Inlägg

Inlägg som Ahrkey har skrivit i forumet
Av Ahrkey

Jag har använt mig av Sublime Text 3 och tycker att den fungerar bra. Den har mycket smidiga funktioner och det finns en hel del plugins. Jag upplever dock att plugins kan vara meckiga att få och funka bra ibland. Vissa fungerar out of the box men vissa gör det inte.
Det är ett schysst verktyg för mindre projekt. Desvärre är det inte ett fulltständigt IDE utan någon sorts IDE-light. Supporten för programmet är också begränsad. Det skrivs av en person och det har kommit ungefär 1 uppdatering dom senaste två åren. Han hävdar dock att han fortf. jobbar på programmet.

Ett alternativ till Sublime som verkar populärt är texteditorn Atom. Vet dock inte om det kostar. https://atom.io/

Behöver du en fullständig IDE skulle jag rekommendera PHPStorm/WEBStorm som nämnts tidigare.

Av Ahrkey

Om jag inte minns fel går det väl att flasha om den till antingen dd-wrt eller tomato? Har du provat någon av dom? Körde Tomato på min förra router, fin fina grejer.

Lite nyfiken på vad du menar är ogenomtänkt? Har själv en sådan och har inte stött på några problem direkt?

Av Ahrkey

Låter som du letar efter något liknande: http://s1.binarybeast.com/

Av Ahrkey

Några undringar:

Vad är det för game mode?
Hur många slots?
Vilka kartor(specifika/random)?
Är det en aggresiv teambalance(dödar och flyttar spelare mitt under rundans gång) eller snällare variant(flyttar i slutet av rundan)?

Av Ahrkey

Läste på battlelog där en DICE-representant svarade ang. fusk och varför dom har PB avstängt. Om jag förstod det hela rätt(läst mellan raderna) så har dom med flit lämnat PB av för att försöka samla in så mycket data som möjligt om hur fuskarna går till väga och på så sätt försöka täppa till dom tills retail.

Av Ahrkey

Ja den stora skillnaden är väl att nästan alla objektiv till canon har inbyggd fokusmotor vilket ungefär hälften av nikons objektiv har. Således funkar inte AF på alla nikonhus med alla objektiv. Vill man ha tillgång till hela nikons objektivprogram måste man införskaffa sig ett lite dyrare hus med AF motor.

Detta gäller ju såklart vid tagning av stillbilder då, som tidigare nämnt, AF är mer eller mindre värdelöst vid filmning.

Av Ahrkey

Vad är det för objektiv du har? Antar att det bara är konsumentglasen och vore jag i ditt läge med så lite glas så skulle jag sälja av hela nikon-kitet och köpa canon.

Jag har mer grejer än dig men funderar ändå på att byta till canon. Lite pga. canon kan det där med film(vilket nikon klart och tydligt visat att dom inte kan) men också för ett bättre spektrum av objektiv(inte kvalitétsmässigt då utan snarare brännvidder).

Av Ahrkey
Skrivet av Jezpur:

jo så är det absolut. Men alla patcher har gjort spelet sämre, tyvärr.

Bortsett från hattar och items(sets) som ändå inte används i competitive gaming, hur har det blivit sämre?

Av Ahrkey

ser bra ut men hur är det med fuskandet? Aimbottarna var lite småjobbiga.

Av Ahrkey

Inte för att vara otrevlig men...
http://tinyurl.com/4yx9qsz

Av Ahrkey

Skulle ni kunna forca even teams? försökte pocka på folks uppmärksamhet genom att skriva "teams" när det blev 7v2 men då blev det tvärtom effekt och den andra i mitt lag hoppade över till andra laget. 8v1 var inte så roligt.

Av Ahrkey

Spelade lite igår på en av era servrar. Funkar chatt osv? Går att skriva till kanalerna när man spelar(ingen svarade, så jag vet inte om det funkar) men på scoreboarden efter en karta så är alla kanalerna utgråade. Vore trevligt att kunna tacka för en god match osv.

Sen även att det är cutscenes mellan alla kartor och dubbla nedräkningar känns lite hämmande. Allt detta kanske är buggar i spelet iofs. Men värt att kolla upp. Som sagt, det lider av en del buggar. Blandannat kartan Refuel gör att ljudet försvinner halvt om halvt.

Keep the good work upp. Alltid gillat era servrar.

Av Ahrkey

Hade du sökt jobb hos mig hade du inte fått det. Då menar jag inte nödvändigtvis att du inte är tillräckligt duktig. Sidan var väldigt seg att ladda, när den väl laddat upplevde jag den som spretig och rörig. Det tog mig 3-4 click/sidnavigeringar innan jag kunde se den första bilden/materialet du gjort. Det kanske inte verkar som så mycket men med 10 sekunder mellan varje click så blir det ett störande moment.

