Inlägg

Inlägg som anon20145 har skrivit i forumet
Av anon20145

Ny dator plus skärm för fattiglapp

Jag blev av med min dator och nästan allt som tillhörde datorn så nu sitter jag här utan dator och funderar på vad är bästa lösningen för mig, problemet är att jag är avdankad och har inte aktivt hållit mig uppdaterad så jag vet inte vad som finns på marknaden eller vad för standard jag bör titta till och vilka märken som är pålitliga, så jag tänkte sätta upp några punkter som beskriver mig och mina behov och jag vill sedan få förslag med en kort beskrivning varför ni föreslog just detta som en lösning.

* Jag är avdankad och vill helst undvika att bygga allt själv men kan se detta som ett alternativ.
* Jag behöver en dator och skärm, men lap-top och allt-i-ett kan accepteras (måste klara Second Life på High settings).
* CD, DVD, BlueRay är av föga intresse och jag är inte i behov av mycket intern lagring.
* Jag kan klara ett köp på runt 5000 kontant eller 500 till 700 Kr månaden under ett kalender år.
* Jag har en liten BenQ HDIM Senseye monitor och en LE40556 Samsung TV (för låg DPI för att vara bra monitor)
* Jag använder Second Life, Blender 3D (modelling) och vill lära mig Unity3D.
* Mac eller PC spelar ingen roll, jag tror Mac är för dyr, men vill någon ge mig en ny MacPro tackar jag inte nej.

Tack.

P.S Jag hittade massor med trådar om liknande saker, men allt som oftast ganska begränsade till en typ av dator eller endast en prisklass för kontant betalning i affär, jag känner att jag kan flexa lite mer och jag söker nått som inte behöver ge mig allt för hög prestanda utan enbart vara funktions dugligt för spel så som Second Life som är en virtuell värld och inte ett FPS spel.

Av anon20145

Ursäkta det sena svaret pga sjukdom, men jag skall nu köpa denna dator (med små modifieringar i inköpslistan) och jag vill åter tacka för alla råd och svar.

Av anon20145

Gud vad jag tjatar nu, men jag skall troligen köpa den där, men bör man inte köra med två minnesmoduler för att dra nytta av dual channel, skulle jag vinna nått på att köpa två styck 2GB eller bör jag utöka inköpslistan med en till minnesmodul då jag ändå utesluter software paketen?

Av anon20145

Var lite trött och såg inte sista posten med "montering och testning", får man då fylla i en fråga om hur GFX i detta kort står sig i förhållande till GeForce G405 1GB som fans i det alternativ som jag pressenterade i första inlägget?

Jag tror jag skall köra på alternativet som gavs, hade dock svårt att få fram bra info om det inbyggda GFX.

Av anon20145

Ser bra ut, hoppas dock spar jag 950 Skr genom att vara Linux-användare
Dock hade jag hoppats på att slippa att skruva själv, men det ser ut som ett bra alternativ.

Av anon20145

Det jag har är en dator som är svår att hålla igång och som inehåller:
Modersmodem av okänt märke, möjligen SIS.
AMD Sempron 3400+ (2GHz) Socket 754
Nvidia GeForce 7600 GT
1GB fungerande RAM.
Två IDE diskar på 120 & 160 GB och en SATA på 200GB
en skärm som maxar på 1280x1024, 60Hz

Av anon20145

Kan detta duga för mig?

Jag måste ha en ny dator (och skärm), men då jag är fattig så måste vi tala om rimlig budget ( runt 5 och 6 tusen) och jag vill hälst inte bygga själv på grund av plats-brist och skada; därför tittade jag på Net on Net och hittade denna: http://www.netonnet.se/art/dator/stationar-dator/stationara-d...

Frågorna är:
1: Jag använder ofta Second Life, Blender och Sculptris för modelering), Photivo samt tittar på filmer (HD), kommer detta då vara en dator som passa mig och hålla i några år?

2: Vilket är bristerna i detta systen (förklara varför)

3: Finns det bättre alternativ till liknande pris.

Av anon20145

Hjälp mig att välja

Jag skall köpa en ny dator då min gamla är just för gamal, men som den noob jag är så har jag svårt attvälja; först lade jag mina ögon på en lap-top men har nu ändrat mig och inriktar mig på stationärt. Det jag använder datorn till är Blender samt Sculptris för att göra 3D, Gimp för att fixa bilder samt att jag ser på film och kör Second Life som suger ganska bra på CPUn.

