Windows installationsproblem GPT

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kungsör
Registrerad
Apr 2012

Windows installationsproblem GPT

Fick hem ett nytt moderkort idag Asus Crosshair V formula och jag byggde ihop allt och startade datorn då passade jag på att formatera ssd'n.
Sen skulle jag installera det igen men då står det att jag inte kan installera windows pgrund av att det var en Gpt partition och så nu kan jag inte göra något med men stationära

Trasig skift-tangent med mera i rubrik.
Trädvy Permalänk
Festpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av Glokal:

Fick hem ett nytt moderkort idag Asus Crosshair V formula och jag byggde ihop allt och startade datorn då passade jag på att formatera ssd'n.
Sen skulle jag installera det igen men då står det att jag inte kan installera windows pgrund av att det var en Gpt partition och så nu kan jag inte göra något med men stationära

You sir are welcome!
http://www.sweclockers.com/forum/6-lagring/1155391-guide-konv...

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Geeks Officiella Discord-server |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kungsör
Registrerad
Apr 2012

men jag kommer inte in på windows ju alls ???

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kungsör
Registrerad
Apr 2012

Eftersom jag har bara en ssd och 1 extern

Trädvy Permalänk
Festpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av Glokal:

men jag kommer inte in på windows ju alls ???

Skrivet av Glokal:

Eftersom jag har bara en ssd och 1 extern

Använd installationsskivan. Välj reparationsverktyg. Starta Kommandokonsollen där ifrån.

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Geeks Officiella Discord-server |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kungsör
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av DavidtheDoom:

Använd installationsskivan. Välj reparationsverktyg. Starta Kommandokonsollen där ifrån.

Trycker jag på reparera står det Den här verisionen av alternativ för systemåterställning är inte kompatibel med den version av windows du försöker reparera.
försök att använda en återställningsdisk som är kompatibel med den här versionen av windpws

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örnsköldsvik
Registrerad
Aug 2006
Skrivet av Glokal:

Trycker jag på reparera står det Den här verisionen av alternativ för systemåterställning är inte kompatibel med den version av windows du försöker reparera.
försök att använda en återställningsdisk som är kompatibel med den här versionen av windpws

Om du har Windows 7 så kan du testa att trycka på Shift+F10 vid skärmen Installera nu

Edit: Det är nog bra om du bara har SSDn inkopplad när du gör detta för att undvika eventuella misstag.

janee

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kungsör
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av janee:

Om du har Windows 7 så kan du testa att trycka på Shift+F10 vid skärmen Installera nu
http://imageshack.us/a/img837/9112/commandpromt1.png

Edit: Det är nog bra om du bara har SSDn inkopplad när du gör detta för att undvika eventuella misstag.

har ingen repair disk :/

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örnsköldsvik
Registrerad
Aug 2006
Skrivet av Glokal:

har ingen repair disk :/

Det står i guiden att du kan använda Windows 7 installationsskivan eller en reparationsskiva båda skall enligt guiden fungera för Command Promten (CMD).

janee

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kungsör
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av janee:

Om du har Windows 7 så kan du testa att trycka på Shift+F10 vid skärmen Installera nu
http://imageshack.us/a/img837/9112/commandpromt1.png

Edit: Det är nog bra om du bara har SSDn inkopplad när du gör detta för att undvika eventuella misstag.

Yes nu fick jag det att funka tack så myckte love u guys

Återigen trasig capslock/skift lagat.
Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
SweClockers forum
Registrerad
Aug 2012

Nu lånar jag tråden till en egen fråga här. Formaterar folk verkligen sin hårddisk innan installation av Windows? Det verkar onödigt när man har möjligheten att göra det under installationen. Blir det "bättre" om man formaterar med ett annat verktyg. Man kan ju tycka att installationen vet bäst vilken sorts partition den vill ha. Eller är det bara jag som missförstått folk?

När jag installerar (om) Windows tar jag bara bort alla partitioner från den här listan och trycker på vidare så fixar den allt åt mig. Bra eller anus?
http://4.bp.blogspot.com/_CsM3xxjCuyg/SWPEONxCNsI/AAAAAAAAAw4...
EDIT:

Dold text
Jag antar att folk föredrar bilder på svenska.

