Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Registrerad
Jul 2001

PCI-grafik?

Jag tänkte koppla in en tredje skärm till min dator. Eftersom moderkakan endast har en pcie-x16 plats ser jag som enda utväg att använda ett gammalt++ pci-grafikkort.
Vad som nojjar mig är ifall ett grafikkort kommer käka upp den begränsade bandbredden gammel-pci erbjuder, och göra annat som är beroende av den slöare.

Ska inte använda den skärmen till något tungt som filmvisning eller spelande, mest visa ett par terminaler. kommer jag få problem?

es en zp rz lw ho wc az em sc

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falkenberg
Registrerad
Dec 2007

Du kan inte blanda grafikkorts tillverkare (drivrutiner), för endast en typ kommer att laddas. Numera finns USB-anslutning av bildskärmar !
http://www.macoteket.se/product_list.jsp?group_id=426612&prod...

Windows 10 Pro x64 | Zalman HD160XT Plus | Fractal Design 800W | AMD Ryzen 7 1800x | Asus Crosshair VI Hero | Corsair Vengeance LPX 3200MHz 16GB | ASUS Radeon R9 290 4.5GHz | Samsung SSD M.2. 960 Pro. 1TB | Philips Brilliance 40" BDM4065

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Påarp
Registrerad
Dec 2004

vad är det för strunt?
olika drivrutiner laddar för olika kort!

du kan utan problem köra ett pci graffe tillsammans med det andra.

jag har utan problem gjort det förr, dock bara gamla kort, typ S3 och ökända märken jag inte minns, men det duger för flerskärms stöd, det är ju inte så att man ska spela spel på alla skärmarna, eller hur?

klart det kan bli problem dock om två nvidia kort krockar och du vill ha controlpanel till bägge, eller Catalyst till två ati, men det är ju bara att skita i sådana inställningar till pci kortet och nöja sig med normal drivrutin

Core i5 650@3.8ghz passivt kyld
XFX Radeon HD 6870@stock

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2006

Blanda grafikort från samma tillverkare funkar utan problem, dessvärre blanding mellan ati och nvidia kan vara struligt, många har fått det att funka på xp men på vista är det stortsett omöjligt även om ett par personer lyckats med det med.