Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2011

En härlig noob som behöver hjälp

Hej, jag har nu precis monterat en dator för första gången, det är även den första datorn som har över 5 fps i wow som jag har ägt
Men jag får inte internetet att funka???
Jag har inte en aning om komponenter eller nått sånt så detta kan låta väldigt idiotiskt.
http://www.inet.se/artikel/1901992/asrock-p67-extreme-4
Är mitt moderkort och jag undrar om det är inbyggt nätverkskort, om det nu finns moderkort med nätverkskort, vafan vet jag!
Skulle va tacksam för hjälp och va inte för taskiga mot mig, hehe

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Jaha, välkommen till forat

Har du kollat bakpå, alltså de uttag som finns med en massa USB och andra kopplingar? Där skall det nämligen finnas uttag för nätverkskabel (RJ45). Koppla in denna kabel om du har en sådan från router eller väggen vilket du nu har och starta sedan datorn och kolla om den upptäcker nätverket/I-net.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lost in space
Registrerad
Jan 2009

Nätverk finns men dock inte trådlöst om det är det du är ute efter...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2011

Sladden är i men den upptäcker inget nätverk, testar att starta om den!
Tack så mycket för svar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
karlskoga
Registrerad
Jul 2010

Är alla drivrutiner installerade?

Intel i7 2600K l 4x4GB Corsair dominator platinum 2400mhz l Asus maximus IV Extreme Vattenkyld l Evga gtx 680 l Corsair Ax 1200i l Corsair obisidian 800D l samsung 830 256GB, 500gb hdd

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Har du installerat ev drivrutiner till ditt nätverk? De bör finnas på din CD-som kom med moderkortet.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2011

Ja det kom nån skiva med, testar den
Tack igen!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Dec 2005

så var det för mig med. jag använde skivan man får med och uppdaterade allt från den sen så funkade internet. hoppas det hjälper.

Asus P8P67 B3, Asus GTX 660, A-data 8GB minne 1600mhz, Intel 2600K, Samsung ssd 830 256gb
sidewinder 4, Corsair ax 850, Samsung galaxy s4 snart, Windows 8.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127,0,
Registrerad
Aug 2009

Om det inte funkar kolla om datorn har Energisparläge på.. har haft det ett antal gånger när jag byggt

Citera för svar!

Min Soundcloud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2011

Installerar skivan nu så det är bra nu
Tack så mycket för hjälpen!
Mvh världens ivrigaste människa

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2011

Problem igen!
Kommer till UEFI setup vad jag än gör, vad ska jag göra?!

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Ja när du väl är i UEFI skall du sätta vilken hårddisk du vill skall starta med, alternativt DVD-brännare.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2011
Skrivet av Jalle64:

Ja när du väl är i UEFI skall du sätta vilken hårddisk du vill skall starta med, alternativt DVD-brännare.

Har option 1 på DVD
och option 2 på hårddisk.
Vad gör jag sen då?

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av Felix89:

Har option 1 på DVD
och option 2 på hårddisk.
Vad gör jag sen då?

Ja sedan borde det bara vara att spara inställningar och låta den starta?!

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2011
Skrivet av Jalle64:

Ja sedan borde det bara vara att spara inställningar och låta den starta?!

Nu kom det upp 3 alternativ.
1. Generate the RAID/AHCI Diver disket for intel p67 chipset.
2. Generate the AHCI driver disket for marwell sata 3,0
3. Exit

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Prova exit för du har väl redan installerat W7?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2011
Skrivet av Jalle64:

Prova exit för du har väl redan installerat W7?

Ja den har varit igång och fungerat, bara internetet som itne funkade så tog installera alla drivrutiner när jag satte in skivan från moderkortet och då kom den till UEFI osv...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Jun 2009

skulle också göra som jalle64 säger

Intel Core i7 4770k 4.4GHz | EVGA 660Ti SC | 2x4GB XMS3 1600MHz | Crucial M500 240GB | Samsung 1TB | Logitech MX518 / QPAD MK-50

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Jun 2009

funkar det?

Intel Core i7 4770k 4.4GHz | EVGA 660Ti SC | 2x4GB XMS3 1600MHz | Crucial M500 240GB | Samsung 1TB | Logitech MX518 / QPAD MK-50

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2011

Kommer bara till UEFI setup men testar att ta ut skivan och försöka starta den som vanligt igen

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Ja du eftersom du hade satt att den skulle starta med DVD:n först så gick den till just den skiva du hade i, därav det som hände

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2011

Tack så hemskt mycket!
Jag var helt förskräckt men nu så har windows startat igen.
Men hur ska jag göra för att installera drivrutinerna?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Jun 2009

drivrutinerna till vad?

Intel Core i7 4770k 4.4GHz | EVGA 660Ti SC | 2x4GB XMS3 1600MHz | Crucial M500 240GB | Samsung 1TB | Logitech MX518 / QPAD MK-50

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av Felix89:

Tack så hemskt mycket!
Jag var helt förskräckt men nu så har windows startat igen.
Men hur ska jag göra för att installera drivrutinerna?

Nu skall du sätta i skivan som du hade i "felaktigt" vid start, sedan skall den starta automagiskt, läs sedan vad som står och installera det du vill

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2011

Satte i skivan nu igen och helt plötsligt börjar det installeras, verkar som det är löst.
Tack så mycket för hjälpen, stort stort tack!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Jun 2009

skönt att det verkar funka tillslut då

Intel Core i7 4770k 4.4GHz | EVGA 660Ti SC | 2x4GB XMS3 1600MHz | Crucial M500 240GB | Samsung 1TB | Logitech MX518 / QPAD MK-50

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Solen
Registrerad
Apr 2002

Klassiska problem det här som man har gått igenom under åren och särskilt det där med att ha glömt skiva i.

Rocking hard !!!

Kontakt: malo@sweclockers.com eller skicka ett PM

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Jun 2009

haha ja det har du rätt i

Intel Core i7 4770k 4.4GHz | EVGA 660Ti SC | 2x4GB XMS3 1600MHz | Crucial M500 240GB | Samsung 1TB | Logitech MX518 / QPAD MK-50

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mölnlycke
Registrerad
Sep 2008
Skrivet av MaLo:

.... och särskilt det där med att ha glömt skiva i.

Ingen aaaning om vad du pratar om...

*restart, "men jag har ju redan gjort det där!!!"

i7 2600k | P8P67Deluxe | Noctua NH-D14 | KFA2 GTX1080 EXOC | Corsair 750W | Corsair Obsidian 800D | Dell U2412M
America's Army: Proving Grounds

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Solen
Registrerad
Apr 2002
Skrivet av frankof:

Ingen aaaning om vad du pratar om...

*restart, "men jag har ju redan gjort det där!!!"

Den onda cirkeln!!!

Första gången jag glömde skivan i så startade någon form av Linux igång och jag kommer ihåg hur jag tänkte högt "Men jag kör ju Windows"...:D

Rocking hard !!!

Kontakt: malo@sweclockers.com eller skicka ett PM