Ni som kör Linux exklusivt - Hårdvara ni använder?

Permalänk
Medlem

Ni som kör Linux exklusivt - Hårdvara ni använder?

Vad för dator har ni som kör enkom Linux?

Stationär? Laptop? Barebone? Processor? Minne? Hårddisk/SSD?

Visa signatur

Mac Mini M2 Pro
5K

Permalänk
Medlem

Kör just nu debian jessie på min laptop asus rog g75vw som min daily driver.
Specs:
i7-3610QM,16GB ram, GTX 670m.
Allt fungerar som det ska utom snabbknapparna för att justera skärmstyrkan.

Kör även debian jessie på min virtualiseringsserver med xen 4.4:
Dell poweredge 2900 specs:
2 x E5345 xeon cpu, 26GB ram, dell perc6i raid kontroller.
På den fungerar allt förutom att hämta information från acpi som tex temperatur, men det gör inte så mkt då den har inbyggd övervakningshårdvara. Fick den för 750:- ett riktigt kap förutom att den väger 50kg å låter som ett större jetflygplan

Permalänk
Medlem

Visst märks det vilka företag bidrar med kvalitet och vilka som inte har resurser.

Intel fungerar i regel oavsett hur man vänder och vrider.
NVidia om du spelar. Men undvik fler än en skärm.

AMD fungerar (kanske) sisådär... jag blir alltid dock besviken på att man använder kunderna som betatestare, dessutom känns upgraderingar segt när något uppenbarligen är åt skogen. NVidia svarar rappt när något oväntat inträffar, säg t.ex. att det sker en ändring i linux-next(uppstream utvecklingen). Det tar 2-3 dagar så har de en drivrutin tillgänglig,.
NVidia må vara idioter när det gäller öppen källkod men lite cred bör de väl ha att de lägger resureser på att få deras prylar att fungera, något som AMD inte gör tillräckligt bra.

Annars så är det saksamma, men man får öppna upp tankarna lite vad det sitter för chip undertill varomärkerna. Men HP & Sony går fet bort även de för att vara stolpskott med filosofin att kunden har alltid fel. Tills motsatsen bevisas förblir de på min bojkottslista.

Permalänk
Medlem

Kör på min bärbara Ubuntu 14.04 LTS, det är en HP Probook 6450B, som har en Intel Core i3 370M 1:a Gen Intel HD grafik, kör både en SanDisk SSD och en Seagate HDD (istället för DVD-läsaren) 6GB DDR3 RAM. Fungerar helt utmärkt out-of-the-box

Visa signatur

Stationär PC: Chassi: Phanteks Enthoo EVOLV ATX MB: MSI B550 Gaming Plus CPU: AMD Ryzen 7 5700X Kylning: Noctua NH-U12S GPU: MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6 GB RAM: Corsair Vengeance LPX Black 32GB 3600MHz NVMe: 2st Kingston A2000 SSD: Intel 520 180GB och Intel 530 240GB HDD: WD Green 1TB, Toshiba 640GB samt fler HDD PSU: Corsair RM750X. Mobila enheter Mina Androidenheter och Dell Latitude 5400. Citera om du vill ha ett garanterat svar från mig

Permalänk
Medlem

Intel i5 2500k
Radeon HD 6950
120 GB SSD
2 skärmar på 1440p & 1080p

Kör de öppna grafikdrivrutinerna. Mycket bättre än fglrx i skrivbordet, samt flyter på väl i Civ 5, Dota 2 och EU4. Vissa spel kräver dock lite konfigurering ibland, då Steam skickar med utdaterade bibliotek.

Visa signatur

Chromebook Pixel 2015 w/ Arch
Taggad inför frame.work!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jimi84:

NVidia om du spelar. Men undvik fler än en skärm.

