Jag önskar hjälp med Fiber, Asus Lyra mesh WiFI och Viasat IPTV

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2002

Jag önskar hjälp med Fiber, Asus Lyra mesh WiFI och Viasat IPTV

Hejsan. Vi bor i villa och fick erbjudande att ansluta bostaden till fiber via Öppna stadsnät. Med installationen följde med gratis internet i 2 år och ett fördelaktigt paket från Viasat vilket vi använder. Nu till problemet.

Tyvärr så hamnade tjänstefördelaren i ena änden av huset och vardagsrummet är i den andra änden av huset. Vi införskaffade en ASUS Lyra mesh WiFi för att täcka hela huset med access via 3 enheter (kök där tjänstefördelaren Inteno Switch sitter, källare/gillestuga, vardagsrum). Lyra fungerar bra men vi kan inte köra IPTV via den. Supporten via Viasat är totalt obefintlig gällande detta utan hänvisar endast till nätverkskabel och Homeplug. Homeplug har vi provat men det gick inte alls så idag så har vi den längsta nätverkskabeln som går att uppbringa som slingrar sig som en orm genom hela huset. Att den har fått ta stryk är en underdrift och vi har problem med bildkvalitén med pixlar.

Jag ser nu att ASUS Lyra har möjlighet att konfigurera IPTV men jag hittar inte all den information jag behöver för att lösa detta. Jag hoppas att ni här på Sweclockers kan hjälpa mig med detta. Inställningarna ser ut i stort som det ser ut i andra ASUS routers.

Vi börjar med WAN och extern/intern IP. Lyra upplyser mig att WAN IP är inte detsamma som extern IP. "External IP-Services will not work". Jag gissar att detta är något som måste korrigeras med? Detta behöver jag också hjälp med. Vidare till IPTV inställningarna...

Om jag sätter ISP profile till MANUAL SETTING i inställningarna för IPTV i Lyra så kan jag skriva in dessa värden:

Internet: VID [ ] PRIO [0]
Primary Node LAN Port: VID [ ] PRIO [0]

Om jag sätter ISP profile til NONE så byts Primary Node LAN Port till:

Choose IPTV STB Port; (None/Primary Node LAN Port)

Under så finns det ytterligare inställningar:

Special Applications
Use DHCP routes: (Disable/Microsoft/RFC3442/RFC3442 & Microsoft)
Enable multicast routing (IGMP Proxy): (Disable/Enable)
UDP Proxy (Udpxy): [0]

Slutligen så undrar jag hur arkitekturen hårdvarumässigt ska se ut. Räcker det med mesh WiFi? Det blir problem med att dra nätverkskablar runt om i huset och målet är att allt går via WiFi, har dock en 8 portars switch att tillgå även om den är till för att fördela nätverk i gillestugan (spelrum/kontor).

Tack för all hjälp!

Felstavning
Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2003

Fick du ordning på det?

♣ 4760K ♣ Asus Z87-A ♣ Intel 335 series 180gb ♣ WD 500gb ♣ Define R4 ♣ Corsair 750w mod ♣ 2 x R9 280x ♣