Tävlingar och erbjudanden i Komplett Geek Week

Snabbkoll: Föredrar du Android eller IOS?

Permalänk
Melding Plague

Snabbkoll: Föredrar du Android eller IOS?

Apples IOS eller Googles Android, det är frågan. Föredrar du någon av dem lite mer, eller är du helt obrydd?

Läs hela artikeln här

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa leder till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Administrativ avgift

För mig är det tillbehören som spelar roll, just nu är det android pga sennheiser momentum 4 med AptX medans jag förr körde IOS för bra klocka + inears. Apple´s tillbehör må kosta lite mer men fyfan vad bra dom är

Visa signatur

Loque Raw s1| 7950x3D | B650-i | 2x16GB DDR5 CL30@6000 | 2TB m.2 | 4090 TUF | Samsung G9 49 | Vive Focus 3

Permalänk
Medlem

Det blir lätt lite "pest eller kolera"-läge över svarsalternativen.

Står det mellan just de 2 alternativen så blir det minst dåliga "Googles Android".

Det jag föredrar att ha som operativ i min telefon är dock ett Android helt utan kopplingar till Google och deras tjänster.

Visa signatur

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

Permalänk
Medlem

För mig som delvis utvecklar appar är det solklart vad som är stabilast och lättast att jobba med, minst 10x mer krascher och konstiga buggar med Android

Permalänk
Livsnjutare 😎

Jag har en känsla (vet inte varför) att Swec's användare över lag är Andriod -människor mer än Apple boii's.

Jag tillhör frukt-laget, men de vännerna som jag har som går inom nörd-kategorin och däromkring är mer eller mindre alla Andriod-pulare.

Visa signatur

Citera eller Svara för respons! •
• Life is a playground {|;^) •

Permalänk
Medlem

För mig är det hur länge dom håller med uppdateringar. Har telefonen 5-6år iaf. Med nya EU regler blir väl Android bättre.

Permalänk
Medlem

Jag är androidkille men har haft Iphone de senaste 5 åren. Fick en i handen när jag bytte jobb och har vant mig.

På nuvarande jobb så fick jag välja mellan en Samsung modell ultrabillig eller en ett gammal modell från Apple. Ganska enkelt val.

Permalänk
Medlem

Båda är lika usla.

Gillade Windows Phone på jobbmobilen. Det bara fungerade. Min Slammsug ändrar volymen precis när den själv vill och om den ger ljud ifrån sig när det anländer ett email är ett rent lotteri.

Permalänk
Medlem

Svarar inte på "gröna" SMS längre!

Permalänk
Tangentbordskonnässör

Har alltid haft Android telefoner med ren android tidigare(nexus, early oneplus, pixel mm), men nu bytt till en iPhone 14 pro då barnen har iPhones och jag ville smidigt kunna styra deras rättigheter med screentime.

Kan ju säga att Screentime på ios är de sämsta skiten jag varit med om, googles motsvarighet fungerar flawless medan jag i screentime måste ladda om samma sidor 10 gånger för att kunna ge mer tid/stänga ner applikationer. Sämre skit får man leta efter.

Sen tycker jag det är betydligt mer buggar i applikationer, de hänger sig, ger grafiska fel med mera.

Fattar verkligen inte hur alla kan säga att ios "bara fungerar", tycker det är extremt mycket mer buggar i ios och man kan inte göra något åt det heller för allt är nerlåst.
Youtube blir bara helt svart titt som tätt, plex samma sak, Firefox visar bara helt vita sidor när man öppnar appen efter att den gått i sleep mode... Det är bara vad jag kommer på såhär på rak arm.

Sen för i h*lvete fixa ett mellanting mellan BEEP BEEP alert alert och INGENTING gällande notifikationer, antingen störs man så in åt helvete för att telefonen piper och tjuter om alla notifikationer eller så ser man inga öht.

/end rant.

Skulle inte min nuvarande telefon varit så svindyr hade jag hoppat skepp tillbaka till Android direkt!

Permalänk
Medlem
Skrivet av BMac:

Båda är lika usla.

Gillade Windows Phone på jobbmobilen. Det bara fungerade. Min Slammsug ändrar volymen precis när den själv vill och om den ger ljud ifrån sig när det anländer är ett rent lotteri.

Jag var också lite hooked på Windows och har en Lumia liggandes som väntar på uppdateringar.

I övrigt så är det Android som gäller överallt där jag kan påverka mitt innehav. Det är givetvis inte perfekt och man drar öronen åt sig vad gäller Googles tjänster och hantering av data osv.., men det är nånting med Apple och dess attityd jag helt enkelt inte tål. Det går tyvärr ofta att känna igen hos dess användare. Nånting med att de tror de är bättre eller coolare på något sätt, brrr...

Visa signatur
Permalänk

Det finns för och nackdelar med de båda.