Guide: Roota din HTC - BB-Kod-knappar på Prisjakt

              Min burk - Kvävekyld till 80%
8700K@stock
1070 Ti@stock

Ibland har jag fel, men då är det någon annans fel.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vid datorn
Registrerad
Aug 2006

Ladda hem parted magic på
http://netcologne.dl.sourceforge.net/project/partedmagic/part...
Är en skräddarsydd Linux-dist för att redigera hårddiskpartioner. Du lägger över den på en USB med verktyget UNetBootin och startar sedan från usb:n.
Sedan väljer standardinställningar och går sedan in i diskvertyget som finns på "skrivbordet" som kommer upp när USB:n har laddat klart. Sedan finns det verktyg där för att ändra från GPT -> MBR

Gjorde det förra veckan på min Asus Zenbook

In the end what separates a man from a slave?
Money? Power? No... A man chooses, a slave obeys.
ASUS Z170M-PLUS || Intel Core i7 6700k @ 4,7GHz || 64GB 2133MHz Corsair RAM || EVGA NVIDIA GTX 1080 8GB @ 2,0Ghz || Bifenix Prodigy M || 2x CZ TR150 480GB RAID 0 || EK-CoolStream PE 120 & 240, Radiatorer || EK-DDC 3.2 PWM, Pump || EK-Supremacy MX & EK-FC1080 GTX, Vattenblock || 3x BenQ 24", Skärmar

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vid datorn
Registrerad
Aug 2006
Skrivet av LemonIllusion:

Nu lånar jag tråden till en egen fråga här. Formaterar folk verkligen sin hårddisk innan installation av Windows? Det verkar onödigt när man har möjligheten att göra det under installationen. Blir det "bättre" om man formaterar med ett annat verktyg. Man kan ju tycka att installationen vet bäst vilken sorts partition den vill ha. Eller är det bara jag som missförstått folk?

När jag installerar (om) Windows tar jag bara bort alla partitioner från den här listan och trycker på vidare så fixar den allt åt mig. Bra eller anus?
http://4.bp.blogspot.com/_CsM3xxjCuyg/SWPEONxCNsI/AAAAAAAAAw4...
EDIT: http://windowshjalp.se/screenshots/cleaninstall_dvdboot/11.pn...

Dold text

Du kan vilja formatera om själv för att få lite fler alternativ än windowsinstallationen har, men ifall du inte ska göra något speciellt funkar windowsformateringen precis lika bra.

In the end what separates a man from a slave?
Money? Power? No... A man chooses, a slave obeys.
ASUS Z170M-PLUS || Intel Core i7 6700k @ 4,7GHz || 64GB 2133MHz Corsair RAM || EVGA NVIDIA GTX 1080 8GB @ 2,0Ghz || Bifenix Prodigy M || 2x CZ TR150 480GB RAID 0 || EK-CoolStream PE 120 & 240, Radiatorer || EK-DDC 3.2 PWM, Pump || EK-Supremacy MX & EK-FC1080 GTX, Vattenblock || 3x BenQ 24", Skärmar

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2009
Skrivet av LemonIllusion:

Nu lånar jag tråden till en egen fråga här. Formaterar folk verkligen sin hårddisk innan installation av Windows? Det verkar onödigt när man har möjligheten att göra det under installationen. Blir det "bättre" om man formaterar med ett annat verktyg. Man kan ju tycka att installationen vet bäst vilken sorts partition den vill ha. Eller är det bara jag som missförstått folk?

När jag installerar (om) Windows tar jag bara bort alla partitioner från den här listan och trycker på vidare så fixar den allt åt mig. Bra eller anus?
http://4.bp.blogspot.com/_CsM3xxjCuyg/SWPEONxCNsI/AAAAAAAAAw4...
EDIT: http://windowshjalp.se/screenshots/cleaninstall_dvdboot/11.pn...

Dold text

Brukar själv inte formatera innan man stoppar i Windows-skivan/USB-minnet (så att säga). Men kan tänka mig att folk skulle vilja formatera själva för att t.ex. (av någon anledning) undvika att Windows skapar den extra 100MB partitionen som brukar skapas när man installerar/formaterar på en SSD eller endast har en disk som måste formateras med en särskild storlek på sektorerna m.m.

