CLASSPNP.SYS på laptop, hänt flera gånger efter nyinstallation, är det hårddisken?

Permalänk

CLASSPNP.SYS på laptop, hänt flera gånger efter nyinstallation, är det hårddisken?

Har en Acer Aspire TimeLine X 3820TG. Sedan någon vecka tillbaka började datorn krångla genom att bete sig väldigt slött. Till slut frös den helt och jag tryckte ner strömbrytaren. Efter det lyckades inte Windows boota och vid felsäkert läge stannade datorn vid en fil som heter classpnp.sys. Problemet med den här filen har jag kommit att förstå som ett problem helt enkelt. Skiten slutar bara fungera för vissa, men för andra påstås det vara hårddisken som är boven.

Nu fungerar datorn bra och helt normalt med en ny installation av Windows 7. Men det gjorde den även förra och förrförra gången för att efter någon dags användade upprepa samma problem.

Så vad tror ni egentligen är felet?

Är det något virus som vägrar försvinna eller är det helt enkelt så att min hårddisk är trasig?

Permalänk

BUMP!!! Kom igen!!! Behöver hjälp!!!

Körde ett diagnostikprogram från Western Digitial tillhörande min hårddisk och då klarade den inte av det enklaste testat. Det var just på lästesten som disken failade. Tyder detta på hårdvarufel?

Permalänk

Bump! Har exakt samma problem på en laptop. Windows totalhänger sig nästan direkt när man gör något efter uppstart.. I Failsafe stannar den på classpnp.sys, men går tillslut förbi. Felet uppkom från dag 1 till dag 2, utan att datorn i princip användes. Classpnp har något med SCSI att göra vad jag fattade, men varför fryser Windows för så många användare? Hårdvarufel eller mjukvaru- är ju frågan. Denna laptopen är ungefär ett år gammal med ny installation av Windows 7.