Varför det? Jag har kört NVIDIA och två skärmar i säkert 10 år eller mer nu, och har aldrig haft några nämnvärda problem. Det enda problemet är väl nåt enstaka spel som är dåligt kodat och får för sig att använda båda skärmarna, men då är det ju bara att ställa in rätt upplösning i spelet eller tillfälligt stänga av den ena skärmen.

Hur som helst så kör jag Linux på en massa olika datorer, men datorn jag sitter vid just nu är i alla fall Asus X99-A, Core i7 5820K, 32 GB RAM, NVIDIA 560 GTX Ti och några HDDer och SSDer. Jag har även en Dell E7440 samt en HTPC baserad på NVIDIAs ION-platform. Kör Arch Linux på allihop. Och sen kör ju mobilen, surfplattan och läsplattan Android, som är Linux i botten. Det skulle inte förvåna mig ett dugg om TVn kör nåt slags Linux också. Nu för tiden är det enklare att räkna upp vad du inte kan köra Linux på än vad som går.

Permalänk
Avstängd

OS: Slackware current 64-bit + multilib
Moderkort: ASRock X79 Extreme9
Minne: Coirsair 16 GB @ 1600 MHz
CPU: i7 3820 @ 3.6 GHz
GPU: GTX 680 4 GB RAM
Monitor: Asus VG278HR @ 120 Hz
Hårddisk: 1x120GB Corsair Force GS + 1x480GB Corsair Neutron

Används som spelmaskin.

Visa signatur

Dator: i7 4960x | 32GB RAM | Asus Rampage IV Formula | GTX 1080
OS: Slackware 64-bit current + multilib

Laptop: HP Elitebook 6930p | 8GB RAM | 211GB SSD RAID 0 | 256MB AMD Radeon HD 3450/3470 | Intel Duo T9900 @ 3.06GHz
OS: Slackware 64-bit 14.2

Permalänk
Hedersmedlem

*Tråd rensad*

Åter till topic, tack.

Visa signatur

Går det bra, eller går det som vanligt?

Permalänk
Medlem

Bärbara datorer:
IBM/Lenovo Thinkpad X60: Intel Core Duo, 2 GB RAM, Intel grafik, mekanisk hårddisk, 32-bit Arch Linux. Detta är min favorit-laptop. Underbart tangentbord, robust och hyfsat liten. Planerar flytta SSD-disken från netbooken (1001HA) till den här datorn så blir den ännu bättre. Gav 500 kr för den för ett par år sedan, köpte sedan till batteri för ett par hundralappar och den blev "som ny".

Lenovo Thinkpad T420: Intel Core i5, 8GB RAM, Intel grafik, Samsung 840 EVO mSATA 250GB + 2 TB 2,5-tums HDD, 64-bit Arch Linux. Denna dualbootar windows 7 eftersom sambon också använder den (jag kör den ibland och då oftast Arch Linux). Jättebra dator, blixtrande snabb och så vidare. Men av någon konstig anledning väljer jag oftare min gamla X60, troligen formatet som gör det. Så den här har mer blivit hennes dator. Men ska jag redigera video eller titta på film på bärbar så väljer jag denna.

ASUS eeePC 1001HA: 2 GB RAM, 120 GB samsung 830 SSD, intel grafik. Intel Atom N270. 32-bit Arch Linux. Denna använder jag nästan aldrig efter jag köpte Thinkpad X60.

Stationära
Huvuddator: Gigabyte något 970A moderkort, AMD FX8350 CPU, 24 GB RAM, 120 GB samsung 830 SSD + ganska många hårddiskar konfigurerade som 6 stycken 3 TB diskar i ZFS raidz2 vilket ger 12 TB lagringsutrymme. Arch Linux 64-bit. Grafikkortet är ett Radeon HD 6670 som kör open source drivrutiner. Denna dator har även en virtuell maskin med Windows 7 på så den är inte exklusivt Linux fast den virtuella maksinen kör KVM så den är liksom inte direkt på hårdvaran ändå. Agerar också som sekundär filserver typ (lagrar sådant som inte fick plats på filservern). Kör en del videoredigering på denna.