Ser personligen ingen anledning till att formatera "själv" om man endast kör med Windows 7 och senare på datorn, kör man med tidigare operativ än Vista och har en SSD är det dock en annan sak då Windows XP t.ex. inte sköter formateringen särskilt snyggt (fungerar dock fortfarande).

Fractal Design Define R4 | Corsair AX760W | Asus Z87-Pro | Intel Core i7 4770K | 16GB Corsair Vengeance LP 1866MHz CL10 [2x8GB] | ASUS GTX 980 4GB TURBO | Asus Xonar DX | Samsung 840 Pro 128GB | Samsung 850 Pro 512GB
Windows 10 Pro 64-bit (x64)
Dell UltraSharp 24" U2412M IPS | Logitech G303 Daedalus Apex Performance Edition Gaming Mouse | Logitech G15 Gaming Keyboard V1 (Blue Backlight)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örnsköldsvik
Registrerad
Aug 2006
Skrivet av LemonIllusion:

Nu lånar jag tråden till en egen fråga här. Formaterar folk verkligen sin hårddisk innan installation av Windows? Det verkar onödigt när man har möjligheten att göra det under installationen. Blir det "bättre" om man formaterar med ett annat verktyg. Man kan ju tycka att installationen vet bäst vilken sorts partition den vill ha. Eller är det bara jag som missförstått folk?

När jag installerar (om) Windows tar jag bara bort alla partitioner från den här listan och trycker på vidare så fixar den allt åt mig. Bra eller anus?
http://4.bp.blogspot.com/_CsM3xxjCuyg/SWPEONxCNsI/AAAAAAAAAw4...
EDIT: http://windowshjalp.se/screenshots/cleaninstall_dvdboot/11.pn...

Dold text

Jag har alltid tagit bort systempartitionen och den lilla reserverade partitionen och sedan installerat direkt på det inte allokerade utrymmet, då kommer installationen själv skapa och formatera partitionerna automatiskt för operativsystemet.

Och eftersom detta har fungerat utan problem för mig så kommer jag att fortsätta installera Windows på detta sätt.

janee

Trädvy Permalänk
Festpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av Glokal:

Trycker jag på reparera står det Den här verisionen av alternativ för systemåterställning är inte kompatibel med den version av windows du försöker reparera.
försök att använda en återställningsdisk som är kompatibel med den här versionen av windpws

Välj inte "reparera med system återställning" utan snarare reparera -> Avancerade alternativ -> Kommandoprompt.

Jag VET att du bara behöver installations cd/USB och att alternativet finns där.
Leta lite.
Guiden är steg för steg.

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Geeks Officiella Discord-server |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
SweClockers forum
Registrerad
Aug 2012
Skrivet av lollol7:

Du kan vilja formatera om själv för att få lite fler alternativ än windowsinstallationen har, men ifall du inte ska göra något speciellt funkar windowsformateringen precis lika bra.

Skrivet av Johen:

Brukar själv inte formatera innan man stoppar i Windows-skivan/USB-minnet (så att säga). Men kan tänka mig att folk skulle vilja formatera själva för att t.ex. (av någon anledning) undvika att Windows skapar den extra 100MB partitionen som brukar skapas när man installerar/formaterar på en SSD eller endast har en disk som måste formateras med en särskild storlek på sektorerna m.m.

Ser personligen ingen anledning till att formatera "själv" om man endast kör med Windows 7 och senare på datorn, kör man med tidigare operativ än Vista och har en SSD är det dock en annan sak då Windows XP t.ex. inte sköter formateringen särskilt snyggt (fungerar dock fortfarande).

Skrivet av janee:

Jag har alltid tagit bort systempartitionen och den lilla reserverade partitionen och sedan installerat direkt på det inte allokerade utrymmet, då kommer installationen själv skapa och formatera partitionerna automatiskt för operativsystemet.

Och eftersom detta har fungerat utan problem för mig så kommer jag att fortsätta installera Windows på detta sätt.

Dold text

Tackar för svar. Då behöver jag alltså inte börja formatera först och installera sen. Skönt.

Guide: Roota din HTC - BB-Kod-knappar på Prisjakt

              Min burk - Kvävekyld till 80%
8700K@stock
1070 Ti@stock

Ibland har jag fel, men då är det någon annans fel.