Nytt chassi. Cooler Master vs Fractal Design!

Permalänk
Inaktiv

Nytt chassi. Cooler Master vs Fractal Design!

SAMMANFATTNING AV TRÅDEN:

Jag söker ett stilrent chassi med bra kylning, hög kvalitet och många fläktplatser! Velar emellan Fractal Design Define R4 och Cooler Master Silencio 652.

------------------------------------------------------------

Jag har ett chassi i nuläget som har usel kylning och gör att datorn blir överhettad med en klockad FX-8350 och Radeon HD7970. Jag är sugen på att köpa ett nytt men har problem med beslutet att välja vilket.

Jag har inte så många alternativ, men dessa har jag tänkt mig just nu.

1. Cooler Master Silencio 652. Otroligt snyggt och gediget, med lucka i metall. Bra kylning med platser för 180mm-fläktar och radiatorer så att det räcker att blir över. Nackdelen är att det är något tight bakom moderkortsplåten. Det ska tydligen vara tillräckligt mycket plats med ett modulärt nätaggregat (vilket jag har) enligt en recensent på Youtube.

2. Fractal Design Define R4. Egentligen det självklara valet. Problemet är att det är en plastig frontlucka och att jag egentligen är allmänt trött på chassit. Modellen utgör varannan byggares spel-PC och det har dessutom hängt med ett tag. Däremot är jag intresserad av ett eventuellt Define R5.

3. Silverstone Fortress FT05. Verkar vara riktigt bra men då måste jag vänta längre och invänta recensioner och resultat.

Kom gärna med andra förslag. Mina krav är plats för radiatorer, många fläktplatser och bra luftflöde tillsammans med stilren design.

Jag är inte intresserad av Corsairs nyare chassin eftersom jag inte tycker att de är snygga.

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Cooler Master Silencio 652 ser riktigt fränt ut. Tajt bakom moderkortsplåten kan man allt överleva(Har det rätt tajt själv).

Found you via Gamereactor

Visa signatur

Dator: GA-970A-DS3, AMD FX 4100, CoolerMaster Hyper Evo 212, Radeon HD7870 Crossfire, Corsair (2x4GB) CL9 1600Mhz VENGEANCE LP, Kingston SSDNow V300 120GB, EVGA SuperNOVA G2 750W, Fractal Design Core 3000.
Skärm: Dell UltraSharp U2412M

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av timano:

Cooler Master Silencio 652 ser riktigt fränt ut. Tajt bakom moderkortsplåten kan man allt överleva(Har det rätt tajt själv).

Found you via Gamereactor

Tack för svaret Jag är lite orolig bara att man ska ha tryck mot sidoplåten så att den böjs lite men det kanske inte ska vara något problem? Sedan har jag ingen erfarenhet av Cooler Master heller, men de ska å andra sidan vara störst i världen (!) på datorchassin.

Permalänk
Medlem

Define r4 är ett klockrent val.

Permalänk
Inaktiv

Jag har även kollat in Antec P280 i vitt som verkar vara mycket, mycket bra.

Finns det något som kan anmärkas på Cooler Master? Är något orolig för utrymmet bakom moderkortsplåten, men jag tycker att det är snyggast.

Permalänk
Inaktiv

Jag har tittat vidare på internet och Fractal Design Define R4 är klockrent på grund av kylningsmöjligheterna. Jag valde den svarta

Permalänk
Medlem

Jag fick nyligen chansen att klämma på en Nanoxia låda och tyckte att den kändes gedigen och helt OK, enligt mig iaf...
Jag tror att det var "Nanoxia Deep Silence 1", det finns ett antal bilder på den om du klickar på länken nedan...
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1454528

Visa signatur

“Fighting for peace is like screwing for virginity.”

Permalänk
Medlem

vet ju inte hur mycket radiatorplats du är ute efter, men om ja tittat på det du kräver av chassit verkar det som att ett corsair 750D skulle passa ganska bra, plats för dubbel radiator fram och trippel i taket. även väldigt snyggt och stilrent. Kanske värt att kika på?