Inlägg

Inlägg som zoman har skrivit i forumet
Av zoman
Av zoman

Språkpaket finns att ladda ner på msdnaa nu. Jag kör Svenska!

Av zoman
Skrivet av Marcusk:

Visst är det dåligt att de inte har någon varning, men jag tycker tele2 har gjort helt rätt som tar betalt för det abonnemangsinnehavaren själv har godkänt! När han skaffade det abonnemanget fick han information om priset, vilket han uppenbarligen tyckte var rimligt eftersom han använde det.

Helt rätt kan du väl ändå inte tycka att det är att ta 40 000 kr för en tjänst som vi alla vet kostar 89kr. Att ge honom det paketet retroaktivt vore det eenda rätta från deras sida då 40 000 kr självklart är en helt orimlig avgift för något som i princip inte kostar dem ett dugg.

Av zoman
Skrivet av sweloop64:

så om man ringer betalnummer för samma summa så tycker ni att tele2 ska "bjuda till" också?

Om man ringer ett betalnummer är det väl inte Tele2 som tar avgift? Då är det väl den tjänsteleverantören? Om jag däremot ringde random nummerupplysning utan att kolla priser och det visade sig att det kostade mig 15 000 kr per minut, då skulle jag bli förbannat sur på det företaget, av samma anledning som jag i det här fallet tycker Tele2 suger.

Av zoman

Helt otroligt att så många tycker detta är rimligt av Tele2. 40 000 förstör någons liv. Kostnaden för 3gb surf för Tele2 är vad, 1 kr? Resten är ren och skär ockervinst. Bara för att det någonstans i avtalet han tecknade för 150 år sedan står priset per MB innebär det inte att man kan bete sig hur som helst. Skulle ni tycka det vore lika okej att Pepsodent säljer tandkräm med kvicksilver längst in i tuben, bara de skriver det på baksidan? Läser man bara texten så behöver man ju inte klämma ut kvicksilvret på tandborsten och dö?

Företagen ska enbart tillåtas existera på våra villkor.. Vi vill inte ha det tvärtom. Tänk på det.

Edit: Självklart är det ingen som med flit skulle surfa så mycket om man kände till priset. Att en räkning ens kan gå över 1000 kr utan någon varning är sjukt!

Av zoman

Ja, för 6 år sedan

Edit: Lite sen

Av zoman

Blaster väcker hemska minnen. På den tiden hade jag 56k och servicepack som krävdes för microsofts fix låg på ~100 mb om jag inte missminner mig...

Av zoman
Skrivet av alfdeejay:

Hej.

Det gäller PC och system 7 och att komma åt en XP hårddisk från Sys 7.

Bra att du fixade rubriken. Tack

Har försökt med många tips som jag fått men har inte fått en lösning på det.
Det måste finnas en lösning att kopiera filerna snabbare än att koppla den genom en USB adapter som tar jättelång tid.

Tack för alla tips.
Hoppas nån kan komma med en bra lösning.
Är utan mail och mina filer på min nya dator som är viktigt att få igång.

Trevlig helg

Det här börjar bli roligt..
Kan du berätta vad det är för skum PC du lyckats få igång System 7 på?
System 7 är en version av Apples operativsystem för gamla macintosh med PPC-processor.

Av zoman

Inte för att vara kritisk, utan bara av rent intresse och nyfikenhet.. Varför bryr du dig?
Själv har jag alltid stängt av UAC det första jag gjort efter nyinstallation just för att det är så irriterande i största allmänhet. Vad är charmen med detta, som jag missat?

Av zoman

Begagnad macbook. bokstavstangenterna ger inga bokstäver.

Hej!

Jag köpte precis en Macbook (vita) på tradera. Nu när jag testar den fungerar inte bokstavstangenterna. datorn reagerar på knapptryckningarna på vissa knappar gör den blanksteg. Alla andra tangenter fungerar. (siffror, symboler osv)

Jag antar att felet ligger i mjukvaran, men kan ingenting om osX. Någon som har någon idé?

Tack så länge!

// Jashar

Edit: rätt knappar aktiveras i Skärmtangentbordet när jag skriver, ändå visas inget.
Edit2: Alla knappar fungerar så länge man håller inne "0" medan man trycker på dem!(?!?)

