Inlägg

Inlägg som Chryler har skrivit i forumet
Av Chryler

Jag är i precis samma sits, men tvärt om. Jag äger, tillsammans med mina föräldrar, en lägenhet som jag och min flickvän bor i. Hon ser det helt enkelt så att jag och mina föräldrar är hennes hyresvärd och betalar halva månadskostnaden, dvs halva räntan, amorteringen och avgiften. Så tycker jag du ska se på det också. Om det dessutom är ett seriöst förhållande som du tror kommer hålla, så får du nog ta del av den investeringen tillslut ändå.

Din alternativkostnad så att säga är att hyra en egen lägenhet. Då är det inte alls orimligt att du får betala 4000kr i månaden i alla fall.

Sedan om tanken var att du och flickvännen ville investera i en lägenhet och ha den på lång sikt, ja det är en helt annan femma. Då får du prata med föräldrarna om att ta över lägenheten helt. Men troligtvis skulle det bli väldigt mycket dyrare för er då ni troligvis är mycket mindre kreditvärdiga än vad hennes föräldrar är, dvs högre ränta och lägre låne tak.

Av Chryler

Jag antar att du vill ha en baslåda som låter rätt rejält och det kan jag säga att detdär slutsteget inte kommer klara av med någon 8tums bas. Har själv provat att driva en 8-tummare med ett sådant slutsteg och visst, lite lät det när det var tyst runt om kring. Men höjer man volymen så bara skrapar den istället och låter fruktansvärt. En rekomendation är att lägga lite mer pengar och köpa riktiga inomhus grejor. 12V i hemmet är lockande för att det ofta går att hitta billigt, men det blir aldrig hälften så bra som "riktiga" hemma grejer och blir bara bökigt!
Hoppas det hjälper!

EDIT: Eller tanken kanske inte var att ha den hemma?

Av Chryler

Köp en sån här: http://www.kjell.com/sortiment/ljud-bild/kablar-adaptrar/sub-...
En förvånansvärt bra kabel för en liten peng. Och ställ förstärkaren på L&R (Left and right) sub-signal

Av Chryler

Hjälp att byta ROM-chip på hårddisk PCB (kretskort)

Hej

Jag behöver byta ROM-chip på en hårddisks kretskort för att få den att fungera, men har inte rätt lödutrustning. Behöver alltså hitta någon med en lödstation som har varmluft! Helst i Täby/Stockholms området.

Av Chryler

Nej hdmi eller vga kommer inte göra mycket skillnad alls..
köp nytt grafikkort, det är nog det enda som kommer ge en märkbar skillnad!!

Av Chryler

Har inte läst resten av svaren, men mitt bästa tipps är att du helt enkelt börjar göra saker i huset. Hjälp till utan att mamma och pappa frågar, töm disken, klipp gräset eller liknande på egen hand. Då blir de mer belägna att belöna dig. Fungerade för big bäst om jag inte sa någonting om varför, för då tror de bara att du smörar och då kommer man inte riktigt lika långt känns det som.

hoppas det hjälper

Av Chryler

Bra poäng, bara det är det är just den externa backup disken som har pajjat. :/ skulle koppla i strömsladden till den. Låg två identiska sladdar på golvet, den ena skulle vara till hårddisken den andra vette fan, men det var den jag råkade koppla in, så PCBn brann..

Av Chryler

Vilken PCB (kretskort) till WD Caviar Green 1.5TB

Hej!

Jag letar efter ett nytt PCB till en WesternDigital HDD.
Den har nummer WD15EADS-00W4B0. PCBn har nummer 2061-771642-W03 på klisterlappen, men har ingraverat: 2060-771642-003 REV A.

Jag har lyckats hitta PCBs online där 2 av dessa tre nummer stämmer överens med min hårddisk, men aldrig alla tre nummer samtidigt. Det närmaste alternativet jag lyckats hitta är:

http://www.donordrives.com/western-digital-2-0tb-wd20eads-00w...

Här stämmer alla nummer på PCBn men inte själva diskens nummer. Det känns som att det bör fungera, men vill gärna konsultera er sweclockare först.
Hojta också gärna till ifall ni har en sådan disk liggande som inte fungerar!

Mycket tacksam för svar!

Mvh Christian

Av Chryler

Jag hänger inte riktigt med, är windows 7 alltså redan installerat av inet men du fick inte nån skiva eller bad du dem att strunta i att installerade det helt?

Oavsett låter det ju som att windows inte har installerats rätt och då måste du ha skiva/usb minne med windows 7 installation på för att slutföra installationen.

30 dagar har du på dig att sedan skriva in en produktkod för windows, men skiva/usb minne behöver du oavsett.

Jag kanske har missuppfattat din fråga, men hoppas det hjälper.

Av Chryler
Skrivet av AlexTheGamer:

vilken uppdatering har iphone 4S När man köper den?

