Inlägg

Inlägg som Berkan har skrivit i forumet
Av Berkan

Tackar, löste mitt problem att Spotify öppnades automatiskt, trots alla möjliga försök att få bort det (inställlning i Spotify samt inaktivera autostart fungerade alltså inte).

Av Berkan
Skrivet av Berkan:

Jag ska lämna in min på garantiservice. Min hänger sig (som beskrivet ovan med svartskärm) flera gånger varje dag. Uppdatering av BIOS misslyckas varje gång jag testar.

Verkar inte som att Toshibas första åtgärd hjälpte speciellt mycket. Uppdatering BIOS verkar vara enda de gjort. Blir till att kontakta dem igen.

Av Berkan

Jag ska lämna in min på garantiservice. Min hänger sig (som beskrivet ovan med svartskärm) flera gånger varje dag. Uppdatering av BIOS misslyckas varje gång jag testar.

Av Berkan

Tack Sifear, missade ditt svar helt.

Har nu efter två veckor återupgtagit felsökningen. Inledde med att avinstallera Chrome (gjordes för 2 v sedan), nu körde jag en Windows update där det låg en massa saker och väntade och därefter har jag testat att installera Chrome igen. Och nu funkar det bra, peppar peppar...

Av Berkan

Liten uppdatering -
* Chrome funkar inte.
* IE funkar att surfa runt och skriva in url:er. Den hänger sig dock när jag ska fylla i formulär eller liknande (t.ex. sökruta här på Swec). Dock släpper det efter några sekunder/1 minut så att jag kan använda IE igen, med felmeddelandet att hemsidan (t.ex. Swec) inte svarar.

Skrivet av lolight:

Såg att det finns en uppdatering under "extras" som löser många IE problem i 8.1. Prova att installera denna. Den finns alltså i windows update.

Var finns rubriken "extras"? I Windows update i Win 8, eller ska jag surfa in på någon sida? För någon rubrik "extras" har jag inte.

Skrivet av Sifear:

Efter som du har samma problem i alla webbläsare så låter det som uppgradering inte gick så bra. Spontat skulle jag säga att du bör installera om windows. Finns dock säkeret någon snabbare lösning men om du inte hittar något så brukar en formatering plus ominstallation av windows lösa mycket.

Ja, men jag har bara skivan för Win 7 och en skiva för uppgradering Win 7->8. Blir lite gnetigt att uppdatera och jag undviker helst det. Eller kan man ladda ner Win 8 digitalt och köra från usb plus den serial som jag har?

Skrivet av Zacke68:

Upplever med att webbläsarna lever sitt egna liv i win8.1...

Vad har du för strul?

Av Berkan

Webbläsare hänger sig, efter uppgradering till Win 8.1

Provade att uppgradera från Win 8 till Win 8.1 igår. Stort misstag.

När jag ska surfa så hänger sig webbläsaren. Att öppna webbläsaren går bra, att surfa runt med endast musen går bra, men så fort jag klickar på en tangent på tangentbordet så hänger sig webbläsaren.
Har testat med Chrome, IE och Firefox och med 3 olika tangentbord (sladd, BT och virtuellt), med samma resultat.

Jag har surfat runt och ser att andra har snarlika bekymmer, men har inte hittat någon lösning. Någon här som vet hur man går tillväga för att bli av med problemet?

Av Berkan

Har du hittat något fungerande Rorax? Jag sitter också med en 2205 och vill ha en skärm till den.

Av Berkan

Oj, slarvläste jag så dåligt när jag skummade igenom kupongen. Tack för svaret, då blir det en månads ytterligare avvaktande innan ev kontakt med Microsoft.

Av Berkan

Väcker tråden igen, då jag ännu inte fått några pengar, en dryg månad efter inskickad lapp+kvittokopia. Har ni andra fått pengar tillbaka och hur lång tid tog det?

Av Berkan

Brevbäraren plingade precis på dörren med 2 st 2TB USB 3.0, precis enligt beställning!

Av Berkan

Efter en månads om och men så bidde det en Netgear GS105.

Jag hade bestämt mig för att köpa den på Dustin för 260 kr, när de helt plötsligt höjde priset till 290 och då valde jag Zyxeln istället för 220 kr, men så helt plötsligt har Komplett Netgear-switchen för 199 kr, så då slog jag till. Nu är den installerad och allt flyter efter ca 1 timme på som det ska.

