Permalänk

Windows startar inte

Hejsan

När jag startade datorn så skulle windows installera en uppdatering, men den fastnade på "preparing to configure windows, please do not turn off your computer". Lät den stå i en timme men inte ett skit hände. Testade sedan att starta datorn i safe mode för att ta bort windows update filerna ifall det skulle varit något fel på dom. När jag gjort det startade jag om datorn men den här gången fastnade den på "welcome". Efter många försök och omstarter så blev den klar med "welcome"-grejen men då blev hela skärmen ljus-blå, alltså inte bluescreen utan den där färgen den har just innan den är klar med att starta windows. Så nu har den fastnat där istället -.- Skulle uppskatta ifall någon hade en lösning på detta. ty

Permalänk
Medlem

Pröva med att starta i felsäkert läge och göra en systemåterställning till den återställningspunkt som skapades innan uppdateringarna började installeras.

Permalänk

Testade göra det men det fanns bara en restore point som var efter uppdateringen kom. Så när jag startade datorn igen så började den installera igen Finns det något annat sätt att göra det på? Tycker det var lite konstigt att det bara fanns en restore point som dessutom var från senaste gången jag stängde av datorn.

Permalänk
Medlem

Stäng av automatiska uppdateringar innan du gör systemåterställningen.

Läs noga vad det står i fönstren när du gör systemåterställningen så att du inte måste klicka på något för att se fler återställningspunkter.

Vad är det för Windows?