Filserver: Gigabyte moderkort av något slag, AMD Athlon II X4 645 CPU, 16 GB RAM, 120 GB intel SSD och 11 stycken 2TB hårddiskar konfigurerade i ZFS raidz3 vilket ger 16 TB lagringsutrymme. Sitter något simpelt grafikkort i den men används endast vid felsökning typ om jag måste gå in i BIOS eller om den inte bootar. Annars helt "headless", administreras via nätverket och ssh. 64-bit Arch Linux.

htpc: Något gigabyte moderkort. 4 GB RAM tror jag (osäker). AMD 4850e Athlon 64 X2 CPU och något enklare nvidia grafikkort för videoacceleration (det integrerade på moderkortet hängde inte riktigt med för HD-formaten). Kör nvidias proprietära grafikdrivare. Denna dator nätverksbootar med operativsystemet samt all lagring på filservern. Har alltså ingen disk i den, vare sig SSD eller HDD. Arch Linux 64-bit.

Raspberry Pi modell B: Sitter hos en bekant och fungerar som backupserver med 3 TB extern hårddisk kopplad till sig. Arch Linux ARM, 512 MB RAM.

VPS: En virtuell maskin i tyskland som kör debian 6 32-bit på OpenVZ. Denna agerar webserver.

Utöver dessa maskiner som jag använder har min äldsta dotter Debian 7 på hennes stationära dator som hon dualbootar med Windows 7.

Kanhända jag gömt någon. Har för många datorer...

Rent allmänt funkar alla datorerna bra med Linux. Intel har bra linuxstöd på det mesta såsom grafikkort, nätverkskort och så vidare. Filservern har förresten nätverkskort från intel för att få optimal gigabitprestanda (men det är inte jättestor skillnad mot realteks integrerade nätverkskort). Brukar försöka välja integrerad intel-grafik på bärbara datorer. På stationära kör jag AMD-grafik med open source drivrutiner eller nvidia grafik med proprietära drivrutiner. Har tyvärr ingen stationär med intel-processor men hade jag haft det så hade jag kört integrerade grafiken på processorn. Jag spelar väldigt sällan spel så spelprestanda är inte viktigt för mig, men vill ha videoacceleration för uppspelning av filmer och kunna visa skrivbordsgrafik med bra kvalitet.

Har valt bärbara datorer i Lenovo Thinkpad serien (alla inköpta begagnade) eftersom jag har bra erfarenheter av dessa på Linux. Senaste köpet var en Thinkpad R61 som jag gav en femhundring för. Fick köpa till batteri för 300 dock men det hade jag räknat med. Har dock inte lagt in Linux på den ännu men den verkar helt OK (mycket lik dotterns Thinkpad T61 som hon för övrigt kört debian på tidigare utan problem). Lägger hellre någon tusenlapp på en äldre begagnad Thinkpad än köper något nytt plastigt elände.

Ofta fungerar de lite äldre datorerna bättre med Linux än med Windows när det gäller hårdvarustöd. Drivrutiner för windows slutar uppdateras efter några år och kan vara svåra att hitta för äldre hårdvara på nyare windows.

Fast vad är syftet med tråden? Luska ut vilken dator du ska köpa för att få något som funkar bra med Linux?

Permalänk
Medlem

Kör Linux Mint 17.1 med Cinnamon på min stationära dator som det sitter en i5 4670k, ett Nvidia GTX 770, 16 GB RAM, en Samsung 840 evo som systemdisk och en Crucial SSD för som speldisk, plus ett gäng hårddiskar. CPU och RAM finns det ju inte mycket att säga om, inga drivrutiner att tänka på. GPU-mässigt har jag valt Nvidia, då de har bäst properitära drivrutiner. Var dock många år sedan jag testade en ATI/AMD GPU, så ska kanske inte uttala mig. Samsungdisken fungerar bra för min del, trots välkända problem.