Är redan nu efter 1 timme helnöjd med köpet, den åstadkommer exakt det jag vill, dvs att LAN-trafiken (just nu FLAC från WHS till queezebox) flyter på smärtfritt trots att jag stressar routern maximalt.

Var ett tag inne på den managerade varianten GS105e, men insåg att jag ändå inte har någon nytta av de features som detta innebär och det kändes som att det för de extra 60 kronorna (jo, Dustin har rea på den just nu) inte gav något mervärde utan bara gav möjlighet till fler fel (mjuvarurelaterade sådana).

Av Berkan

Visst skulle jag kunna byta router, men förutom den egenheten (som inte inträffar alltför ofta) så tuffar den på bra och det är extremt sällan jag behöver logga in på den eller göra en omstart.

Är stöd för Jumoframes trevligt eller är det en sådan där feature som "om du måste fråga så har du inga behov av det"?

Av Berkan
Skrivet av Aqualize:

Är det inom nätverket som du lastar på mycket och det går dåligt? Då kanske det kan hjälpa men om det är internetanslutningen som du belastar hårt och det händer så försvinner väl inte problemet med andra switchar. Frågar bara, så du inte står med nya fina switchar och har samma problem.

När internetanslutningen belastas hårt så storknar även intranätet eftersom all trafik måste passera routern, jag tänker att om man har ett par switchar inne i själva nätverket så behöver LAN-trafiken inte passera routern och då funkar själva intern-trafiken bättre. Så har jag resonerat, rätt eller fel? Om fel, så räcker det nog med 1 st switch för de extra portarna jag behöver, om rätt så sätter jag ytterligare 1 st switch i nätverket.

Finns det några fördelar med att köra samma märke/tillverkare på switcharna som på routern? Eller har det ingen som helst betydelse?

Av Berkan

Självklart inte bara Dustin, jag tycker bara att de är riktigt bra med snabba leveranser och bra studentrabatter (ofta).

Webhallen har jag dock promenadavstånd till, så visst är den switchen du länkar till av intresse. Jag ska läsa på lite om den, medans jag gör det tar jag tacksamt emot ytterligare input från er.

Av Berkan

5-portars switch, köpråd?

Hej

Jag ska investera i 1-2 st GbE-switchar till mitt lilla hemmanätverk.
Jag sitter idag med en router av modell Dlink 825 som funkar ok, men jag behöver dels fler portar plus att jag tänkte att ett par switchar kan avlasta routern som ibland storknar och då sänker hela LAN:et under tiden den återhämtar sig.

Dustin har idag fyra 5-portars switchar som jag sneglar på, alla snarlika i pris (220-280 kr med studentrabatt):
Netgear gs105, 279 kr
D-link dgs-105, 264 kr
D-link dgs-1005d, 223 kr
Zyxel gs-105b, 219 kr

Alla verkar ha fått ok/bra omdömen, så jag misstänker att jag inte kommer att bli missnöjd oavsett val, men tänkte ändå se om någon här vill rekommendera eller avråda från någon av nämnda modeller. Finns det fördelar med att välja en D-link då jag har en sådan som router? Annars säger magkänslan Zyxel eller Netgear. Vad säger ni?

Prylarna som jag har i nätverket är f.n. en WHS, stationär PC (som visserligen bara har Fast Ethernet, men agerar ändå bara "kontors-pc") och en Squeezebox men inom en snar framtid kommer jag att investera i en HTPC och en receiver med nätverksanslutning (Onkyo eller en Marantz troligen).
EDIT: Glömde bort lilla Tvixen, även om det knappast påverkar inköpsvalet.

Av Berkan

Nyss hemkommen efter 1½ dygns frånvaro så ligger en avi från Telia/Posten, blir till att hämta ut imorgon på vägen hem från jobbet.

Av Berkan

Jaha, då är det bara att hoppas att de hann skicka iväg en till mig.

Av Berkan

Har du bockat för "Visa" -> "Verktygsfält" -> "Bokmärkesfältet" ?

Av Berkan

Aha, själv kör jag inte med något sådant tillägg. Det finns inget menyalternativ som heter något sådant, eller möjligen en inställning i FF? (sitter på IE just nu, så jag kan inte kolla själv).

Av Berkan

Alltså det är väl ett tillägg som du ska installera på samma sätt som den du själv länkade till.