Konstigt problem med Nexa hemautomationsprylar

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vasa
Registrerad
Okt 2001

Konstigt problem med Nexa hemautomationsprylar

Jag har ett gäng Nexa självlärande fjärrbrytare hemma i lägenheten, och en ute vid bilen för att styra motorvärmaren. Tanken är att automatisera detta med en Nexa TMT-502 fjärrkontroll med timer för att styra lampor och bilvärmen.

Problemet är att frånslagningen strejkar. Den lyckas alltid starta alla mina prylar, men motorvärmaren har nästan alltid ström i sig när jag kommer hem trots att den är programmerad att slå från precis när jag åkt till jobbet. Motorvärmaren slocknar dock ALLTID när jag manuellt trycker på offknappen. Det är bara timern som inte funkar.

Dom första nexaprylarna jag köpte var just timerfjärren och utomhusbrytaren, och det slog mig nyss att mina problem började när jag köpte några brytare till och satte TMT-502 att tända lite lampor i lägenheten lagom till morgonbestyren också. Jag har haft motorvärmaren på kanal 1 kl 06.00-08.00 samt lamporna på kanal 2 och 3 mellan typ kl 07.15 och 07:50, så dom går ju på varandra.

Jag har testat, dubbeltestat och lekt i nån vecka nu och senaste hypotesen är att TMT-502 inte klarar av att hantera när man lägger flera olika program ovanpå varandra. Körde nyss en två timmar lång "motorvärmning" och gick ut till bilen lagom tills det var avstängningsdags. Funkade hur bra som helst. Nu på kvällen har jag ju inga andra timers inlagda.

Tog nu bort alla extra program så jag bara har motorvärmaren kvar. Ska kolla imorgon om det funkar bättre.

Jag vet att jag borde ha köpt en Tellstick istället, och det kommer väl nog snart. Tycker dock att TMT-502 borde klara av det jag har den till. Finns det nån annan här som upplevt samma problem?