På min laptop, en Acer Aspire Timeline U, kör jag även där Linux Mint 17.1 med Cinnamon. I den sitter det en någon klenare i3:a, 4 GB RAM, ett Intel HD3000, samt en SSHD på 520 GB om jag inte missminner mig. Drivrutiner till GPU är klara från start och är öppna. Får dock lite lätt screen tearing vid exempelvis filmtittande, och det är inte särskilt många spel som den orkar att köra, men det är ju inte direkt oväntat. Men till skrivande och surfande fungerar den kanon.

Permalänk
Medlem

Har fyra system här hemma som jag kör Linux på, tre på Linux Mint 17.1 med Cinnamon och en som kör Mint 17.0 Mate.

Återkommer med spec på maskinerna, men det är alltifrån Haswell i5 med 24 GB RAM till P4 Northwood med 2 GB RAM.

Permalänk
Medlem

Börjar med att lista min huvudmaskin som jag tillbringar min mesta tid framför. Syftet var att bygga en dator för att köra Linux för att se hur pass jag kunde ersätta OS X och min Mac då jag inte är helt förtjust i utvecklingen som Apple har med sin mjuk- och hårdvara. Är väl i princip podcastprenumerationer samt synk av min iPhone jag inte kunnat ersätta med programvara i Linux. Det och konfigureringen av mina AirPort-enheter. Men överlag så är projektet så lyckat att jag till 99% sitter vid denna maskinen fast jag har en maxad MBPr 13" med 16 GB RAM och 512 GB flashdisk.

Gigabyte Z97X-Gaming 3
Intel Haswell i5 4690 3.5 GHz
24 GB RAM 2x4 GB + 2x8 GB Crucial Balistix
2x240 GB SSD, en för systemet och en för hemmappen
Gigabyte GeForce GTX 750 Ti Windforce 2 GB
Dell U2515H IPS-panel @ 2560x1440

OS: Linux Mint 17.1 med Cinnamon fönsterhanterare.

Permalänk

Har en Sony Vaio Pro 13 med ubuntu (unity) på. Är extremt nöjd med Linux på den maskinen, allting bara funkar och har gjort så från första början (Bara man inte installerar på UEFI).

Har också 2 Raspberry pi som kör debian.

Har en Windows 7 stationär burk för spel också.

Permalänk
Medlem

-Jag kör en Asus Zenbook UX32A-R3013H som min sekundära dator. Funkar klanderfritt. Ubuntu 14.04.2 LTS
-Hembygge som primär (Asus P8Z77-V, i7 3770K, 16 GB RAM, 512GB Samsung 840 Pro SSD). Ubuntu 14.10
-samt två äldre maskiner som tjänsteserver (i7 920) resp brandvägg (C2D 1,86Ghz). Ubuntu Server 14.04.2 LTS resp Ubuntu 10.04 LTS.

Sedan är jag delansvarig i en global kund/projektleverans av klientmaskiner som kör Ubuntu i min yrkesroll och har sett en hel del där med.

Ett råd som jag både privat och proffessionellt kan ge för att undvika meck och problem, är att hålla sig borta från både nVidia och ATI om man inte prompt måste har hög grafikprestanda.
Intel har verkligen hittat en nish i att tillhandahålla stabila öppna drivare till open-source communityn och de andra två är hopplöst efter...