Jag landade först på Lenovo ThinkCentre A70z Intel G41 Dual Core E5700, en allt i ett dator med 19" skärm för 5200 kr, men sedan såg jag Lenovo ThinkCentre A70 Tower Intel G41 Dual Core e5700 för 3800 kr som jag sedan kan komplementera med en skärm. Det som får mig att fundera lite är det inbyggda GFX i dessa enheter, "Intel GMA X4500 Dynamic Video Memory Technology 5.0", är detta nåt som klarar av det jag skall använda datorn till eller bör jag köpa en dator med kanske lite svagare CPU men bättre GFX.

Förslag på datorer i samma prisklass uppskattas, men tänk på att jag även skall ha en skärm till och att jag 'inte' är ute efter någon västing dator för coolaste spelen.

P.S Jag vet att jag borde ha googlat och läst trådar sedan 2005 här på forumet, men jag gillar forum och uppdaterade svar bättre.

Länkar till de datorer jag skrev om:
http://www.webhallen.com/hardvara/129110-lenovo_thinkcentre_a...
http://www.webhallen.com/hardvara/129112-lenovo_thinkcentre_a...

Av anon20145

Linux och Lenovo

Jag skall köpa en ny dator och valet har fallit på Lenov 410 eller 510 då jag tror dessa klarar av saker som Second Life och Blender, men det som sätter lite myror i huvudet på mig är hur bra lap-top klarar av Linux (Ubuntu) och om någon kan ge ett bra svar på detta.

På Lennovos webbsida står det "Windows® 7 Lenovo Enhanced Experience PCs" under 410 och det låter lite som att Microsoft mutat in sitt revir även i Lenovos datorer, så lite skeptisk och orolig är jag :-/

Jag kan dock leva med Windows, men jag skulle föredra ett dedicerat Linux system.

Av anon20145

Samsung 930BF eller 204Ts??

Hello,

Har värsta dilemmat... tycker jag i alla fall

Försöker bestämma mig om jag ska ha en Samsung 19" 930BF eller en Samsung 20" 204Ts när jag väljer mitt datorpaket.

Jag kör mycke bilspel (LFS) och FPS (BF, CS, UT osv) och är helt såld på framerate och att det ska gå snabbt och lent och inte släpa efter... alls...

Vad jag förstår så är 930BF "bra för gaming" med sina 4ms vilket man tydligen inte helt kan lita på för att göra det mindre enkelt. Jag är dock även i "rätt så stort" behov av att ha 1600x1200 så jag får så många pokerbord som möjligt på skärmen, heh... samt att det e skönt i 3DSmax.

Min konkreta fråga är därmed kanske - skiljer sig 4ms och 16ms skärmarna tro i spel eller e det bara skitsnack? nån som testat?

Av anon20145

Nej då. Jag testade en gång att softa det efter en instruktion som jag hittade här och det gick bra. Men jag drog tillbaka till orginal för att jag inte behövde ha snabbare GFX och då är det dummt att ta risken. Nu vill jag åter hitta denna instruktion och sedan själv avgöra om det går eller inte.

Jag är osäker på on det heter softmodda, men det har legat instruktioner här hur man enkelt och snabbt kunde få sitt "PRO" till ett 9700(np).

Eller var det så att man bara gjorde så att kortert identifierade sig som ett 9700(np) och sedan ominstalerade drivrutiner eller så???

Nått var det som gjorde att jag fick ett snabbare kort. Om det är riskabellt eller inte gör inget för jag skall leka med kortert då jag har köpt ett nytt och skall ha detta i en burk som jag exprimenterar med.

Av anon20145

Varför skall denna tråd låsas? EULA är skriven för USA, för att ett avtal skall gälla i sverige krävs det att man skall kunna läsa detta innan man köper produkten och inte efter det att man instalerat det, tänk om du inte kan godkänna avtalet, skall du då kunna kräva dina pengar tillbaka för du har en produkt du inte kan använda? Svensk lag är det som gäller och har du köpt spelat har du rätt att ta en kopia och använda denna för egetbruk och detta inkluderar att ha en kopia på hårdisken för att snabba upp användning.

Av anon20145

Kan någon peka mig till beskrivningen för hur man softade ATI Radeon 9500 Pro till 9700 (np)? Sökte men hittade inga direkta länkar till inlägg eller sidor med bra ot tydlig info.

Av anon20145

Barebone? [noob]

Min dator börjar bli sliten och det känns som det är dags för en ny. Men jag orkar liksom inte och sitta och plocka delar för att uppdatera den utan funderade därför på att köpa nytt så man får nya saker som fungerar ihop.

Då stötte jag på odert "Barebone" på Webhallen:
http://www.webhallen.com/list.php?avd=3&konsol=13&genre=793&c...

Wow tänkte jag, detta ser ju jätte bra ut men det finns nog någon hake med detta. För det kan inte vara litet, billigt och bra utan att sakna någon fördel som en vanlig PC har.

Nu blir frågan vad är haken och för vilka passar Barebone?

