Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Hur använder jag mitt dedikerade grafikkort på en laptop med även ett integrerat?

Permalänk

Hur använder jag mitt dedikerade grafikkort på en laptop med även ett integrerat?

Hej!
Jag har relativt nyligen inhandlat en dator jag ansåg vara bra nog för de krav jag ställde ( http://www.siba.se/Products/Product.aspx?id=7849110 ). Den hade allt som jag kunde tänkas behöva och hittills är jag extremt nöjd med den på alla punkter förutom en (väldigt viktig punkt). Den har både ett integrerat Intel HD Graphics bildskärmskort som är aktiverat och enligt enhetshanteraren fungerar som det ska. Utöver detta har den, som specifikationen antyder, ett dedikerat NVIDIA 540M bildskärmskort som även det är aktiverat och enligt enhetshanteraren fungerar som det ska.
Problemet jag har är att endast det integrerade grafikkortet används hur jag än gör. Jag har testat både att koppla externa skärmar via VGA-porten och HDMI-porten men båda två verkar kopplas genom det integrerade. Med andra ord får INGA av de inställningar jag gör i NVIDIA:s kontrollpanel någon som helst effekt utan bara de som görs i det integrerade kortets kontrollpanel har någon verkan på prestandan när jag spelar eller vad som. Det är som om NVIDIA-kortet bara är inkopplat min inte på något helst sätt används.
Jag har haft kontakt med både SIBA:s och ASUS support (SIBA hänvisade mig direkt till ASUS och vägrade hjälpa mig och ASUS säger att jag ska testa de båda portarna samt ställa datorn i "prestandaläge" i ASUS egna "power4gear" vilket jag har provat) utan lycka och jag börjar bli frustrerad. Jag har en liten misstanke om att NVIDIA-kortet eventuellt används som någon form av "stödkort" för det integrerade, kanske någon speciell "laptoplösning". Detta är dock något jag aldrig har hört talas om.
Det jag hur som helst vill är att kunna välja vilket grafikkort jag ska använda och således kunna ställa in de rätta grafikinställningar så att de verkligen används i spel och dylikt.
Jag hoppas innerligt att någon på forumet har bättre koll än jag och kan ge mig tips och råd.

Kan tilläggas att jag provat att inaktivera de integrerade grafikkortet och då fick en helt svart skärm, varpå jag tvingades starta om i felsäkert och återaktivera kortet.

Stort tack på förhand för eventuell hjälp!

Poppe

Permalänk
Medlem

Hejsan Poppe , jag har haft samma problem som du har haft och jag undrar om du har löst det ??

mvh simon

Permalänk
Medlem

Det dedikerade borde användas när du gör saker som är väldigt grafikkrävande, som t.ex. spelar spel automatiskt, annars kör den på det integrerade för att maximera batteritiden.
Det går självklart att göra så endast det dedikerade används, men det förkortar batteritiden rejält. Har gjort det förut och ska försöka komma ihåg hur man gjorde.

Freddie

Visa signatur

Chassi: Antec 902 - CPU: Intel i5 6800k + Corsair Hydro H100 - GPU: Gigabyte GTX 1070 - PSU: Fractal Design Tesla 650w80+ - Moderkort: Asus Prime- RAM: 16 GB 1600 Corsair vengance LP - OS: Windows 10 Pro - SSDs: Intel 330 120gb, Intel 335 240gb HDD: WB Blue 1tb, Hitachi 500gb QNIX QX2710 2560x1440
Laptop: Acer E1-571, i7-3632QM Windows 10