Inlägg

Inlägg som warmonger har skrivit i forumet
Av warmonger
Skrivet av håcke:

Jag tycker det låter väldigt snålt. Själv hade jag barnbidraget sen högstadiet och endast till nöjen. Kläder och mat stog mor och far. 200 kr är en biobiljett och en bussbiljett.

Jag tycker det är rimligt att en 15 åring får 1000 kr i månaden för endast nöjen. Förstår verkligen inte detta exempelvis
"du måste fatta att mat kostar fettmycket o i sverige så är det extra dyrt, det kommer du att fatta allt detta när du flyttar hemifrån, så lär dej att ha koll på ditt budget innan du flyttar ut"

Det är inte ett barns (ungdom) amsvar att fixa mat eller kläder på det viset som en vuxen ni verkar inte ha begrepp vissa här.

Som flera tidigare har skrivit så är inte barnbidraget barnens pengar. Syftet är att täcka en del av dom utgifter ett barn medför, så som mat, kläder, hygienartiklar och liknande.
Sen är det helt klart viktigt att ungdomar får lära sig ekonomiskt ansvar, till en början genom att få månadspeng och senare genom att arbeta.

1000kr i månaden för endast nöjen låter väl mycket för en 15-åring, men alla familjer gör nog så gott dom kan utifrån sin ekonomiska situation.

Skickades från m.sweclockers.com

Av warmonger

Jag skulle rekommendera att bevaka Tradera istället för eBay. Jag har vid två olika tillfällen köpt iPhone 6 64GB för under 6000kr. Rimligtvis kan jag tycka att det borde dyka upp en del telefoner där nu, när en del planerar att uppgradera till 6S.

Handla av säljare med många positiva omdömen och se till att kvitto finns, så brukar det gå bra.

Skickades från m.sweclockers.com

Av warmonger

SVT hade på slutet av 90-talet ett program som hette Sajber. Kan det möjligen ha varit där?

Av warmonger
Skrivet av vompen:

Hmm... Kollade igenom Tv-inställningarna men jag kan inte hitta något sådant? Kanske är gömt eller nåt? Eller så kanske det är jag som är blind och okunnig

Tillverkare brukar kalla det för olika saker. Leta efter något med "motion" i namnet. Truemotion, motionflow osv.

Angående såkallade 100hz-funktioner så är det inget man ska använda till film, så länge man inte tycker att såpoperor är snyggt filmade ;).

Skickades från m.sweclockers.com

Av warmonger
Skrivet av infigo:

folk tar ofta en annan laddare t.ex. en ipad laddare till en iphone för den laddar fortare men det skadar batteriet och det blir varmare, när du låter det ligga på t.ex. textilier så kan det börja brinna

Läs vad dumbo skrev några inlägg högre upp. Laddelektroniken sitter i telefonen och tar bara den ström den behöver.

Av warmonger
Skrivet av Gurfie:

har någon koll på hur stor prisskillnaden på nexus 5 ungefär skulle var om man importerade från england via borderlinx istället för att köpa här i sverige? Skulle det bli billigare? Har även en annan fråga. Hur mycket kunde man få nexus 4 för som billigast när den släpptes, köpa från sverige eller importera spelar ingen roll?

Jag köpte två Nexus 4 genom google play UK och borderlinx vid den andra batchen som släpptes. Var det januari/februari tro?

Slutnotan blev ca 3300-3400 per telefon. Kommer inte ihåg vad man fick ge i Sverige då, men du kan ju kolla prishistorik för den perioden på prisjakt.nu.

Skickades från m.sweclockers.com

Av warmonger
Skrivet av Gurrzoony:

Ok!
Tror jag förstår nu.. alltså om jag kör 120Hz i nvidias kontrollpanel så flyter det alltså på bättre om jag spelar något spel som grafikkortet och spelet tex. orkar av att leverera i 120fps?

När jag nu har min tv inkopplad också så kan jag bara köra i 60Hz eftersom den begränsar.

Helt riktigt!

Skrivet av Gurrzoony:

Jo.. jag har märkt när jag spelar tex Battle Field 3 så kan skärmen ibland rycka till lite konstigt.. blir som att den delar sig liksom (väldigt snabbt dock).. svårt att förklara men ingenting jag stör mig jätte mycket på. Kan kanske ha något med uppdateringsfrekvensen att göra? med tanke på att min skärm är klonad med en som har sämre uppdateringshastighet..

Det där låter nästan mer som tearing som kommer sig av att bildskärmen inte nödvändigtvis uppdateras samtidigt som grafikkortet trycker ut en ny frame.
Du kan testa att aktivera vertical sync i spelet och se om det hjälper.

Du kan läsa mer om detta här: http://en.wikipedia.org/wiki/Screen_tearing

Av warmonger
Skrivet av jnsson:

Du vet att Telia och Tele2 delar 3G mastar?

Via sweden3g om jag inte minns fel. Möjligt att jag på dessa platser hade haft dålig 3g med Telia också, men då hade jag åtminstone haft GSM/edge.

Skickades från m.sweclockers.com

Av warmonger

Har tidigare haft Telia men har nu tele2. Nu bor jag visserligen på västkusten men så fort min bindningstid är över så går jag tillbaka till Telias nät.

