Letar hörlurar för gaming - black friday

Permalänk
Medlem

Letar hörlurar för gaming - black friday

Mina siberia 200 (v2?) börjar bli lite slitna. Jag är på jakt efter ett par ny lurar för gaming. Jag lyssnar i princip aldrig på musik vid datorn, så jag är tveksam till att de kommer att användas till det alls. Kommer säkert att testa för skoj skull men inte mycket mer än så. Lyssnar musik på mobilen men där kommer inte dessa lurar att användas.

Jag vill ha öppna, over-ear lurar.

Min research hittils har fått mig att titta på AD700x. Det verkar vara trevliga lurar för gaming. Jag spelar just nu overwatch nästan endast. Det är där jag vill att de ska prestera bäst iaf. Bra positionering är viktigt. Overwatch använder dolby atmos för "emulerat surroundljud" för stereolurar. Jag antar att det fungerar med vilka stereolurar som helst dock.

Jag har en hel del surr och brus i mina nuvarande lurar och har något inbyggt ljudkort i moderkortet i datorn bara. Därför kommer jag förmodligen att köpa en DAC/AMP även om ljudkortet jag har kanske egentligen skulle klara av att driva hörlurarna. Det hade varit trevligt att ha en volymkontroll på skrivbordet. Så att jag kan skruva ner volymen när jag misstänker att någon av ungarna har vaknat. Jag spelar oftast när de har somnat. Öppna lurar är en stor bonus för det med, jag vill ha in ljud från omgivningen om det finns. Jag kommer bara använda dem hemma och det är nästan alltid tyst runt om mig.

Så jag behöver någon usb dac med amp inbyggd tror jag. Har tittat lite på Fiio E10K men har dålig koll här.

Tanken var att köpa lurar under black friday, eventuellt även DAC och en antlion mic. Mic kommer jag förmodligen vänta med men kommer det något bra erbjudande slår jag till. DAC är lite samma sak, kan köra direkt till moderkortet till en början och köpa DAC senare.

Mina budget? Runt 1000-1500 kr för lurar och ~1000kr för DAC tänkte jag mig.

Någon som har någon feedback på detta eller andra förslag? Det är inga av dessa produkterna som är spikade i sten för mig. Det beror mycket på om det kommer något annat lämpligt på black friday. Jag tänkte ändå starta tråden innan och se om någon har några andra ideér. Kanske finns några lurar som är bra som man ofta ser på reor?

Sen tänkte jag bumpa tråden igen på black friday och se om någon har några konkreta förslag på köp.

Permalänk
Inaktiv

Philips Fidelio X2 är ett par öppna lurar med mer bass än AD700x som fungerar med Vmoda Boom Pro (vilket jag tycker låter bättre än modmic). Annars har du ju också Sennheiser HD598.