Inlägg

Inlägg som fahl har skrivit i forumet
Av fahl

Hej! Prismatchar ni gentemot konkurrenter? Tex. om jag hittar billigare hos CDON men vill köpa av er.

Av fahl
Skrivet av discomega:

Har beställt en från webhallen och räknar med att ha den om någon dag eller två. Någon annan som köpt tidigare och kan ge lite intryck?

Har du fått hem den och själv fått några intryck? Funderar på att beställa.

Av fahl

Ja, det är 100% legit. Bara köpa hur mycket du vill.

Av fahl

Ok, efter massor av läsning och diskussioner har jag bestämt mig för denna datorn:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/3728297/final

Antar att allt funkar tillsammans men ville ta en sista check med SweC? Va säger ni? Ska beställa idag.

Av fahl
Skrivet av HurMycket:

Wifi på moderkortet är ju smidigt. Finns till exempel på Gigabyte GA-Z87N-WIFI. Ska inte vara några som helst problem med det korta avstånd och avsaknad av hinder du har.

Ahh, det är smidigt men just smidigheten gör mig inte så mycket. Tar gärna en USB om det inte påverkar prestandan eller ger latency i signalen.

Av fahl

Trådlöst nätverkskort - USB vs PCI

Hej!

Ska köpa ny dator snart och funderar på om jag ska köra med ett moderkort med inbyggt wifi, separat nätverkskort eller på USB-alternativet. Hur skiljer sig signalstyrkan mellan dessa alternativen? Datorn kommer stå 4-5 meter från routern så det är jättelitet avstånd (det är tvärs över rummet och därför funkar inte med kabel). Förlorar man kvalitet om man väljer USB? Vad föreslår ni?

Har 100 Mbit i väggen och kör med Dovado 4GR router - http://www.dustinhome.se/product/5010462411/dovado-4gr-4g-rou...

Av fahl

Alright, tack för svar. En luftkylare och i5 är jag på. Vill dock behålla SSDn och ska fundera på 780 lite till. Fick rekommenderat att öka minnets Hz av en kompis men ni menar att 1600 räcker?

Om man som sagt ser i ett framtidsperspektiv, vad är det som halkar efter? Är det grafikkortet eller är det processorn eller annat? Har inte superkoll.

Av fahl

Speldator för 13-15k - åsikt?

Hej!

Ska skaffa mig en ny speldator och vill gärna ha lite input här (har inte superkoll på kompitabiliteten mellan komponenterna så om något är knas får ni säga till). Ska lira BF3 (och 4), dayz, dota och andra mainstream-spel. Ser gärna att datorn håller 5+ år för spelande (förväntar mig naturligtvis inte köra ultra-grafik om 5 år såklart) och vill helst inte uppdatera med nya komponenter. Är inte heller intresserad av SLI.

Budgeten ligger på cirka 13000 men kan ökas till 15000 om god orsak finns så att säga. Funderade tex. på gtx780 innan men valde att gå med 770 istället.
Här är min nuvarande konfiguration:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/3605464/fahl1

Kort sagt kan man säga att jag gärna lägger mer pengar nu för att slippa uppgradera i framtiden. Därav av valet av i7 och gtx770 trots att jag inte är den mest seriösa gamern.