Av zoman
Skrivet av edman:

Spelar aldrig några spel på datorn.

Så saker som GUI och flash är långsammare? Jag som trodde att saker skulle flyta på bättre.

Och hur funkar Office i Linux under Wine? Är det också slött? Kommer troligtvis mestadels använda LaTex för att skriva, men ändå.

Jag kör själv Office 2007 i Ubuntu 11.10 med hjälp av wine. Det fungerar perfekt, förutom att det inte kan uppdateras av någon anledning.
I Ubuntu 11.04 hade jag mycket problem, men i senaste versionen fungerar det som sagt perfekt.

Av zoman

bluetooth borta i ubuntu 11.10

Hej!

Jag körde tidigare Ubuntu 11.04 och där fungerade den inbyggda bluetoothen i min dator (Acer 3820tg) felfritt. Nu har jag installerat 11.10 och då fungerar den plötsligt inte längre. En ikon dyker upp i "taskbar", där det sår att bluetooth är aktiverat, men klickar man upp bluetoothpanelen är allt grått och av/på-knappen står på av och går inte att flytta.

Någon som sitter på en lösning?

Av zoman
Skrivet av Smithy:

Går det att stänga av de automatiska omställningarna som sker när datorn kopplas från och till laddare? Jäkligt irriterande med dessa sekunder när skärmen ska ställas om varje gång jag byter. Vill styra allt manuellt med knappen.

Tyvärr tyckte Acer tydligen inte att vi användare var kapabla att sköta en så svår uppgift själva.

Jag löste det genom att låsa upp den hemliga Intel-menyn i bios ( http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1787312 ). Där kan man välja att stänga av Radeon-grafiken och bara använda intel (och tvärtom), så jag kör alltid på Intel. Sen byter jag till radeon i bios om jag ska spela, behöver hdmi osv. Fungerar bra!

Av zoman
Skrivet av Swedish Berserk:

Hej! Riktigt snyggt skrivbord! Var har du hittat den skrivbordsbakgrunden?

Hej!

Tackar! Jag googlade nog på wallpaper, eller något liknande xD
Bilden finns på http://www.mota.ru/

Av zoman

Som nybliven linuxanvändare tänkte jag också slänga upp en bild.

http://dl.dropbox.com/u/41692683/Sk%C3%A4rmbild.png

Av zoman

Hackande muspekare i ubuntu 11.04

Hej!

Jag har ett problem som börjar driva mig till vansinne.
När jag inte rört min touchpad på en liten stund, kanske 30 sekunder, och sedan flyttar pekaren hackar den fram den första sekunden för att sedan flyta på perfekt igen.

Jag kör Ubuntu 11.04 på en Acer aspire 3820tg (med ati-grafiken inaktiverad)

Någon som vet vad problemet kan vara?

Av zoman

Hej!

Jag har ett mycket irriterande problem. Det kommer ett högfrekvent oljud från datorn. Jag tror jag har lyckats lokalisera det till någonstans på övre högra sidan av datorn (ungefär vid licensnyckeln). Ljudet är inte konstant utan förändras hela tiden. Det blir marginellt värre om man drar ur strömkabeln och kör på batteri.
Ljudet kommer inte från någon fläkt utan är ett "kretsoljud". Någon som vet något knep för hur man kan komma undan detta Jag vet att jag har läst något liknande innan om andra datorer. Då var det att man kunde stänga av 802.11a. Detta val finns dock inte ens på den här datorn så jag kan inte testa det.

Av zoman

Varför kan inte den här organisationen bara dra åt helvete och sluta förpesta livet för folk?

Nästa steg är väl att ta ut ersättning på falukorv. Man kan ju faktiskt karva in musiken i köttet och spela upp i en något modifierad vinylspelare.

Av zoman

Varför inte bara fälla ihop datorn?

Av zoman

Nu har jag lyckats jailbreaka den, låsa upp den och fått in ios 4.
Allt funkar bra utom 3g-internet och mms. Någon som vet hur jag fixar det? Överallt på nätet står det att man ska fylla i inställningarna manuellt i settings/network. Det finns dock inga sådana inställningar i min mobil. Jag kan bara stänga av/på mobildata.

Använder 3 som operatör för övrigt.