Jag vill dock ha "bra hårdvara" och inte betala skjortan för denna. Det går att diskutera vad bra hårdvara och kostar skjortan är? Men jag är ofta missnöjd med brister på mobiltelefoner som inte ens har lanseras, jag avvaktar då på bättre mobiler ska komma och lägger mindre pengar på något enklare för att kunna byta vartannat år.
Självklart hade jag vilja haft flaggskeppstelefonerna och byta vartannat år men det kostar 3 gånger så mycket som mitt alternativ.

Permalänk

Har android privat och iOS i jobbet båda har positiva och negativa sidor. Så hugget som stucket i mina ögon

Visa signatur

Desktop Fractal Design Define 7 Compact | Asus ROG Strix B650E-F Gaming | AMD Ryzen 7700X | Kingston Beast 32GB 5600Mhz | Asus AMD Radeon 6900XT ROG Strix LC | Samsung 970 EVO 1TB NVMe | Fractal Design Ion Gold 650W Skärm Asus ROG XG43UQ NAS X-Case Extra Value 424 | Supermicro X10DRL-i | 2xIntel Xeon E5-2640 v3 | Samsung 4x16GB ECC | EVGA Supernova G2 1300W | WD Red 8x3TB 8x6TB | Seagate Ironwolf 8x8TB | Samsung 840 Evo 2x256GB | Freenas 11.1 | UPS Eaton Powerware 3S 700 DIN

Permalänk
Medlem

Tar det jag får av jobbet. Anpassar mig efter operativsystem, är ju inte så svårt precis.

Just nu IOS.

Permalänk
Medlem

Haft android i 12 år, nu iOS sen september med iPhone 14 pro. Jag använder inte min telefon till något avancerat. Öppnar appar, fotar, skriver lite meddelanden osv. Båda OS gör det bra. Anledningen till bytet är pga att alla mina tonårsbarn, fru och vänner har iOS. Ville in i den värmen (fängelset ?) med imessage, FaceTime och yadayada. Är nöjd även om jag tycker android är en roligare plats att vara på men helt ärligt så gillar jag båda.

Visa signatur

i5-12600K med Noctua 12A | MSI z690 d4 | 2x16 corsair ddr4 lpx 3200mhz | evga 3060ti xc | samsung 980 m2 | LG 27" GP850 | xfx pro 850w | fractal design r6

Permalänk
Medlem

Tycker de blir mindre intressant med mobiler för varje gen. I början var Android kul med alla ROMs men nu tar jag oftast det som är prisvärdast privat(pixel 6a för ca 3000:- kändes givet vid tillfället) och på jobbet tar jag vad jag får.

Permalänk
Medlem

Har köpt massa appar i Androids ekosystem så byte är inte aktuellt. Har inget emot ios.. Fungerar ypperligt för min morsa.

Visa signatur

En ny signatur

Permalänk
Medlem
Skrivet av edson:

Svarar inte på "gröna" SMS längre!

Detta är hela orsaken till att tonåringar måste ha iPhones för att konkurrera med andra ungar i sociala kretsar.

Visa signatur

i5-7600k . GTX 1080 . 16 GB

Permalänk
Hedersmedlem

iOS flyter mycket bättre på äldre telefoner. Mer enhetlig, konsistent upplevelse gör att mindre tid behöver läggas på att tjafsa med operativsystemet och tillverkarnas dumma påhitt. Nackdelen är mindre frihet i val av tillbehör och nördiga speciallösningar man kan hitta på.

Ett avskalat Android på en telefon med snabb processor och mycket minne kan vara trevligt, men det kan också vara helt fruktansvärt om du tvingas använda det på en billig samsung, t ex. Generellt för stora variationer mellan tillverkare, modeller, versioner. Jag blir trött av att tänka på det.

Skrivet av johanandersson:

Detta är hela orsaken till att tonåringar måste ha iPhones för att konkurrera med andra ungar i sociala kretsar.

Det är ett internet-meme. det är inte på riktigt.

Visa signatur

I have free will but I choose to oscillate

Permalänk
Medlem

Så länge notissystemet är så dåligt som det är på iOS så stannar jag på Android. Sedan också priset, är inte beredd att betala så mycket samt vissa appar inte fungerar på det sätt jag vill på iOS, så som tangentbordet om man byter ut det. Jag gillar inte Apples tangentbord

Visa signatur

Stationär PC: Chassi: Phanteks Enthoo EVOLV ATX MB: MSI B550 Gaming Plus CPU: AMD Ryzen 5 3600 Kylning: Noctua NH-U12S GPU: MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB RAM: Corsair Vengeance LPX Black 32GB 3600MHz NVMe: 2st Kingston A2000 SSD: Intel 520 180GB och Intel 530 240GB HDD: WD Green 1TB, Toshiba 640GB samt fler HDD PSU: Corsair RM750X. Mobila enheter Mina Androidenheter och Dell Latitude 5400. Citera om du vill ha ett garanterat svar från mig

Permalänk
Medlem

Android mest p.g.a. priset. Vägrar lägga femsiffrigt på en telefon, smärtgränsen går kring 5k. iPhone SE känns alltför liten och nedbantad och att köpa en äldre modell känns inte heller så lockande.

