Använda RPi som NVR för att spela in video från IP-kamera

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
göteborg
Registrerad
Aug 2008

Använda RPi som NVR för att spela in video från IP-kamera

Hejsan

Jag har en lite äldre Raspberry Pi 1 Model B som jag försöker använda som NVR (network video recorder). Har en Escam IP-kamera som jag vill ska spela in video som sen sparas på Raspberryn. Googlade runt lite och hittade ett program som hette Zoneminder som kanske skulle fungera.

Detta är första gången jag använder Linux/Ubuntu/Unix/Rasbian (och allt vad det heter), och jag trodde det skulle gå rätt så smidigt, men att bara installera detta program verkar vara en härva.

Började med att igår installera Raspbian som lirade finfint, men idag var jag tvungen att installera om hela Rasbian då den helt plötsligt inte ville boota utan gav massa errors utan att jag gjort något.
Bara installationen av Raspbian + första uppdateringen man gör med "apt-get dist-upgrade" tar typ 3 timmar, då detta är den första Raspberryn som inte verkar vara så snabb. Så det är inte jättekul att behöva installera om OS:et.

Hur som helst började i alla fall idag igen (med fräscht OS) med att följa denna guiden: https://wiki.zoneminder.com/Raspbian
Kom till detta steget:

Fix this as following: gpg --keyserver pgpkeys.mit.edu --recv-key 8B48AD6246925553 gpg -a --export 8B48AD6246925553 | sudo apt-key add - gpg --keyserver pgpkeys.mit.edu --recv-key 7638D0442B90D010 gpg -a --export 7638D0442B90D010 | sudo apt-key add - Update Sources again (now should go fine) apt-get update

Och då får jag detta felet: http://i.imgur.com/2Y3tvFz.png

Trodde det var lugnt så jag fortsatte följa guiden och körde "apt-get install php5 mysql-server php-pear php5-mysql"
Det gick tyvärr inte heller så bra utan jag fick ett liknande fel igen (segmenteringsfel)
http://i.imgur.com/jaTsSS7.png

Tacksam för hjälp kring detta! Jag är som sagt helt ny på Raspbian och har inte en aning om vad jag sysslar med förutom att följa guiden till punkt.
Hoppas i alla fall att jag slipper en ominstallation till!