Permalänk
Medlem

Arch Linux
ASUS Eee-PC 1001PX - Atom N450 / 2GB RAM / 60GB SSD
ThinkPad T61p - Core2Duo T7500 / 4GB RAM / 60GB SSD
ThinkPad X60 Tablet - Core2Duo L2400 / 3GB RAM / 60GB HDD

Debian (servern)
Fujitsu EsPRiMO E7935 - Core2Duo E8500 / 4GB RAM / 1.66TB HDD

(huvudburken kör ej linux pga spelande)

Visa signatur

Desktop: AMD Ryzen 7 3700X / 48GB RAM / RX 6600 XT / 2TB SSD / Arch Linux
Server: Intel(R) i5-7400T / 32GB RAM / 21TB HDD / Proxmox

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gabrioth:

Ett råd som jag både privat och proffessionellt kan ge för att undvika meck och problem, är att hålla sig borta från både nVidia och ATI om man inte prompt måste har hög grafikprestanda.
Intel har verkligen hittat en nish i att tillhandahålla stabila öppna drivare till open-source communityn och de andra två är hopplöst efter...

Håller inte med ang AMD och deras öppna drivare. Den är idag riktigt bra. Deras "stängda" drivare fungerar ganska bra också men har väldigt dålig prestanda jämfört med windows.

Permalänk
Medlem
Skrivet av egon2003:

Håller inte med ang AMD och deras öppna drivare. Den är idag riktigt bra. Deras "stängda" drivare fungerar ganska bra också men har väldigt dålig prestanda jämfört med windows.

OK, jo jag håller med om att de gjort framsteg, även om prestandan är avsevärt sämre än windows. Installationsförfarandet genom tex Oibaf PPA:t är väldigt smidigt det med.

Träffade vår EMEAkontakt hos AMD för ca 2 år sedan. Han frågade vad de kunde göra för att sälja mer hos/genom oss.
Jag svarade "Like Intel have done, open up your drivers" hans svar var "We are working on that." Så man kan ju hoppas att det ingår i deras långsiktiga mål att faktiskt tillhandahålla något som både är smidigt, fungerar OCH har bra prestanda

Med det sagt, om man inte behöver hög grafikprestanda skall man i mina ögon fortfarande hålla sig ifrån AMD/nVidia om man kan.
Om inte annat för att det är billigare och man slipper ett instickskort i datorn. Om det rör sig om en laptop så är ju Intels grafikchip även mycket strömsnålare och effektivare än AMDs och nVidias diton i en linuxmiljö.

Permalänk
Medlem

OS: Arch 64-bit
Skrivbordsmiljö: Gnome 3
Moderkort: Gigabyte Z87M-D3H
Minne: Corsair 8 GB @ 1600 MHz
CPU: Intel(R) Core(TM) i5-4430 CPU @ 3.00GHz
GPU: GeForce GTX 760
Monitor: AOC 27"
Hårddisk: WDC 320GB

Visa signatur

///Arch

Permalänk
Medlem

[Desktop-hemma]
OS: Ubuntu LTS 64-bit
CPU: i5
GPU: AMD HD6950

[Desktop-jobb]
OS: Debian Jessie 64-bit
CPU: i7
GPU: Något Nvidia

[Laptop]
OS: Arch 64-bit
CPU: Intel Core 2 Duo
GPU: Intel + Nvidia Geforce G210M

[Server]
OS: Debian Jessie 64-bit
CPU: i5
GPU: Intel

[Raspberry Pi Model B]
OS: Arch

Permalänk
Medlem

Thoshiba LapTop från 2008 med dubbla kärnor 1.2GHz, HTPC med AMD APU, Äldre Intel Celeron CPU 2.4GHz, osv
inga problem på CPU sidan.

Men när de gäller GPU så är AMD inget roligt, deras drivare funkar inte ens hyffsat bra i Linux, varken i Linux Mint 16 eller Fedora 21.

Visa signatur

|Workstation: AMD Ryzen 9 7900X 4.7GHz | ASRock X670E | AMD Radeon 7900 XT | 32GB DDR5 | NVMe 2.0TB | HDD 4.0TB |
|VMware rig: AMD Threadripper 2920x | ASUS PRIME X399-A | 24GB DDR4 | 10TB Storage |
|HTPC: AMD Ryzen 3 2200G 3.7 GHz | Gigabyte B450M DS3H | Radeon Vega 8 | 8GB RAM | SSD 120GB | *Test rig för div Linux distar, drivers m.m.