En portfolio ska vara snabb och enkel. Ditt material skall komma upp direkt på första sidan man öppnar.
Du har väldigt mycket irrelevant information och text på sidan. I ärlighetens namn känns första sidan som pretantiöst ordbajsande. Inget text på din framsida hjälper dig att sälja in dig bättre.

Tools of trade skiter nog alla arbetsgivare i. Ska du söka inhouse jobb har företaget förmodligen licenser och du får anpassa dig efter dom. Ska du frilansa bryr dom sig inte överhuvudtaget. Det blir ditt problem när någon copyright-nisse ser på din hemsida att du som frilansare nyttjar programvara för 150-200kkr och vill kolla upp.

Bloggen är gränsfall, den är intressant om någon är intresserad av dig då folk gillar att göra "checkups" idag. Men som sagt, då måste du fånga deras intresse först. Det gör du inte med en blog.

Och sen en tävling? Wtf? Ska du starta ett community eller ska du söka jobb?

Sen att du photosourcar majoriteten av alla dina konstverk kan man tycka att du borde nämna och eller ge fotografen cred. Om det är någon bransch som har koll på varandra och andras verk så är det den digitala-grafikbranschen. Stjäl du något kan du glömma att försöka få igenom ditt "brand". Måste du nödvändigtvis stjäla så göra det på rätt sätt. Ett sätt som inte avslöjar dig inom 10sekunder med lite google.
(Photosourcing = Ta ett foto och måla över så det ser ut som en målning)

Mitt stora tips efter all denna kritik är: Oroa dig mindre för hemsida och mer för dina estetiska skills. Måla mer, webba mindre.

Lycka till.

Av Ahrkey
Skrivet av Zpiritual:

Är man fingerfärdig kan man i cmd.exe kolla vilka services som ligger under vilken process ifall någon skulle bete sig konstigt. Jag har själv en som ligger på 192MB vilket jag kommer hålle ett öga på.

Om man inte diggar konsollfönster kan man öppna Windows Task Manager, Högerklicka på den process som är aktuellt och klicka på "Go to Service(s)" så poppar det upp en ruta med alla berörda services markerade.

Av Ahrkey

Filing or Piling, hur gör du?

Tänkte vi kunde diskutera/dela med oss kring det här med hur man sparar, använder, arkiverar och raderar filer och data.

Lite bakgrund:
Jag står inför en ominstallation av operativ och förmodligen ett skifte i mitt sätt att lagra data då mitt nuvarande sätt känns smått utdaterat och osexigt.
Jag har sen urminnes tider vägrat Microsofts "My Documents/Mina Dokument/Desktop/Skrivbordet" osv. Istället har jag skött allting manuellt på en antingen separat partition från systempartitionen eller på en helt annan fysisk disk i form av en katalogstruktur/system jag själv hittat på.

Jag känner dock på senare tid att det kan vara dags att uppdatera lite och försöka framtidssäkra det lite bättre då det börjar kännas lite mossigt. Mitt system har anor från tiden utan internet och allt som kommer med det. Övergången har lämnat mer att önska av vissa delar och mindre av andra.

Det vore kul och intressant att se hur andra gör så kanske man kan få sig en "Eye Opener" för andra sätt och metoder. Intressant är hur man håller ordning och reda, enkelt och snabbt att navigera samt framtidssäkert.

Så dela gärna med er av era strukturer/system eller bara enkla smarta knep för att hålla ordning på saker och ting. Filing eller Piling? Platt eller hög struktur? Namnkonventioner? Vanor för hantering/trimmning? Aktiva/Inaktiva mappar? Backup? Offline arkivering?

Lätt översikt av hur jag har det nu:

C: <program> <operativ> D: -achive +docs (text-dokument nästan uteslutande) +fonts (fontarkiv) +gfxtools (penslar, script, actions osv) +inspira (mapp med inspirerande bilder +underkataloger) +my creations (här sparar(de) allt jag gjort +underkataloger) +photos -YYYY -MM -DD +tutorials -Download (Här dumpar jag allt smått och gott från nätet) -FTP (+underkataloger) -Games (installationer) -tmp (vet ej riktigt varför, download är minst lika temporär) -werk (arbetsrelaterade saker) F: <backup> (veckovis)

Som det är nu så sopar jag rent C: varje gång. Om jag då vill behålla saker såsom mails, bokmärken, inställningar för program och nu på senare tid sparfiler till spel så måste jag manuellt leta upp allt och spara ner på D: disken. Känns lite 90-tal.