Visa signatur

Ryzen 7 3800X, Asus Prime X370 Pro, 32 GB LPX 3600, Gainward RTX 3060 Ti Ghost, 5 TB SSD + 4 TB HDD

Permalänk
Snusfri

Kör Android och har typ alltid gjort det förutom ett tag med Lumia 1520 och WP som var underbart, sjukt stabilt och rappt system, Android och iOS kommer inte ens i närheten gällandes kvalitén på operativsystemen.

Visa signatur

WS: i9 13900K - 128GB RAM - 6.5TB SSD - RTX 3090 24GB - LG C2 42" - W11 Pro
LAPTOP 1: Lenovo Gaming 3 - 8GB RAM - 512GB SSD - GTX 1650
LAPTOP 2: Acer Swift 3 - 8GB RAM - 512GB SSD
SERVER: i5 10400F - 64GB RAM - 44TB HDD
NALLE: Pixel 7 Pro

Permalänk
Medlem

Hade en tidig negativ upplevelse med Apple. Skulle föra över filer från mobil till PC och behövde installera iTunes för att möjliggöra detta, medans Android hade simpel drag and drop från en folder till en annan.

Svor att aldrig någonsin använda detta slutna ekosystem igen. Saker har säkert ändrats till det bättre sedan dess men jag får hålla mitt ord och fortsätta med Android Tycker även det är viktigt/sunt att köpa annat än Apple för att hålla uppe konkurrensen.

Permalänk
Medlem

Hade Andoid mellan 2010 och 2017. Överlag så var det rätt bra. Fick arbetstelefon sedan som jag hade i 3.5 år, en iPhone. Tänkte att det mesta borde fungera rätt bra, vilket det gjorde. Men så fort man ville göra något det minsta mer avancerat så fanns inte funktionen eller så ansåg inte Apple att man skulle ha rätt att göra det. Mycket bökigare att utveckla för också iom Apples krav på vertikal integration även vid utveckling. När jag slutade där så bytte jag tillbaka till Android och det var underligt befriande.

Med det sagt, tycker jag Android egentligen är bra? Nja. Det är bara att jag finner iOS helt värdelöst för vad jag gör på en telefon. Hoppas att något som är på riktigt FOSS utan AOSP skit tar marknaden, men vet också att oddsen för det är rätt låga.

Visa signatur

Citera eller @philipborg om du vill att jag ska läsa dina svar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av edson:

Svarar inte på "gröna" SMS längre!

Lite ovanligt att folk skryter om sin ytlighet

Permalänk
Medlem

Köpte min första android 2010 nån gång och har aldrig riktigt förstått vitsen med apple och deras låsta ekosystem.

Visa signatur

Corsair Carbide 200R chassi med 2x120mm
i3-4370 @ 3,8GHz, 16 GB DDR3 @ 1600 MHz
Asus Geforce GTX 1050 Ti 4GB
Windows 10 Home

Permalänk
Medlem

Jag har Android-telefon. Tror det beror på att de är billigare än Apples. Dessutom är Apples relation till kunderna, kundvård inget vidare. Något som får mig att undvika en Apple-telefon. Visst tillverkar de bra produkter, med hög kvalitet men det är endast det de är bra på. Det finns telefoner som är mer prisvärda. Jag tror att Apple-kunder har mindre tålamod om något skulle gå fel. Då passar utmärkt en enhetlig design vilken finns i deras OS, med inga gömda funktioner.

Permalänk
Medlem

Android såklart. Något jag märkt är att många av de man träffat som haft iPhone ofta gjort en grej av det, som om det är en livsstil liksom. Ungefär som de som ska vara så coola och inte använda Windows eller andra MS-grejer.

Permalänk
Medlem

Jag saknar alternativet "Nej, inget av dom."

Visa signatur

*5600|B350M-A|32GB|A750|GX750W|Core V21|280AIO|1TB+2TB.

AMD Ryzen 5(Zen3) @4891|Asus Prime|Corsair 2x16 RGB PRO 3200C16 @3800C18|Intel Arc LE @2740MHz|Seasonic Focus| Thermaltake mATX kub|Arctic freezer II| NVMe SSD PCIE 3.0x2 Kingston A1000 1500/1000 + 2,5" HDD Toshiba 1TB & Samsung 1TB i RAID 0.

Permalänk

Jag har aldrig köpt en Apple-produkt och kommer inte att göra det under min livstid.