Jag håller mycket på med Grafik typ Photoshop och ToonBoom men spelar ibland spel typ CD. Jag har fyllt min nyvarande HD med 100 Gig fotografier och vill därför även kunna bränna DVD osv. Dvs jag är mycket allorund men ingen över driven gamer.

Är Barebone nått för mig och vilket av dessa system är det som gäller? Är det nått mer som måste köpas till för att det skall fungera?

Ge mig Pro & Con

Av anon20145

Köpte en WebCam från Lidl som påstods klara 604x480. Men sanningen är att min kamera enbart klarar 120x160 och man kan inte identifiera en person på 5 meters håll pga taskig upplösning.

Nu köpte jag dock kameran för att ha utomhus och dess enda uppgift är att reagera på ljus av olika sort.

Så det jag har lärt mig är Aldrig med Lidl om det inte rör sig om typ solstolar eller eller billiga kläder man kan göra nått kul med. Men ALDRIG mer teknik och mat (eller nått man skall stoppa i munnen).

Av anon20145

SilverCrest igen.

Tyvär har jag skrivit en liknade tråd och hoppas att denna inte blir låst, för frågeställningen är anorlunda nu.

Jag har som sagt köpt en billig SilverCrest webcam från affären Lide. De skriver att den är på 1,3 MegaPix men det är en extrem överdrift, men man skall kunna ta interpolerade bilder med denna upplösning.

Det är nu problemen kommer för mig. Först så hittar jag inte någonstans i de program man får med någon option föe detta och det är även så illa med denna kamera att 640x480 blir så dålig att jag och mina polare misstänker att det som max kan röra sig om 160x120 som bara förstoras upp.

Jag använder de drivrutiner man får till, men någon sade att man konde använda någon TWAIN rutin istället och att han fick bra bilder när de gjorde så.

Jag har inte hittat fakta om detta eller hur man gör och ny vill jag ha alla tips på hur jag kan få bättre bild från min WebCam; jag vill komma upp i 640x480 vilket kameran birde klara.

Vilka program kan jag använda för att testa kamera, vart i registret hittar jag settings för kameran och hur gör man om man har en USB kamera och vill använda TWAIN stället för de drivisar man får med om nu detta är möjligt?

Det är en skit kamera, men jag köpte den för att kunna leka med.

Av anon20145

Jag har en Minolta A1 och den kan streama live bilder till datorn om man har ett visst program (DiMAGE Capture for DiMAGE A1), men tyvär har de inte gjort så man kan använda denna som en web-cam och spara de bilder som man streamar till HDn trots att detta borde vara möjligt.

Man kan ta en vanlig bild med detta program så att bilden sedan överförs till datorn via USB, men detta tar lång tid och gör så att man inte riktigt har nytta av dessa program. Sedan är de så dyra att man nära på kan anse priset som ett ocker pris.

Så för de flästa kameramodeller får man hoppas på hackers för att program som kan använda vanliga digital kameror som web kameror skall dyka upp, men då foto intresset bland hackers kanske inte är så utbrett lär man få vänta ett bra tig innan nått sånt dyker upp. Men att överföra via CF kort platsen tror jag blir mycket svårt att genomföra om det äns är möjligt.

Av anon20145

Jag hittar äns inte någon inställning för att kunna ta bilder i 1280x1024 som det var utlovat. Även om detta är interpolerat tycker man programen man fick med borde klara detta. Men som sagt, jag kan inte ta i så hög kvalité och alla som sett på kvalitén min kamera gör har sagt att det är bland det sämsta de sett.

Jag vet inte varför, men det står att det skall vara en CMOS och de har jag för mig skall vara lite bättre än CCD och kunna återge fler färger. Men trots att jag använde de drivisar man fick med och de medföljande programmen blir det inget bra för mig

Kanske beror på att jag kpoolade till min gamla dator som tyvär inte har USB2. Kan det vara felet varför jag får en dålig bild?

Av anon20145

Tackar; den satt hårt och jag trodde först att de hade limmat fast den. Kameran kostade 199:- och har 6 st led-light som styrs av en fotocell som stegvis ökar ljus styrkan beroende på hur mörkt det blir. Jag får mycket dålig kvalite ungefär som om 160x120, men det kan vara ett problem här.

Av anon20145

Hm. Min kamera är usel i mörker just nu och den 640x480 bild jag får ser ut som den är uppbyggd utav stora block. Som sagt, en kamera från Lidl väntar man sig att man skall sätta en skruvmäjsel i och leka lite och det är därför jag söker lite tipps. En ny mic skall in iaff och jag föreslår att man även borrar upp hålet för ljus sensorn.

Pera: Vilka program använder du för att ta bilder från kameran? Själv har jag nästan bara det cap program man fick med samt MS-media encoder.