Permalänk
Medlem

Slackware 64 14.1, Mate
cpu: intel i7-4930k
moderkort: ASUS Sabertooth X79
ram: 4x4GB Corsair 1600MHz
grafikkort: ASUS Geforce GTX770 CUII
ssd: Samsung 840 PRO 256GB
ssd: Intel 910 PCI-E SSD på 400GB
ljudkort: Native Instruments Komplete Audio 6

Visa signatur

https://einridi.bandcamp.com | https://soundcloud.com/einridiofficial
[ASUS 27"][5900X@5GHz w H115i Platinum][MSi X570S MAG Tomahawk][32GB 3600MHz Vengeance LPX][Powercolor RX 7800XT][Corsair RM750x V2][Corsair MP600 500GB][256GB 840 pro][850 EVO 500GB][NI Komplete Audio 6][ADAM T7V][BD DT-1770Pro 250ohm][Bitwig Studio 5.1][Reason 11][Maschine 2.17.5][NI Komplete A49][Arturia MiniLab mk2][NI Maschine JAM & Mikro mk3][Corsair AIR 540][Windows 11 Pro]
"If they're going to pirate somebody, we want it to be us rather than somebody else." -- Microsoft Business Group President Jeff Raikes

Permalänk
Medlem

Jag kör Kubuntu på min stationära.
i7 3770K, GTX 680, 2x4GB Corasir vengeance ram. en 120GB OCZ agillity som systemdisk.
Kör även med 3 skärmar. Det fungerar utomordentligt i skrivbordsmiljö. Vissa spel beter sig lite konstigt pga flera skärmar, men många fungerar felfritt.

Kör även ubuntu på en Acer Iconia W700 tablet.
Den har en Sandybridge i3:a, 4gb ram, 64GB m-sata ssd.

Permalänk
Medlem

Kör Xubuntu se datorer i sign.
Händer att det ibland blir Fedora eller Linux Mint.

Men på mainburken är det Xubuntu 14.04 LTS.
Med tanke på att Linux fungerar väldigt bra med Intel så har jag en tendens att välja det på både processor och grafikdel då jag inte behöver mera då jag väldigt sällan spelar något tyngre spel på min maskin.

Visa signatur

Acer Swift 1 Intel Celeron N4100 8GB Ram Intel HD 600 256GB SSD Asus VP278H
MSi CR720 Intel i3 370M 2,4Ghz 8GB ram GMA HD 500GB

Permalänk
Avstängd

Den enda dator jag kör endast Linux på, hände av misstag.

Jag hade ett system installerat vid sidan av Windows 8 på en bärbar. När nätverket försvann helt och hållet och jag inte kunde hitta ett sätt att återställa det, så tänkte jag installera en annan distribution.

I installationsmenyn valde jag inte (mitt ödesdigra misstag) alternativet välj annat alternativ (vilket gör att du väljer vilken partition du skall installera Linux på + plus swap-filen. Nej, jag valde första alternativet ersätt tidigare installation med nya installationen. I min enfald tänkte jag -härligt då har man kommit runt problemet att radera allt på hårddisken och skapa en helt ny partition med endast Linux. När installationen var klar insåg jag att Windows 8 var borta tillsammans med dolda partitionen för systemåterställning.

Förra gången jag installerade kom en varningstext som sade att man skulle formatera hela hårddisken om man valde första alternativet. Detta skedde ej i detta fall, vilket betyder att man ersatt en fungerande installationsprocess med en destruktiv.

På denna är det Xubuntu.

