3070 core clock överstiger inte 210mhz

Permalänk
Medlem

3070 core clock överstiger inte 210mhz

Tjenare, har problem med mitt 3070 där core clock inte överstiger 210mhz. Hade samma problem när jag köpte kortet men då räckte det att ominstallera drivrutinerna vilket gjorde att allt fungerade utan problem. Nu har dock problemet återigen uppstått och det verkar inte hjälpa att ominstallera några drivrutiner, även testat att ändra energisparfunktioner men det har inte gett något resultat heller.

Någon som haft liknande problem eller bara vet en lösning på problemet?

(EVGA 3070 FTW)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Benq123456789:

Tjenare, har problem med mitt 3070 där core clock inte överstiger 210mhz. Hade samma problem när jag köpte kortet men då räckte det att ominstallera drivrutinerna vilket gjorde att allt fungerade utan problem. Nu har dock problemet återigen uppstått och det verkar inte hjälpa att ominstallera några drivrutiner, även testat att ändra energisparfunktioner men det har inte gett något resultat heller.

Någon som haft liknande problem eller bara vet en lösning på problemet?

(EVGA 3070 FTW)

Hur många PCI-E kablar kör du från din nätdel till ditt grafikkort?

Mvh

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aeig:

Hur många PCI-E kablar kör du från din nätdel till ditt grafikkort?

Mvh

En kabel, borde jag köra med två?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Benq123456789:

En kabel, borde jag köra med två?

Pröva två separata kablar.

Mvh

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aeig:

Pröva två separata kablar.

Mvh

Testade med två stycken nu men blev ingen skillnad tyvärr.

Permalänk
Medlem

Extra info:
Jag kan i exempelvis MSI afterburner höja core clock med +1000 och det fungerar fint men ligger ju isf fortfarande en bit under basfrekvens/turbofrekvens samt att det känns onödigt att grafikkortet konstant är på 1200mhz

Permalänk
Medlem

Nu fungerar allt bra igen, har inte gjort något mer än att jag starta om datorn för tionde gången...

edit: och nu fungerar det inte igen efter att ha startat om datorn...

edit2: och nu fungerar det igen... lite osäker om det är grafikkortet eller PSUn som spökar. För när jag försöker starta datorn startas den ibland inte (fläktar startas osv men ingen bild) samt så lyser inte tangentbordet...

Något med "strömmen" är det nog iaf, för det händer inget när jag försöker ändra power limit i msi afterburner.

Permalänk
Medlem

Kan ju vara PSU:n... beror på hur mycket andra grejer du har i datorn.
https://www.tomshardware.com/news/nvidias-rtx-3000-power-supp...

Permalänk
Medlem

Är det bara i idle eller även i load?

Permalänk
Medlem

Jag misstänker PSU, hur gammal är den?

Låter som att kortet inte får nog med kräm.

Mvh

Permalänk
Medlem
Skrivet av shelter:

Kan ju vara PSU:n... beror på hur mycket andra grejer du har i datorn.
https://www.tomshardware.com/news/nvidias-rtx-3000-power-supp...

Övriga komponenter finns i min signatur, tycker inte det borde vara något problem.

Skrivet av 220volt:

Är det bara i idle eller även i load?

Har problem i load då core clock stannar i idle mhz. Går dock att ”överklocka”, tex höja core clock i afterburner och då fungerar det 🤷‍♂️ Eller vad menas?

Skrivet av Aeig:

Jag misstänker PSU, hur gammal är den?

Låter som att kortet inte får nog med kräm.

Mvh

Inköpt oktober 2020.

Testade i en annan dator nu och samma problem där, dock har den datorn bara 600w nätagg så kan ju fortfarande vara problem med för lite kräm…

Permalänk
Medlem

Menar du "mHz" (millihertz) eller "MHz" (megahertz)?

Permalänk
Medlem

Låter mer som kortet om det är samma problem i en annan dator.

Mvh

Permalänk
Medlem

Borde ju vara självklart men… det är inte så att du kollar frekvensen i afterburner när du idlar runt där?

Klockfrekvensen är ju dynamisk så beskriv gärna hur/när du kollar din klockfrekvens.
Kör några benchmarks och kolla prestanda också..

Permalänk
Medlem
Skrivet av Trigger:

Borde ju vara självklart men… det är inte så att du kollar frekvensen i afterburner när du idlar runt där?

Klockfrekvensen är ju dynamisk så beskriv gärna hur/när du kollar din klockfrekvens.
Kör några benchmarks och kolla prestanda också..

Kollar exempelvis när jag kör Superposition (benchmark), då får jag 10FPS och så syns även tex klockfrekvensen uppe i högra hörnet (210mhz). Kollar jag på förloppet i afterburner har inte frekvensen rört sig från 210mhz under hela benchmark:en.

Permalänk
Medlem
Skrivet av gonace:

Menar du "mHz" (millihertz) eller "MHz" (megahertz)?

nU äR dU bArA pETiG.

Permalänk
Medlem
Skrivet av shelter:

nU äR dU bArA pETiG.

Kanske, men rätt ska vara rätt, hur ska de som inte vet lära sig? Om man inte är öppen för att lära sig är man dömd att misslyckas!

Permalänk
Medlem

Skulle göra en RMA ticket hos evga. Har sett kort bete sig lite sådär om chippet inte har tillräkligt kontakt med kylaren. Blir som de försöker skydda sig, kan ju va nått annat fel också såklart. Men om det beter sig likadant i en annan dator så måste de ju va kortet. 3070 behöver inte så mycke kräm heller, även om du skulle sänka powerlimit till lägsta skulle du fortfarande få mycke högre clockspeed.

Permalänk
Medlem

Uppföljning...

Skickade in kortet till Inet som efter att ha testat kortet erbjöd att byta ut det mot ett "Gigabyte 3070 Aorus Master"

Permalänk
Medlem
Skrivet av Benq123456789:

Uppföljning...

Skickade in kortet till Inet som efter att ha testat kortet erbjöd att byta ut det mot ett "Gigabyte 3070 Aorus Master"

Bra kundservice av Inet!

Fungerar det nya kortet som det ska?

Mvh

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aeig:

Bra kundservice av Inet!

Fungerar det nya kortet som det ska?

Mvh

Ja verkligen!

Yes! nu fungerar allt fint