Datorn är på men skärmen tappar signal??

Permalänk
Medlem

Datorn är på men skärmen tappar signal??

Hej
har problem med min dator.
Processor Amd Ryzen 1800x
Moderkort: Asus Rog x370 ROG CROSSHAIR VI HERO
Ram minne : corsair 16gb 2166mhz
Grafikkort : Asus Rog Gtx 1060 6GB
Corsair 700w nätdel
samsung 750gb hårddisk 7200rpm

Problemet är att när jag startar windows så tappar skärmen signal, ibland innan windows startat upp och ibland kanske efter 5min.
Har även provat formatera hårddisken och mitt under installationen så tappade skärmen signalen igen.
Datorn är på alla fläktar snörrar.
har provat ryckt ut skärm sladden och stoppat in den igen men händer inget.
har provat byta hårddisk
provat bytt grafikkort
tagit bort cpu kylaren och lagt på ny pasta
bytt nätdel
cpu temp ligger runt 30grader
och detsamma för grafikkortet.

vad kan vara fel?
har provat allt känns de som. så hoppas någon av er kan hjälpa mig med mitt problem.
väldigt frustrerande.

Mvh Ronny

Permalänk
Medlem

Det är inte så att skärmen börjar ge sig?

Svullna kondensatorer?

Kass kabel? troligen inte....

Permalänk
Medlem

prova annan skärm, även om de e en sämre skärm. eller kass kabel.. eller prova en annan utgång på grafikkortet med annan kabel blir de väl då. förstår inte varför du bytte alla delar först :S

Permalänk
Medlem

@RPantzar: Betyder "har provat allt" även att du kollat alla drivrutiner?

Permalänk
Medlem

@cset: drivrutiner spelar ingen roll eftersom de händer även när jag installerar om windows mitt i installationen. hinner inte få ner drivrutinen heller innan skärmen stängs av

Permalänk
Medlem

@xfade: har provat byta kabel och skärmen är de inge fel på för den fungerar till min andra dator. så de har jag provat.

Permalänk
Medlem

@Gtoxed: även provat byta pcie port utan förbättring

Permalänk
Medlem
Skrivet av RPantzar:

@xfade: har provat byta kabel och skärmen är de inge fel på för den fungerar till min andra dator. så de har jag provat.

Inte tillräckligt med ström kanske?

Skickades från m.sweclockers.com