Visa signatur

Allting är gratis. Bara höja skatten.
http://imgur.com/gallery/hhD3J
I zenit av Roms storhetstid mutades romarna att rösta på senatorer i utbyte mot mutor
https://www.youtube.com/watch?v=gJ2tPMIh6u0

Permalänk
Datavetare

Laptop hemma
OS: Ubuntu 14.04LTS
CPU: P9400 (mobile Core2)
GPU: integrerat, Mobile Intel® 4 Series Express Chipset
RAM: 4GB
INFO: Detta är en laptop med några år på nacken (Latitude E4300), men all HW fungerar out-of-the-box. Hemma kör jag oftast Linux genom Ubuntu 14.04 server som kör på VirtualBox på min Dell XPS15 som kör Win81. Har testat att kört Ubuntu på denna, all HW verkar fungera out-of-the box men stödet för 3200x1800 på 15" är så pass dåligt i Ubuntu just nu så är inte vettigt att köra det ännu (man jobbat tydligen på stödet för HiPPI skärmen, samma gäller Gnome3).

Hemmaserver, RPi
OS: Raspbian
CPU: ARM11
GPU: används inte
RAM: 512MB

Arbetsstation jobbet
OS: Ubuntu server 14.04LTS
CPU: 2x Xeon E5-2690
GPU: Nvidia GT218 (används i praktiken inte, kör alltid SSH från min skrivbordsdator)
RAM: 64GB
NET: 10Gbit/s fiber
INFO: Är den dator jag typiskt sitter och programutvecklar på. Är ju praktiskt att lika enkelt kunna sitta hemma och köra som att sitta på kontoret. Visst fungerar remote-desktop, men använder Emacs som editor och föredrar faktiskt att köra den i textläge över grafisk läge. Att köra SSH kräver också extremt lite från nätverksuppkopplingen så fungerar även utmärkt med telefonen som modem.

Desktop jobbet
OS: Ubuntu 14.04LTS
CPU: i7-2760QM
GPU: Nvidia 4200M
RAM: 8GB
INFO: Detta är en Latitude E6520, Linux har alltid fungerat riktigt bra på denna maskin men nästa jobblaptop blir en med Intel iGPU då det fungerar bäst under Linux. Skriver desktop för det här är ingen laptop man bär på i onödan

Ett av referenssystemen på jobbet, kör tester, benchmarks etc
OS: Ubuntu 14.04 server
CPU: C2758 (8-kärnors Atom Silvermont @ 2.4GHz)
GPU: Nvidia GT218 (används i praktiken inte, kör i princip bara SSH mot denna)
RAM: 8GB
NET: 2st 2x10Gbit/s fiber (Intel 82599ES, kostar nog mer än resten av datorn...), 4x 1Gbit/s (del av Rangeley plattformen)
INFO: Är som plattform rätt lik C2750 (Avoton) som en del i forumet köpt som t.ex. filserver. Rangeley är lite lägre klockad (200MHz) men har extra HW för acceleration av crypto samt fler nätverksportar inbyggd i plattformen, är mer riktad mot telecom/andra nätverksintensiva saker medan Avoton är mer en traditionell microserver riktad mot bl.a. filservers.

Visa signatur

Care About Your Craft: Why spend your life developing software unless you care about doing it well? - The Pragmatic Programmer

Permalänk

Dell XPS 13 Developer Edition förinstallerad med Ubuntu.

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Haswell-ULT DRAM Controller (rev 09) 00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Haswell-ULT Integrated Graphics Controller (rev 09) 00:03.0 Audio device: Intel Corporation Device 0a0c (rev 09) 00:14.0 USB controller: Intel Corporation Lynx Point-LP USB xHCI HC (rev 04) 00:16.0 Communication controller: Intel Corporation Lynx Point-LP HECI #0 (rev 04) 00:1b.0 Audio device: Intel Corporation Lynx Point-LP HD Audio Controller (rev 04) 00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation Lynx Point-LP PCI Express Root Port 1 (rev e4) 00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation Lynx Point-LP PCI Express Root Port 3 (rev e4) 00:1d.0 USB controller: Intel Corporation Lynx Point-LP USB EHCI #1 (rev 04) 00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation Lynx Point-LP LPC Controller (rev 04) 00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation Lynx Point-LP SATA Controller 1 [AHCI mode] (rev 04) 00:1f.3 SMBus: Intel Corporation Lynx Point-LP SMBus Controller (rev 04) 02:00.0 Network controller: Intel Corporation Wireless 7260 (rev 6b)

