hjälp med dator för Spel och musik

Permalänk

hjälp med dator för Spel och musik

Hej!

Har beslutat mig för att låta en affär i närheten (Xcore i Uppsala) att bygga en dator åt mig. Eftersom jag inte vet riktigt något om datorer så skulle jag gärna villja ha lite åsikter som datorn de gav som förslag. Man kan sjävklart byta delar eller hämta delar själv.

Intel Core i3-3220 3.3GHz
8GB DDR RAM
1 TB hårddisk
Moderkort med Z77-kretsar
AMD HD7770 1GB GDDR3
DVD RW Dual layer
Cooler master Elite 310

Det sa att det kommer bli runt 7000kr då det e min budget. Jag kommer främst använde den för musik o spel. Spelar mest Dota 2 och Starcraft och för musik så ska jag köpa en maschine samt prova ableton o kanske cubase, har fl studio just nu.

Tack på förhand!

Permalänk
Hjälpsam

Hmm jag la dom sakerna du skrev plus en nätdel i en korg på skoj. . http://www.inet.se/kundvagn/visa/3535199/2013-06-29

Hamna på 4931:- . . .så det där är inte prisvärt även om windows ingår!

Permalänk

Har en kompis som kan bygga datorer men dock e han bortrest. Om jag kanske skulle köpa delarna sen låta han bygga skulle då den här datorn vara bra för det jag ska göra eller skulle du rekommendera något annat?

Permalänk
Hjälpsam

HD 7770 är inte direkt snabbt så att ändra grafikkortet skulle göra mycket

Om du tillexempel går upp till en sånhär med senaste intel CPUn o allt komplett o installerat http://www.komplett.se/k/ci.aspx?sku=10784 så har den ett GTX650Ti Boost inte heller det ett direkt snabbt kort . . .men ändå BRA mycket snabbare än HD7770

Se prestandaindex i detta test http://www.sweclockers.com/recension/16735-geforce-gtx-650-ti...

Men har du en kompis som kan bygga kan jag göra en korg åt dig som har ett bättre grafikkort än så

Permalänk
Hjälpsam

Här är en korg med delar, med senaste Intel processorn, och ett snabbare grafikkort än "komplettpaket" ovan . . .dock ingår INTE Windows, framgick inte riktigt av din första post om du behövde det.
http://www.inet.se/kundvagn/visa/3535205/2013-06-29

O här har du en korg med AMD CPU o ett mITX chassi som jag låna från en annan tråd . . .detta har ÄNNU snabbare grafikkort en korgen ovan . . .. .man kan byta chassi om man inte vill ha mITX (eller orange ) . .. inte heller här är Windows med
http://www.inet.se/kundvagn/visa/3536133/2013-06-30

Permalänk

Snackade med min kompis och han kommer kunna fixa datorn runt nästa vecka

Av de två du länkade, vilken skulle du välja?
Jag behöver windows 7 eller 8, vet inte vilken jag ska ta. Min absoluta maxbudget ligger på 7500 så jag tror det inte är ett problem:D

tack som fan för hjälpen

Permalänk
Hjälpsam

Jag är en Intel kille men övertygad att den undre korgen blir snabbare pga det GTX760 kortet..

Dock behöver du ju inte alls ta det chassit. . . .så säg va du gillar så byter jag till det chassit

Vissa spel skall flyta bättre i W8 så jag hade tagit det

Permalänk

Jag gillar typ svart o enkelt chassi och om du kan så kan du lägga till windows 8

Permalänk
Hjälpsam

La 2 olika chassin i korgen så kan du välja ett. . .la med W8
http://www.inet.se/kundvagn/visa/3538190/2013-06-30

Nån annan får gärna bekräfta att detta är bra val då jag inte är bra på AMD

Permalänk

Om du skall syssla med musik på något mer seriös nivå, köra många plugins och krävande samplingar etc., så skulle jag rekommendera dels 16GB RAM, dels en snabbare CPU. Just Cubase är anpassat för många kärnor och kan använda så många som du har. Där är det bättre med fler kärnor än högre frekvens. Jag skulle rekommendera något liknande det här: http://www.inet.se/kundvagn/visa/3538227/2013-06-30

EDIT: Glömde visst en hårddisk, men ta ett lite billigar grafikkort så har du råd med det också.

EDIT 2: Eller köp bara 8GB RAM, lägg till en hårddisk och köp mer RAM om du behöver vid ett senare tillfälle. 8GB räcker ändå ganska långt.

Visa signatur

[Phenom2 X4 940 BE@3,5GHz] [Gigabyte MA790X-UD4] [HIS IceQ HD6950 2GB] [Antec Three Hundred] [700w Cooler Master PSU] [4GB Corsair XMS-2 8500C5]

Permalänk

Tack för all hjälp Det får bli någon av de ni länkade, ska fråga min kompis vilken som kanske passar bäst då han också håller på med musik osv.

Kan meddela senare hur det gick

Permalänk
Skrivet av vilsenpöjk:

Tack för all hjälp Det får bli någon av de ni länkade, ska fråga min kompis vilken som kanske passar bäst då han också håller på med musik osv.

Kan meddela senare hur det gick

Tänk på att olika musikprogram har olika krav.

Cubase vill gärna ha många kärnor. Jag vet att utvecklarna testat Cubase på maskiner med minst 48 kärnor, och det funkar hur bra som helst. Fler kärnor ger bättre resultat än hög klockfrekvens i Cubase.

ProTools vill ha mycket RAM men gillar också om din CPU är kraftfull, särskilt när du börjar slänga in effekter. Vet inte hur det är med multithreading, om den är lika bra som i Cubase.

Ableton vet jag inte så mycket om, men den senaste versionen jag kollade på var fortfarande 32-bitars, och kan alltså bara använda 4GB RAM. Jag vet inte om det släppts någon 64-bitars version än.

Visa signatur

[Phenom2 X4 940 BE@3,5GHz] [Gigabyte MA790X-UD4] [HIS IceQ HD6950 2GB] [Antec Three Hundred] [700w Cooler Master PSU] [4GB Corsair XMS-2 8500C5]

Permalänk

Ska ha det i åtanke, tack så mycket