Tele2 har helt tragisk täckning på denna sidan av landet. Fungerar i städer, men så fort jag kommer ut på landsbygden så är det edge eller ingen täckning alls.

Skickades från m.sweclockers.com

Av warmonger

Ålder: 29
Platform: PC, PS3, Xbox 360, Wii och förra generationen... och generationen innan...
Spelar: Försöker spela allt men hinner istället inget. Samlingen med spel i obruten förpackning växer för varje månad :/.
Nåväl. Just nu är det The Last of Us som snurrar i PS3:an. Har också svårt att helt släppa taget om BF3, vilket förbrukar den redan begränsade speltid jag har tilgodo.

EDIT:
Moderna favoriter: Bioshock serien. Förmodligen mer pga art direction än för spelen i sig.
Äldre (men inte fullt så gamla) favoriter: Final fantasy serien upp till och med 10 (ja del 10 var bra för sin tid). Har försökt spela om 9:an vid några tillfällen men har svårt att acceptera random encounters numer. Hela Metal Gear Solid serien och Shenmue.
Gamla (i förhållande till min ålder) favoriter: Blood, Diablo, Little Big Adventure och i princip alla gamla Lucas Arts äventyr

Av warmonger
Skrivet av azz0n^:

Idag upptäckte jag att en av mina keycaps på mitt Quick Fire TK har börjat nötas ut.

Skulle det gå att reklamera keycapsen för detta om det skedde för fler och fler?

/azz0n^

Jag vet att corsair bytte in tangenter på tidiga k60 tangentbord pga av dålig print. Mina och många andras tangenter slets ut onaturligt fort. Då hävdade ändå corsair att dom var etsade med laser.

Om jag var du, så skulle jag ta reda på om problemet är utbrett och kontakta tillverkaren

Skickades från m.sweclockers.com

Av warmonger
Skrivet av lideri:

Nvidias 5xx serie var en modifierad 4xx serie, inga större arkitektur förändringar men man rättade till en hel del problem med energiförbrukningen och skillnaden var så pass omfattande att man döpte om silikonet från till exempel GF100->GF110. Medan man i det här fallet har "samma" silikon bara högre klockat, (jämför med CPU är det som 2600k->2700k) den enda nyheten är GTX780 som är "dåliga" Titan kretsar som man slagit av delar i.

Med risk för att låta lite petig, så heter det kisel på svenska.

Silicon = kisel. Används till chip
Silicone = silikon. Används som tätningsmassa

Skickades från m.sweclockers.com

Av warmonger

Det är inte längre tullavgift på mobiltelefoner. Däremot måste man betala moms.

Källa: http://www.tullverket.se/innehallao/t/tullochmomsvanligavaror...

Av warmonger

Kolla gärna in www.hdtvtest.co.uk. Dom har väldigt seriösa och faktabaserade tester.

En LED belyst LCD har i sig inga andra fördelar än att dom är tunnare. Belysningstekniken (edge-lit) är snarare sämre än CCFL belysta, tjockare tv-apparater (back-lit).

Dock så är i princip alla tillverkares toppmodeller edge-lit (belysningen sitter i kanterna av panelen istället för bakom) så därför kan man lätt tro att det gör dom till bättre maskiner.

Det som har utvecklats är ju också rörelseskärpan(?) i nyare paneler. Min tv är 3-4 år gammal och det jag kan klaga på är att bilden lätt blir otydlig när det är mycket som rör sig

Skickades från m.sweclockers.com

Av warmonger

Värt att nämna är också att dessa interpoleringstekniker (motionflow, 400Hz osv.) höjer inputlag så pass mycket att dom inte under några omständigheter lämpar sig för spelande.

Det finns en anledning till att game mode eller pc mode på tvn brukar ha dessa "funktioner" inaktiverade

Skickades från m.sweclockers.com

Av warmonger

Jag vet hur ivrig man kan vara när man har köpt nya delar och vill få allt att fungera. Men jag skulle ändå rekommendera dig att returnera moderkortet och byta till ett med Z77 chipset istället.
Asrock har ju Z77 Extreme4 eller Z77 Extreme6 i ungefär samma prisklass.

EDIT:

Extreme 4: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1165756
Extreme 6: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1165758

Av warmonger

Är inte helt bekant med siberia headsetet, men finns det en mute knapp på mikrofonsladden? Vi satt och skrattade gott över skype åt en kompis som hade så fruktansvärt låg volym, microphone boost till trots. Plötsligt knäppte det till och alla kunde höra honom, varpå han lite skamset erkände att mikrofonen hade varit muted.

Av warmonger
Skrivet av BergEr:

Kanske i 640x480 allt low.
2560x1440 high så duger inte min dator.

Har du testat betan? Jag kör med en gammal E6600 och ett 6950 och det flyter på bra i 1920x1200 med några enstaka dippar när det händer mycket. Har svårt att tro att du inte skulle kunna köra 2560x1440 med datorn i din signatur. Jag har inte själv möjlighet att testa den upplösningen men spelet verkar -som förväntat- väldigt lätt drivet.

På min gamla 13" MBP så är det dock ospelbart.

Av warmonger
Skrivet av DanLinQ:

I Denna test beta weakend? ?

Ja!

Av warmonger
Skrivet av DanLinQ:

Vill gärna ha svar fort :/

Ja, det går att köra coop med fyra spelare