Har aldrig varit så nöjd över en laptop som jag är över denna. Tråkigt dock att det är varken SD-läsare eller inbyggd ethernet-port i, men är det en ultrabook så är det...

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Har en mängd datorer men antar den i sign är mest relevant

mobo är ASUS MAXIMUS VII GENE LGA 1150 Z97 mATX

Dock så måste jag erkänna att jag dual bootar windows för typ far cry, även om det är bara i nödfall (ja jag skäms).

Ubuntu 14.04 Mate kanske är värt att nämna. Borde uppdatera till 15.04 med MATEs nya features..

Permalänk
Medlem
Skrivet av CryingFreeman:

Dell XPS 13 Developer Edition förinstallerad med Ubuntu.

[

CODE]
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Haswell-ULT DRAM Controller (rev 09)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Haswell-ULT Integrated Graphics Controller (rev 09)
00:03.0 Audio device: Intel Corporation Device 0a0c (rev 09)
00:14.0 USB controller: Intel Corporation Lynx Point-LP USB xHCI HC (rev 04)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation Lynx Point-LP HECI #0 (rev 04)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation Lynx Point-LP HD Audio Controller (rev 04)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation Lynx Point-LP PCI Express Root Port 1 (rev e4)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation Lynx Point-LP PCI Express Root Port 3 (rev e4)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation Lynx Point-LP USB EHCI #1 (rev 04)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation Lynx Point-LP LPC Controller (rev 04)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation Lynx Point-LP SATA Controller 1 [AHCI mode] (rev 04)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation Lynx Point-LP SMBus Controller (rev 04)
02:00.0 Network controller: Intel Corporation Wireless 7260 (rev 6b)
[/CODE]

Dold text

Har aldrig varit så nöjd över en laptop som jag är över denna. Tråkigt dock att det är varken SD-läsare eller inbyggd ethernet-port i, men är det en ultrabook så är det...

En sådan har jag kikat på, det faller dock på avsaknaden av RJ45, men som du skriver. Är det en ultrabook så är det (:

Visa signatur

Mac Mini M2 Pro
5K

Permalänk
Medlem

samma som om jag hade kört Windows OS.
Intel Core i7 @3,4GHz
EVGA GTX970 bytte till Nvidia då deras Fedora drivare funkar lite bättre än AMDs lessnade på AMD kassa *.rpm filer...
16GB DDR3
SSD 500GB

Visa signatur

|Workstation: AMD Ryzen 9 7900X 4.7GHz | ASRock X670E | AMD Radeon 7900 XT | 32GB DDR5 | NVMe 2.0TB | HDD 4.0TB |
|VMware rig: AMD Threadripper 2920x | ASUS PRIME X399-A | 24GB DDR4 | 10TB Storage |
|HTPC: AMD Ryzen 3 2200G 3.7 GHz | Gigabyte B450M DS3H | Radeon Vega 8 | 8GB RAM | SSD 120GB | *Test rig för div Linux distar, drivers m.m.

Permalänk

Gigabyte Brix J1900 som kör Linux Mint. Funkar okej, har inte fått iordning på grafikdrivrutinerna.

Visa signatur

[Bärbara]: Steam Deck | SteamOS, Lenovo A275 | Win10
[Stationär1]: i5 4590s | RTX3060 | Win10
[Stationär2]: MacMini | M1 | Sonoma
[Stationär3]: AMD A10 | R7 | Kbuntu
[Foto]: FreakyLeo on Flickr