"No Signal" helt random [Solved]

Permalänk

"No Signal" helt random [Solved]

Är detta ett fenomen du får som slumpmässigt vid omstart, av-installation & installation av senaste drivarna eller rent av efter övergången till Windows 10?

*Var beredd på att du kanske behöver manuellt avinstallera och installera de senaste drivarna för Win10 / 32/64
*Se till att endast ha EN ENDA skärm inkopplad för att undvika problem.
*Kolla i din enhetshanterare efter (Display Adapters) och Disable / Avaktivera någon intrigerat grafik
*Vet inte om bios uppdateringen hjälpte, så låter den lösningen vara osagt.

Men detta var de signifikanta steg som jag gjorde för att lösa mina problem, hoppas detta kan vara till någon nytta för någon som kanske också drabbats av helt slumpmässiga "no signal" även fast allt verkar okej och grönt!

Att notera (kopplade in min skärm direkt till moderkortet under allt trasslande!)
Nedan följer min trassliga historia, ursäktar min usla grammatik och meningsuppbyggnad!

Jag har sedan långt innan blivit förpestad av detta fenomen, kombinerat med VÄLDIGT ojämn spelprestanda.

Idag fick jag äntligen bukt med dessa två problem.

Jag gjorde det stora misstaget att installera Windows 10 med mitt Eyefinity inkopplat och igång (har förr haft problem med eyefinity samtidigt som man installerar windows eller drivare)

Min dator vart helt kajko efter att ha installerat windows 10 med eyefinity igång. Så naturligtvis tänkte jag att ja men då kopplar jag ur det och lämnar min huvudskärm i kopplad, plopp! så slocknar min huvudskärm när jag kopplat ur eyefinity skärmarna, stor suck! efter att ha lämnat datorn avstängd och utan ström i flera timmar så fungerar helt plötsligt skärmen igen och hittar signal.

Bekymrad tänker jag, "hmm måste blivit fel när jag installerat windows med alla skärmar i, tror det är bäst att ominstallera drivarna manuellt" sagt och gjort så får jag ett episkt, nu har graffat packat ihop totalt skärm, det blev ett gult mönster över hela skärmen, suck! Nä får nog ominstallera W8.1 och hoppas på att jag får ladda ned W10 på nytt, denna gång med bara en skärm. sagt och gjort så går det rätt bra, men, MEN SÅ KLART! har katastrofalt ojämn prestanda när jag spelar, CS:GO som vanligtvis går silkeslent går hackigt trots 200 fps+. jag stänger av datorn då jag skall iväg och när jag kommer hem och startar datorn så hittar skärmen återigen INGEN SIGNAL. Kopplar in skärmen direkt i moderkortet för att gå åtkomst till bios/os etc... FFS kortet måste vara defekt eftersom jag plågats av detta ett bra tag innan W10 och innan W8! så jag felsöker och felsöker och felsöker och felsöker, en desperat lösning skulle enligt internet vara att uppdatera Bios, min skolning har varit att om moderkortet fungerar så ska man inte röra bios, aja, installerar senaste bios via usb /Ez Flash och problemet kvarstår, jag testar gå in i enhetshanteraren för att kolla om det är något där jag kanske kan hitta felet. går in på display adapters och hittar det intrigerade grafiken och kommer ihåg ett gammalt trick jag var tvungen att göra när jag hade problem att installera mitt 6970, att manuellt AVAKTIVERA den intrigerade grafiken och sedan starta om ett par gången och plopp så hittar skärmen åter signal!