asus P8P67 Deluxe B3 | i7 2600k | EVGA GTX 780 Classified ACX | Corsair AX850W | 8GB Corsair XMS3 1600MHz| Noctua NH-D14 | Cooler Master HAF-X | Asus Xonar Essence STX | Qpad QH-1339 | Dell Ultrasharp 24'' U2412M

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Sep 2009
Skrivet av Windir87:

Har samma moderkort och minnen som dig. Testa att ställa in minnena manuellt i BIOS med följande inställningar:

DRAM Frequency: 1600MHz
DRAM Volt: 1.58
Latency: 9-9-9-24

har ställt in XMP med 1600MHz och Volt: 1.65..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
-
Registrerad
Sep 2004
Skrivet av sarimner86:

men datorn vill ju darta om efter man har updaterat biosen..

Men när låser sig burken som du beskriver? Gör den det innan du ens kan komma in i bios igen?

maybe i'm a one trick pony
but i ride it ride it ride it ride it
ride it honey

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Sep 2009
Skrivet av Roger W:

Men när låser sig burken som du beskriver? Gör den det innan du ens kan komma in i bios igen?

den stannar precis innan windows loggan kommer upp i win7 de blir ett vitt sträck upp till vänster.. jag laddade upp en bild här förut kolla högre upp.. sen har jag fått frysningar i win då å då..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
-
Registrerad
Sep 2004
Skrivet av sarimner86:

den stannar precis innan windows loggan kommer upp i win7 de blir ett vitt sträck upp till vänster.. jag laddade upp en bild här förut kolla högre upp.. sen har jag fått frysningar i win då å då..

Jo, men då hinner du ju in i bios och pilla med AHCI inställningarna innan...
Men som sagt, verkar som du har andra allvarligare problem med burken..

maybe i'm a one trick pony
but i ride it ride it ride it ride it
ride it honey

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Sep 2009
Skrivet av Roger W:

Jo, men då hinner du ju in i bios och pilla med AHCI inställningarna innan...
Men som sagt, verkar som du har andra allvarligare problem med burken..

AHCI är på för jag har en ssd.. så det fixde jag innan jag installerade systemet så de har inget med AHCI å göra.. och jag har uppdaterat alla drivrutiner å så..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
-
Registrerad
Sep 2004
Skrivet av sarimner86:

AHCI är på för jag har en ssd.. så det fixde jag innan jag installerade systemet så de har inget med AHCI å göra.. och jag har uppdaterat alla drivrutiner å så..

F'låt, det är jag som är lite förvirrad och blandar ihop med en annan tråd.
Det jag menar är att efter du uppdaterat bios, så stäng av den direkt när den startar om och visar bios-skärmen. Fixa sen clear CMOS. Starta sen upp och gå direkt in i bios igen och ladda optimised defaults, och pilla sen till de inställningar du behöver på minne, clock, osv. Avsluta och spara, och den bör starta som vanligt.

Den ska aldrig behöva gå in i windows under själva bios-uppdateringsprocessen.

maybe i'm a one trick pony
but i ride it ride it ride it ride it
ride it honey

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Sep 2009
Skrivet av Roger W:

F'låt, det är jag som är lite förvirrad och blandar ihop med en annan tråd.
Det jag menar är att efter du uppdaterat bios, så stäng av den direkt när den startar om och visar bios-skärmen. Fixa sen clear CMOS. Starta sen upp och gå direkt in i bios igen och ladda optimised defaults, och pilla sen till de inställningar du behöver på minne, clock, osv. Avsluta och spara, och den bör starta som vanligt.

Den ska aldrig behöva gå in i windows under själva bios-uppdateringsprocessen.

okej tack!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Sep 2009
Skrivet av sarimner86:

okej tack!

http://forumbilder.se/show.aspx?iid=19201113543AMf414 där står det att jag har den senaste biosen fast jag inte har clerat biosen en.. asså jag fattar inget.. :S