Det beror på när du köper den. Nu kommer det fortfarande komma med 5.0.1 men om ett par veckor lär det vara 5.1

Av Chryler

Du kan ju testa att använda iREB eller Tiny umbrella när du restorar med custom firmware (eller stock 5.0.1). De programmen vet jag har i alla fall kunnat lura iTunes genom att skicka tillbaka ett "fejkat" godkännande från apple. Vet inte om det fungerar, men det blir ju inte sämra av att testa

Av Chryler

Jag är trogen iPhone användare och har haft alla sedan 3Gn och jag är väldigt nöjd. Ännu nöjdare blev jag när jag började Jailbreaka den, då det öppnar mycket fler möjligheter för att göra telefonen så personlig som möjligt. Men SII är en mycket vass telefon den också, det går inte att säga att en är bäst (som vi ovan har sett). Själv anser jag att Android är överlägset bäst om du vill kunna ändra utseende,"customisa" telefonen jättemycket eller om du vill kunna browsa filer som du gör i en dator t.ex. SII är helt enkelt lite mer lämpad för den avancerade användaren skulle jag säga, I alla fall om man vill använda den till sin fulla potencial. iPhone 4S är mycket enklare att använda, smidigare menyer osv. Om du jailbreakar har du många fler möjligheter med den, men det är inte alla som vill.
Så MIN slutsats är att iPhone 4S utan JB är bra, SII bättre och iPhone 4S med JB bäst. Men det är för att jag gillar det enkla med apples produkter, men vill ha möjligheten att fixa och dona som jag vill.

Av Chryler

köppte mitt från cdkeyhouse.com

rysk version, 206kr! sen tar det nåra minuter att få det på engelska istället, men absolut värt dom 300spänn man sparar!

Av Chryler

Tack för svar allihopa!
mrgaffe, det du har länkat från alibaba är precis vad jag letar efter, dock verkar man bara kunna beställa "bulkorders" på minst 50st. Vet du möjligvis vart man kan få tag på en enstaka?

Och blomqvist, varför är ett nätagg dåligt? Jag förstår att det inte är optimalt, men kan det vara farligt för komponenterna menar du?

Av Chryler

12v förstärkare hemma

Tja!

Det är såhär: Jag införskaffade för en tid sedan ett gäng billiga minislutsteg till bilen för att leka lite med ett par bilhögtalare jag har liggandes hemma. Men nu har det av diverse anledningar blivit mer intressant att bygga ett system som fungerar i hemmet, men jag hade tänkt använda mig av de delar jag redan har, dvs bilgrejor.

Min stora fråga är därför, hur kan jag driva ett 12V bilsteg från ett 230V uttag? Stegen säger sig kunna ge 300w, men det får man ta med en stoor nypa salt så jag skulle snarare säga runt 150, vilket är vad högtalarna klarar också.

Jag har läst om att man kan använda sig av nätagg till en dator, men jag skulle vilja ha något mindre för att göra högtalaren så liten som möjligt.

Sen undrar jag också om någon vet vart man kan få tag på en inverter på 230V till 12V men med max ut effekt på ca 1000W? (om det ens finns..)

Alla svar och tips är välkomna!

Tack!!

Av Chryler

Tja
Innan du blåser ut datorn och ominstallerar windows, ladda ner Drive Sweeper från länken nedan, rensa alla grafik drivers och omsinstallera de rätta. Ibland räcker det och du slipper blåsa allt.

Guru3D - Driver Sweeper

Hoppas de hjälper!

Av Chryler

Tjabba
Jag hade EXAKT samma problem på min dator innan. Det löste sig när jag ändrade RAM minnets Timings. Jag drog även upp volten ett snäpp och detta tillsammans med fixade timings löstes problemet. Jag kan tyvärr inte svara på exakt varför det hälpte, men det gjorde det. Googla dina minnens artnmr så borde du få upp rekomenderade timings och volt för minnet. Kolla även upp ditt moderkort, för vissa moderkort fungerar bättre med vissa minnen om de INTE har sina orginal timings.

Jag är tyvärr inte insatt i AMDs grejor över huvud taget så jag kan inte svara på hur du gör detta, förutom att det måste ske i BIOS.

Men jag hoppas att det hjälper, jag vet hur frustrerande det var!!

Av Chryler

Jag kan absolut hålla med om att 650W KAN fungera med 2 HD6870 i CF med överklockad processor, men jag skulle absolut säga att det är värt de extra 200 svenska riksdaler för 750W agget för att dels vara på den säkra sidan och dels för att kunna "leka" lite mer med systemet utan att behöva oroa dig för strömbrist. Själv har jag ett cooler master silent pro på 850W som driver en i7 920 på 3.8 Ghz och ett GTX 275. Jag vet att de e overkill med det agget men vill jag uppgradera så kan jag.

Min poäng är: se nätagget som en långtidsinvestering, för det är precis vad det är. Nätagg ändras inte i närheten av så fort som andra komponenter gör och du kan därför använda samma nätagg mycket längre än t.ex ett grafikkort (om du vill behålla hög standard på systemet vill säga).

Av Chryler

Grymt snyggt bygge!

Var fick du tag på aluminium listerna?

Av Chryler

Wow, tack så mycket MichaSWE, grymt uppskattat verkligen!
Du kommer garanterat få frågor av mig, för jag kommer fortsätta bygga!
En fråga redan nu: vet du något om programmet ProBox2000? jag änvände nämnligen det för att bygga baslådan.

Tack igen, verkligen kul att få så genomgående svar